Gość #Mreko Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) SanDiego i Venus to ten sam rdzeń, wiec w czym problem ?problemu nie ma ale cache nie ten i nazwa inna z takich czy innych powodow napewno blizej mu to opkow z 1mb cachu Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) problemu nie ma ale cache nie ten i nazwa inna z takich czy innych powodow napewno blizej mu to opkow z 1mb cachu Czy ty się w ogóle zastanawiasz co piszesz ? http://surl.se/aqhf http://mardok.ovh.org/screen/sp2k4/SP2k4_3...x300_1.408v.png Venus i SanDiego 1MB L2 oraz ten sam kontroler E4, to że sobie marketing-owcy inaczej proca nazwali to już inna sprawa. Jak by tego było mało ten sam zakres napięć: 1.35 V/1.4 V oraz temperatur 49° C to 71° C jedyna różnica jest w wydzielaniu ciepła gdyż np. model 144 ma 1,8GHz a najwolniejsze SanDiego 2,2GHz. Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Czy ty się w ogóle zastanawiasz co piszesz ? http://surl.se/aqhf http://mardok.ovh.org/screen/sp2k4/SP2k4_3...x300_1.408v.png Venus i SanDiego 1MB L2 oraz ten sam kontroler E4, to że sobie marketing-owcy inaczej proca nazwali to już inna sprawa. wlasnie ci je**ni marketingowcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) No i jescze mnoznik pozostaje jednak roznice :P :] Czasem sie przydaje, chociaz podwyzszony jest prawie zbedny... Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 żarcik był taki mały żeby troche rozładować sytuację, ok??. sorry. powstrzymam sie następnym razem... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) A tak a propos OT, wypisales, ze nieaktualne w sygnaturze sprzed jakiegos roku i zadowolony, nie? :P :D A wracajac do Opteronów, kto jest zainteresowany kupnem mojego? 146 @ 3000mhz @ 1.5 SPI, cena to 1111zl z transportem, no i oczywiscie cos dorzucam :] A tak dla formalnosci, zeby nie bylo, ze sie reklamuje, Mardok, bardzo ladne wyniki :] ( :D :D :D ) Moze chociaz mniej wiecej zakres cenowy nam zdradzisz, ile taki SD kosztuje? Ile jest wart? :) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @myrddin669: Żarcik żarcikiem ale widać ze niektórzy od razu chcieli nowy temat specjalnie dla SD zakładać. @lores: Znów mnie ktoś zmusza abym się powtarzał ;) Selekt jest wart tyle ile są skłonni za niego zapłacić ludzie. Zaś co do mnożnika to akurat bez znaczenia w kwestii gdzie pisać o danym CPU bo gdyby nie to dla przykładu temat Venice trzeba było by podzielić na 3000/3200/3500+ a to już chyba lekka przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 w dziale amd to mnie chyba jeszcze nie widzieli mimo, ze go czytam :D @#Mreko - pirme pod x32 ? jak go uzywam to po kiego ch...a, ze sie tak brzydko wyraze mam sprawdzac x64? - po co kupuje sie procki x64 ? po to, ze sa wydajniesze w 32 bit niz A XP?? - daj WSZYSTKIM, ktorzy maja 64bit cpu programy do winzgrozy x64 (bo linux pewnie malo kogo tutaj interesuje) i zapewne 95% z nich bedzie uzywac systemu x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A tak a propos OT, wypisales, ze nieaktualne w sygnaturze sprzed jakiegos roku i zadowolony, nie? :P :D A wracajac do Opteronów, kto jest zainteresowany kupnem mojego? 146 @ 3000mhz @ 1.5 SPI, cena to 1111zl z transportem, no i oczywiscie cos dorzucam :] A tak dla formalnosci, zeby nie bylo, ze sie reklamuje, Mardok, bardzo ladne wyniki :] ( :D :D :D ) Moze chociaz mniej wiecej zakres cenowy nam zdradzisz, ile taki SD kosztuje? Ile jest wart? :) 3000mhz sprime64 stabilny ( 5 godzin) ? czy super pi stabilny :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 SuperPi 32000000... To jest wyznacznikiem stabilności, nie wiem, skąd to pytanie... Zapewne nawet nie jestes zainteresowany jego kupnem, wiec nie wypowiadaj sie, proszę... I nie wyskakuj tu, ze prime64 jest wyznacznikiem stabilnosci, naprawde nie mam ochoty na kłótnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ohhh...