Lancer Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) PITer! Takich herezji po tobie sie nie spodziewalem. Czy swoja teorie wysnules po przetestowaniu conajmniej 30 OEMow i BOX z kazdej serii, a tych serii bylo by kilka i do tego kilka roznych modeli, czy na podstawie 2-3 serii tego samego modelu? Bo dla mnie wysnuwanie takiego wniosku bylo by mozliwe dopiero jakbym przetestowal kilka setek prockow bo tyle wychodzi. Edytowane 2 Października 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Mu chyba chodziło tylko o to że oemy są już strasznie przebrane zwłaszcza Venice więc podobnie może być z 144. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Jak sprawa z prockami? Idą już do kupujących z pierwszej seriii? Sam właśnie szuikam Venice@3000mhz mam kilka E3 na oku, ale jak zobaczyłęm wyniki tych VESUS to .. . :wub: Jak to były wyniki na AC to co będzie na FC :> Ale znowu te 2700mhz na 1.5V u ibiza nie jest ciekawe. . .Dziwne . . Z tego co pamiętam z Venice coś takiego było. zupłęnie pierwsze sztuki to było rozczarowanie, sam wtedy cieszyłem się że Venice to żadna rewela, a co okazało się póxniej . . .. 2800-2900mhz na 1.45V i mniej .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 PITer! Takich herezji po tobie sie nie spodziewalem. Czy swoja teorie wysnules po przetestowaniu conajmniej 30 OEMow i BOX z kazdej serii, a tych serii bylo by kilka i do tego kilka roznych modeli, czy na podstawie 2-3 serii tego samego modelu? Bo dla mnie wysnuwanie takiego wniosku bylo by mozliwe dopiero jakbym przetestowal kilka setek prockow bo tyle wychodzi. 1679196[/snapback] Oj bylo tych procków kilkaset, głównie OEM, BOX-ów moze z 30 i to w ostatnim czasie. a tydodnie produkcji to byly naprawde rozne, nei sposób wszystkich spamietac, 17,21,23,26,30,31,33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Oj bylo tych procków kilkaset, głównie OEM, BOX-ów moze z 30 i to w ostatnim czasie. a tydodnie produkcji to byly naprawde rozne, nei sposób wszystkich spamietac, 17,21,23,26,30,31,33. 1680186[/snapback] Lancer miał na myśli Opterony chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Procki już w PL. Przyjechaliśmy ( ja i procki :) ) nad ranem - póki co próbuję trochę odespać. A-ha, nie wiem czy Wam to coś da - procki mają następujące numerki: OSA144DAA5BN CABGE0536VPAW pozdrówka! 1677447[/snapback] Czy te proce to wg. oznaczenia: AMD Opteron 1800Mhz; 939; 1,35-1,4V; variable temperature (??); 1Mb L2; CPUid Model27, Rev. E4 (!!), 0,09 um Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psilon Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Witam, ja również zakupiłem tego procka i teraz tylko oczekuje na listonosza :) Jestem ciekaw na ile go wyciagne na moim DFI i na Freezerze. Mam jedno pytanie, co do jego kontrolera pamięci, zamierzam docelowo umieścić 2GB pamięci w modułach 4x512, i czy może ktoś się orientuje jak bardzo to wpłynie na możliwości oc. Pamiątki, które zamierzam włożyć to geile ultraX na winbondach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Psilon: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020. Jak do tej pory nie pojawił się Opteron w tym wątku .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 procki powysyłane!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 procki powysyłane!!!!! 