Xtreme Addict Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 podaj cały stepping :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 podaj cały stepping :D Nie mam jak bo pewna osoba zapomniała mi bereta wysalać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 :lol: jakiś test już jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 :lol: jakiś test już jest? Pisze ze pasty nie mam i musze do kupla iść ;) Powoli bez nerwów wszystko w swoim czasie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Byl kupiony jako select, nie? Ile mhz? :> Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Jak na razie tylko 1h ale SP2k4 leci dalej: W porównaniu do Venice to się mocniej grzeje skubaniec… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 @Mardok, co to za chlodzenie?? :| 38* w stressie to kurna jest temperatura, chcialbym taką u siebie, no ale bez IHSa Twoj... Kupiles go jako selecta, czy nie? Jesli tak, to ile mial mhz robic i ile dales $$$? :) :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 @lores: Cena jest moją słodką tajemnicą a proc kupiony jako selekt 3200MHz 2h Prime na 1,53v na WC. Moje chłodzenie to WC zbudowane z PowerX v2.0 + BlackIce Extreme I + Eheim 1200l/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 @lores: Cena jest moją słodką tajemnicą a proc kupiony jako selekt 3200MHz 2h Prime na 1,53v na WC. Moje chłodzenie to WC zbudowane z PowerX v2.0 + BlackIce Extreme I + Eheim 1200l/h. Jak sie nim nabawisz to jestem 1-rwszy w kolejce OK Na dzień dzisiejszy jest to chyba król" $/power" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak sie nim nabawisz to jestem 1-rwszy w kolejce OK Na dzień dzisiejszy jest to chyba król" $/power" Cóż sprawa jasna że tanie to, to nie było :/ Ale cóż raz w życiu można zaszaleć zwłaszcza ze samego czekania na niego było 3tygodnie + prę dni dzięki „uprzejmości” poczty polskiej :/ EDIT: 2h SP2k4 3000MHz @ 1.408v Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Taaa, ciekaw jestem nadal :) @Racuch, bierz mojego :E 3GHz @ 1.5V SuperPI tez nie tak zle, przy dobrym WC powiekszysz do 1.55 czy 1.6V i bedziesz mial 3100-3200mhz ;] Sry za OT, ale jednak to tez dotyczy Opteronow :) @Mardok, tylko pozazdroscic... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) @Mardok eh gratulacje :D @lores no offence (tak czy siak to nie moja sprawa) ale nie uwazasz ze 1111zl za Twojego procka to troche za duzo ? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Kupos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 @Kupos, tak, nie uwazam. 1111zł za takiego proca, na dodatek z transportem, to dobra cena, biorac pod uwage mozliwosci i potencjal, wyzej testowany nie byl ze wzgledu na brak dobrego chlodzenia (tu chodzi juz o bardziej profesjonalne zestawy...). No i wersja BOX z prawie pelną gwarancją, co prawda w Niemczech, ale to juz nie Kupujacego sprawa. Patrzac na konkurencje, Arche, cena ok: Opteron 144 OEM: 2850 MHz - 850 zł 2830 MHz - 830 zł 3000+ BOX 2650 MHz - 620 zł 2700 MHz - 660 zł 2720 MHz - 680 zł 2800 MHz - 750 zł X2 3800+ 2550 MHz - 1300 zł Opteron 165 2450 MHz - 1400 zł 2520 MHz - 1470 zł 2600 MHz - 1550 zł 2650 MHz - 1600 zł opteron 148 BOX 2750 MHz - 1030 zł 2860 MHz - 1100 zł 2870 MHz - 1100 zł opteron 144 BOX 2750 MHz - 840 zł 2800 MHz - 900 zł 2850 MHz - 950 zł San Diego 3700+ BOX 2800 MHz - 980 zł 2880 MHz - 1060 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Taaa, ciekaw jestem nadal :) @Racuch, bierz mojego :E 3GHz @ 1.5V SuperPI tez nie tak zle, przy dobrym WC powiekszysz do 1.55 czy 1.6V i bedziesz mial 3100-3200mhz ;] Sry za OT, ale jednak to tez dotyczy Opteronow :) @Mardok, tylko pozazdroscic... :( ech ,widzisz ja szukam czegoś na 3GHz przy max 1,4 Vcore.Mój Venice robi prawie 3GHz ponizej 1,6 a to mi sie nie podoba Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 @Racuch: [OT] Mam Venice co robi 2943MHz @ 1,472v jak jesteś zainteresowany ;] Orkoz SP2k4 stable ! [/OT] A na temat Procek daje leci na 3GHz dobiję do 3h i lecę dalej z MHz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mardok eghm mnożnik ma zła cyfrę(tak jak mój) a na imię jej : Dziewiątka ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 [OT] @Racuch, 2900mhz @ 1.4V SPI, wiec wiesz... no i ta cena ;) [/OT] No lec od razu na 3333 :D Tyle Ci życzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie chce mi się już czekać na to SP2k4, tak więc dzisiejsze boje kończę z wynikiem… 3000MHz @ 1.408v 3h SP2k4 Jutro się powalczy o więcej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Moja nowa zabawka póki co leży na biurku ;) Zaraz idę do kupla po pastę bo mi sięskonczyła i zobaczę jak biega ;] A64 3700+ SanDiego jajko troche wieksze od venica przez ten cache zajefanego shima masz w rogach przy wc moze zrobic mod ala uncle z lakierem od paznokci na elementach otaczajacych jajko a ile procek robi w 64 bitach + sprime 95 64bitowy Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Czy jest znaczenie?! :| Czy kreci sie pod 32-, czy 64-bitowym systemem i testuje takowym programem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Czy jest znaczenie?! :| Czy kreci sie pod 32-, czy 64-bitowym systemem i testuje takowym programem?? Wbrew temu co moze sie wydawać to jest różnica pomiędzy 32 a 64bit, nie wiem z czego to wynika ale na 64bit sysie miałem na Venice pare MHz mniej niż na 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 No troche dziwne, ale jesli to tylko kilka MHz, to nic strasznego... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Na 64bit Prime nie sprawdzałem, proca nie mam nawet 24h, powoli bez nerwów i tym się kiedyś zajmiemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Na 64bit Prime nie sprawdzałem, proca nie mam nawet 24h, powoli bez nerwów i tym się kiedyś zajmiemy ;)dziwne ze wszyscy omijaja prima 64 szerokim lukiem przeciez glownym zadaniem tych prockow sa 64 bity a jak juz ktos pisal roznica moze byc nawet 100-200mhz w stabilnosci zwyklym sprimem to taka quasi stabilnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Omijają szerokim łukiem ? A powiedz mi ty jak go mam nie omijać na 32bit systemie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 O to samo chcialem zapytac... Nie kazdy ma 64bitowy OS, np. ja czekam na Viste, zobacze, co to za syf... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Omijają szerokim łukiem ? A powiedz mi ty jak go mam nie omijać na 32bit systemie ?majac 64 bitowy procek wypada miec 64 bitowego osa na innej partycji coz za problem nawet do testow jak cinebench 2003 64 czy sprima 64 bitowego tak wiec takie argumenty sa na poziomie malego dziecka ktore niedawno dostalo komputer od babci nie ma lacza do internetu i nie wie z kad ma miec xp 64 a nie jak sie zwiesz entuzjasty komputerowego taki stabilny procek 3ghz z primem 95 64 bitowym robilby wieksze wrazenie nawet niz 3.2 ghz ze stabilnoscia w zwyklym sprimie O to samo chcialem zapytac... Nie kazdy ma 64bitowy OS, np. ja czekam na Viste, zobacze, co to za syf... chyba na 250GB dysku mozesz znalezc 2 GB na jednej partycji dla win xp 64 calkiem przyzwoity system chyba boicie sie wrecz tych 64 bitow bo procki beda sie wykrzaczac przy quasi stabilnych primach w 32 bitach jesli chodzi o viste napewno nie bedzie taki syf jak zwykly xp trzeba sobie zadac sensownosc kupowania 64 bitowych prockow jesli ktos nie chce uzywac 64 bitowych aplikacji i systemu z takich czy innych przyczyn Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Moze taki, ze nie kazdy moze sobie pozwolic na zakup 64bit windy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) I gadaj z takim… Pomijając już kwestie finansowe to stery do Sagema od Neo też mi załatwisz pod 64bity ? Bo na cholerę mi winda na której neta mieć nie będę ;/ Aha teraz musze mieć minimum 2 systemy aby być „elO młodzieżowy i prO” kurde co za pech bo chyba nie będę. Cóż co to będzie Mardok nie ma ochoty instalować systemu X64 mimo zachcianki pewnego usera, nic tylko się zastrzelić. Mam nadzieje że babci przykro nie będzie ale cóż trzeba zaryzykować… Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Do testow, nie na cholere :P Ja szczerze mowiac planowalem tak zrobic, jednak mialem problemy z instalacja XP64, dlatego pomysl porzucilem. W jakiejs przerwie zalatwie sobie 64-bitowego Linuxa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...