#Mreko gadasz glupoty, zadnych swoich tutaj rezultatów nie dajesz, tylko gadasz co i jak sie powinno robic, a otrzymujesz tu odpowiedzi od ludzi co sie znaja na tych rzeczach napewno lepiej od ciebie. jak ktos uzywa windowsa 32bit. i wszystkie prime i inne testy stabilnosci mu przechodzi to pod 64bitami bedzie dokładnie tak samo!! takie jest moje zdanie!! daj moze na twoim przykladzie jakies dowody ze tak nie jest zrob system 32bit. i 64bit. i porob jakies testy!mowie o wiarygodnycch!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) w dziale amd to mnie chyba jeszcze nie widzieli mimo, ze go czytam :D @#Mreko - pirme pod x32 ? jak go uzywam to po kiego ch...a, ze sie tak brzydko wyraze mam sprawdzac x64? - po co kupuje sie procki x64 ? po to, ze sa wydajniesze w 32 bit niz A XP?? - daj WSZYSTKIM, ktorzy maja 64bit cpu programy do winzgrozy x64 (bo linux pewnie malo kogo tutaj interesuje) i zapewne 95% z nich bedzie uzywac systemu x64 chyba sam nie wiesz co naprawde oferuje xp 64 a mi szczerze nie chce sie tlumaczyc co i jak proponuje najpierw sobie zainstaluj potestuj uzyj internetu do patchy jesli jakis program nie chodzi ( a co jest malo prawdopodobne) Przy procku 64 bitowym wypada miec nawet do testow xp64 a normalnie mozna jechac nawet na windows95 ja procek kupowalem dla 64 bitow wtedy mozna tak ujac k8 miazdzy k7 wydajnoscia a widzisz linux interesuje duzo ludzi ktorzy jako tako siedza w informatyce wiec widze sam nie wiesz co piszesz. a athlon64 na linuxie w 64 bitach wrecz plywa a przy kompilacji jadra wrecz zadziwia Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja widze to, ze w 64-bitowej aplikacji procesor moze byc niestabilny, gdy w 32-bitowej nie jest, ale uwazam, ze na przejmowanie sie tym jeszcze nie nadszedl czas, dopiero w przyszlosci x64 na dobre zadomowia sie zapewne w PeCetach, a teraz selekcjonerzy gwarantuja stabilne dzialanie w np. aplikacji Super Pi w trypie 32M, nic wiecej, a to, ze kupujacy nie zwraca uwagi na to, ze w 64-bitowej aplikacji takie zegary moga byc niestabilne, to chyba nie sprzedajacego wina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 chyba sam nie wiesz co naprawde oferuje xp 64 a mi szczerze nie chce sie tlumaczyc co i jak widze, ze puste gadanie to twoja domena - uzywalem x64 i co? nie ma trzech rzeczy, ktorych uzywam i siedze na x32 a x64 tak dla zabawy proponuje najpierw sobie zainstaluj potestuj uzyj internetu do patchy jesli jakis program nie chodzi ( a co jest malo prawdopodobne) j/w Przy procku 64 bitowym wypada miec nawet do testow xp64 a normalnie mozna jechac nawet na windows95 nie, nie moge uzywac win95 ani 98 (HT) ja procek kupowalem dla 64 bitow wtedy mozna tak ujac k8 miazdzy k7 wydajnoscia ja procek kupowalem do pracy a nie dla 64 bitow, a to, ze ma to dobrze bo bedzie na dluzej a widzisz linux interesuje duzo ludzi ktorzy jako tako siedza w informatyce wiec widze sam nie wiesz co piszesz. buahahahahahaha czlowieku jestem dostawca internetowym wiec mi nie pitol, ze nie co to linux i, ze nie wiem co pisze a athlon64 na linuxie w 64 bitach wrecz plywa a przy kompilacji jadra wrecz zadziwia a intel nie ? :ploom: moje podsumowanie jest mniej wiecej takie, ze pier....isz co ci do glowy przyjdzie i walisz w klawisze bo nijak odniosles sie do mojej wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ale nikt nie bierze tutaj pod uwage stabilnosci xp64, a pamietacie win95->98->me? czy wtedy resety i zwisy byly powodem niestabilnej platformy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ale kolega tak chce i masz tym testowac bo co to za stabilnosc w 32bit.