1681134[/snapback] no to pewnie jutro się pojawią. Czekamy z niecierpliwością. Ja jestem nastepny w kolejce, jak zrobią 2800mhz na AC i sensowym napięciu(1,4-1,5v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Na ten wyjazd ( w piątek ) są jeszcze zarezerwowane 4 szt - następna dostawa dopiero po 20tym. Jak ktoś chce to zapraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 to czekam z niecierpliwoscia na procka ;] jako, ze uczelnia mi zafundowala jeszce 1,5 tygodnia wolnego to procek brzie dobrze przetestowany (jak mi sie bedzie chcialo go meczyc :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 to czekam z niecierpliwoscia na procka ;] jako, ze uczelnia mi zafundowala jeszce 1,5 tygodnia wolnego to procek brzie dobrze przetestowany (jak mi sie bedzie chcialo go meczyc :lol: ) 1681358[/snapback] jak masz wolne to zapraszam na wycieczke krajoznawczą z prockiem do mnie :wink: . Trzeba zobaczyć co to na 1.8v pokaże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 jak masz wolne to zapraszam na wycieczke krajoznawczą z prockiem do mnie :wink: . Trzeba zobaczyć co to na 1.8v pokaże :D 1681524[/snapback] pewnie dym :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psilon Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Psilon: 1681055[/snapback]Dzięki za namiary, widze że wszyscy tam mają problemy z 4x512, ale na BH-5 jakoś ludzie dają sobie rade, wiec postanowiłem zakupić Geile ultraX na bh-5 i przetestować je z opteronkiem, bądź, co bądź, ale on został stworzony do pracy z dużą ilością wydajnego ramu. Jak tylko będę miał pamiątki i procka dam znać w tamtym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Dzięki za namiary, widze że wszyscy tam mają problemy z 4x512, ale na BH-5 jakoś ludzie dają sobie rade, wiec postanowiłem zakupić Geile ultraX na bh-5 i przetestować je z opteronkiem, bądź, co bądź, ale on został stworzony do pracy z dużą ilością wydajnego ramu. Jak tylko będę miał pamiątki i procka dam znać w tamtym temacie. 1682106[/snapback] NIestety ale zostal stworzony do takiej samej pracy jak Athlon czyli 4x512 ale DDR 333. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Szczerze mówiąc to żaden AMD nie radzi sobie za dobrze z 4x512MB :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ktoś już się bawił prockami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psilon Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Właśnie, co do mnie dotarła, dość ostro poturbowana i podarta paczka(czy ktoś jeszcze kocha naszą pocztę) :evil: ale za to dobrze zapakowana wiec chyba nic się nie stało prockowi. Niestety nie będę mógł go przetestować aż do weekendu, kiedy to dopiero wpadnie w moje łapki DFI, więc ja również z niecierpliwością czekam na wypowiedzi innych posiadaczy tego opteronka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Moj opteron tez wlasnie dotarł :>>>> CABGE 0536VPAW Jutro przyjdzie Freezer to postne wyniki z dfi nf3 ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) pierwsze wrażenia na dfi i freezerze - 9x300mhz, 1.5V - winda sie uruchamia, prime nie idzie nawet 2 sek. - wracam do zabawy ;) 9x300mhz - 1.6v - prime przeszedł 1:02 min. i się wywalił. Edytowane 4 Października 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 3,5ghz na suchym lodzie poszlo na opim 146 :D http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=75673 calkiem cool, nie powiem ;) na dobrym egzemplarzu na ln2 moze z 3800??? chlopaki do dziela :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 myroddin669 - nie jaraj się tak - tam mają tyle procków ze mogą sobie znaleźc ten jeden który pójdzie na tyle... Jeśli będa się dobrze kręcic te od ibizza to czas szuka kupca na mojego 3000+@2700MHz 1,55V - co patrząc po wynikach ostatnich venice nie będzie trudne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 pierwsze wrażenia na dfi i freezerze - 9x300mhz, 1.5V - winda sie uruchamia, prime nie idzie nawet 2 sek. - wracam do zabawy ;) 9x300mhz - 1.6v - prime przeszedł 1:02 min. i się wywalił. 