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) ale kolega tak chce i masz tym testowac bo co to za stabilnosc w 32bit.... ;)tak tylko co intel z ht ma do tematu o amd i opertonach pomyliles dzialy chlopcze nikt tu do niczego nikogo nie zmusza zreszta chyba nawet nie bardzo wiesz o co chodzi pomysl lepiej co jeszcze wymyslec do sygnaturki zeby wygladalo lepiej Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 tak tylko co intel z ht ma do tematu o amd i opertonach pomyliles dzialy chlopcze nikt tu do niczego nikogo nie zmusza zreszta chyba nawet nie bardzo wiesz o co chodzi pomysl lepiej co jeszcze wymyslec do sygnaturki zeby wygladalo lepiej czyli stabilny moze byc tylko amd? :ploom: widze, ze nie masz pojecia kim jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ta dyskusja tutaj jest juz bezsensowna lepiej ją już skonczyć bo nie wnosi nic do tematu a jedynie zaśmieca forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jest oddzielny temat o porówaniu stabilności pod 32- i 64-bitami: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=187897&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mardok niezle ten SD mysle ze jak sie postarasz to na tym WC 3300ghz w Spi 16mb bedzie jak najbardziej do osiagniecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) problemu nie ma ale cache nie ten i nazwa inna z takich czy innych powodow napewno blizej mu to opkow z 1mb cachu To jedno i to samo Nie mogę już słuchać herezji z twojej strony. Skąd wiesz ile testowałem prime? skąd wiesz, czy zbootowałem chociaż system? jakbyś chciał wiedzieć primem testuję zawsze 8h [niektórzy testują po 2,3h i zgodzę się, że jest już to pewna oznaka stabilności, ale u mnie wysypał się po 5h i jak podbiłem napięcie to działa ok) i wtedy go zamykam, bo uważam, że komputer jest wystarczająco stabilny. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Ta dyskusja tutaj jest juz bezsensowna lepiej ją już skonczyć bo nie wnosi nic do tematu a jedynie zaśmieca forum. a moze ktos z naszych niby tak dobrych informatykow co wygrywaja konkursy zrobilby 64bitowego superpi, to zacznie sie popyt na 64 bity oj lenie lenie jesli chodzi o stery od modemu do neostrady byc moze beda tu http://www.planetamd64.com/ Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 a moze ktos z naszych niby tak dobrych informatykow co wygrywaja konkursy zrobilby 64bitowego superpi, to zacznie sie popyt na 64 bity oj lenie lenie jesli chodzi o stery od modemu do neostrady byc moze beda tu http://www.planetamd64.com/ my jestesmy lenie ? pokaz nam jakie kolwiek swoje testy zeby potwierdzic swoje "nowe" teorie stabilnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) a moze ktos z naszych niby tak dobrych informatykow co wygrywaja konkursy zrobilby 64bitowego superpi, to zacznie sie popyt na 64 bity oj lenie lenie jesli chodzi o stery od modemu do neostrady byc moze beda tu 2060694[/snapback] Mardok niezle ten SD mysle ze jak sie postarasz to na tym WC 3300ghz w Spi 16mb bedzie jak najbardziej do osiagniecia :) Ciężko będzie proc się dość mocno grzeje w porównaniu do Venice i bez „dopingu” typu nawrót zimy bądź lodu w rezie się nie obejdzie. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 #Mreko, co żeś się tak uparł na te x64? Owszem ,zgodzę się, ze w srodowisku 32-bitowym niektóre rejestry nie są aktywne i nie można w 100% powiedzieć, że procek na okreslonym OC będzie zachowywał się podobnie w x64. Nie znaczy to jednak, że ludzie sprzedający selekty oszukują nie testując w środowisku natywnym tych procków. Tu pronowałbym bardziej umiarkowane wypowiedzi, tym bardziej, ze "zainteresowani" i tak będą wiedzieli co kupują i w jakim celu. Po drugie proponuję, byś nieco zbił z rezonu i posłuchał co ludzie z doświadczeniem mają do powiedzenia. Wielu z Nas "troszku w tym siedzi" i raczej wymagamy solidnego poparcia swoich słów ,a nie pustych frazesów. BTW - lores, jesli tak cenisz swojego Opka to ile za musiałbym zawołać za swojego :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) #Mreko, co żeś się tak uparł na te x64? Owszem ,zgodzę się, ze w srodowisku 32-bitowym niektóre rejestry nie są aktywne i nie można w 100% powiedzieć, że procek na okreslonym OC będzie zachowywał się podobnie w x64. Nie znaczy to jednak, że ludzie sprzedający selekty oszukują nie testując w środowisku natywnym tych procków. Tu pronowałbym bardziej umiarkowane wypowiedzi, tym bardziej, ze "zainteresowani" i tak będą wiedzieli co kupują i w jakim celu. Po drugie proponuję, byś nieco zbił z rezonu i posłuchał co ludzie z doświadczeniem mają do powiedzenia. Wielu z Nas "troszku w tym siedzi" i raczej wymagamy solidnego poparcia swoich słów ,a nie pustych frazesów. BTW - lores, jesli tak cenisz swojego Opka to ile za musiałbym zawołać za swojego :lol: ? ale tez nie mowia calej prawdy, wiec oszostwo moze nie ale cwaniactwo i wyrachowanie, bo sa to ludzie ktorzy sa swiadomi roznicy prime 32bit vs prime 64 bit , a selekcje za darmo nie robia . Samo testowanie pod x64 wiele nie daje bo do tego musi byc jeszcze prime95-64bitowy o 64 bitowym kodzie a nie zwykly prime co jest emulowany na 32 bity mysle ze jesli bylaby wieksza presja kupujacych to takie testy bylyby konieczne niestety ludzie nie zawsze sa swiadomi tego i jaraja sie mhz pod 32bitowym primem zapominajac o srodowisku dla ktorego te procki sa przeznaczone Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ale tez nie mowia calej prawdy, wiec oszostwo moze nie ale cwaniactwo i wyrachowanie, bo sa to ludzie ktorzy sa swiadomi roznicy prime 32bit vs prime 64 bit , a selekcje za darmo nie robia . Samo testowanie pod x64 wiele nie daje bo do tego musi byc jeszcze prime95-64bitowy o 64 bitowym kodzie a nie zwykly prime co jest emulowany na 32 bity mysle ze jesli bylaby wieksza presja kupujacych to takie testy bylyby konieczne niestety ludzie nie zawsze sa swiadomi tego i jaraja sie mhz pod 32bitowym primem zapominajac o srodowisku dla ktorego te procki sa przeznaczone wejdz na xs, pochwal sie swoimi pomyslami, to oleja ciebie kompletnie, twoje idee wezma za czysta herezje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 wejdz na xs, pochwal sie swoimi pomyslami, to oleja ciebie kompletnie, twoje idee wezma za czysta herezje E no co to Ty , przez niego caly Team Japan popelni harakiri :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ja juz nie moge i musze sie trzymac mocno krzesla nie podoba ci sie, ze robia prime w 32bit? to nie kupuj, popros o prime x64 - i kazdy kto tylko bedzie mial "poglady' podobne do twoich zrobi to samo o czym pisze imho piszesz zeby pisac z nie po to zeby cos nowego wniesc do tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...