1683297[/snapback] No póki co strasznie słabo ... . Zobaczymy co powiedzą inni, wszak Opteronki kupiło chyba 6 osób. 3,5ghz na suchym lodzie poszlo na opim 146 :D 1683318[/snapback] Taa masz się czym zachwycać, 3,4 ghz Venice robi w polsce na codzień, u yotomeczka Inna sprawa XS inna sprawa Polska ;) widziałem jak kręcili Venice kiedy tylko wyszedł, było mase wynikółw z 3ghz i więcej, jak trafiły do poslki dziwnym zbiegiem okolicznośc z pierwszych egzemplarzy cięzko było wyciągnąć 2700mhz... niektórzy to pamiętają. . myroddin669 - nie jaraj się tak - tam mają tyle procków ze mogą sobie znaleźc ten jeden który pójdzie na tyle... Jeśli będa się dobrze kręcic te od ibizza to czas szuka kupca na mojego 3000+@2700MHz 1,55V - co patrząc po wynikach ostatnich venice nie będzie trudne ;) 1683341[/snapback] Dokładnie. Znalezienie dobrego nowego e6 graniczy z cudem. Twoja nadzieja w kupnie dobrej używki a jest ich troche :), jak ludzie zaczną zmieiac na opteronki Venice odejdą w 2 kategorię :D O ile ORN le będą się kręcić faktycznie tak jak na XS. Z tego co słyszałęm za kilka tygodni będzie fajna cena w Polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Twoja nadzieja w kupnie dobrej używki a jest ich troche :), jak ludzie zaczną zmieiac na opteronki Venice odejdą w 2 kategorię :D O ile ORN le będą się kręcić faktycznie tak jak na XS. Z tego co słyszałęm za kilka tygodni będzie fajna cena w Polsce... 1683387[/snapback] eee ale ja chce zmieni mojego Winniego na Opertona - kręci mnie to 512kB cache'u więcej :] Jak będzie robił 2800MHz to będę w niebie - FX57 za 640zł :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 pierwsze wrażenia na dfi i freezerze - 9x300mhz, 1.5V - winda sie uruchamia, prime nie idzie nawet 2 sek. - wracam do zabawy ;) 9x300mhz - 1.6v - prime przeszedł 1:02 min. i się wywalił. 1683297[/snapback] Cienizna.... :( Zamówilem tez proca od IBIZa ale bede mial w przyszlym tygodniu, z góry nie nastawiam sie na jakies mega OC. NIe mam w tej chwili zadnego procka wiec nawet 2.5GHz wystarczy. Pozniej sobie wybiore jakiegos Opterona z wlasnej selekcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 A do mnie nie dotarł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 A do mnie nie dotarł... 1683631[/snapback] Panowie z Poczty Polskiej bawia sie nim na nowo skradzionym FC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 eee ale ja chce zmieni mojego Winniego na Opertona - kręci mnie to 512kB cache'u więcej :] Jak będzie robił 2800MHz to będę w niebie - FX57 za 640zł :] 1683465[/snapback] Taa myślisz że zauważysz jakąś porpawę czy wzrosy wydajności :lol: Panowie z Poczty Polskiej bawia sie nim na nowo skradzionym FC :D 1683651[/snapback] hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 @srekal i dszywala 1. z tego co sledze tamten topic, procki nie byly selekcjonowane - przynajmniej przez tego kolesia (tyle ze on mial dwa - jeden 144 i 146) 2. nie jaram sie tak bardzo, ale zauwazcie, ze to byl pierwszy opteron wsadzony na extremalne chlodzenie i z biegu zrobil 3,5ghz spi8m stable!!! 3. japonce na wodzie zrobili 3,25ghz - pokaz mi takiego venice w polsce co robi 3,2ghz chociaz /na wodzie/??? 4. inna sprawa ze u nich kroluje 0530cabne a u nas bedzie 0536, ale kto wie - moze trafia sie perelki - w tym rzucie to jest loteria. posrod tych 0530 tez trafialy sie sztuki co ledwo robily 2,9 (co prawda na ac :D ) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...