Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ale chcialem żeby wszystko bylo jasne, żeby nie bylo niedomówień. a jak tam twoje wyniki, SP2004 chodzi na 3100MHz lub więcej? 10min temu wróciłem do domu ;) Ale skoro nalegasz to się przełamię podniosę napięcie i zobaczę co będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ty lepiej nic nie podnoś, bo znów będzie jak w przypadku tych Twoich magicznych OCZ :lol: . Już chyba przy 290 zarzekłeś się , że to koniec. I tak 10 razy z rzędu , aż na 302 stanęło :lol: . Podejrzewam , ze skusisz sie na wiecej w tym Prime.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 To jest selekt, który 3,2 robi na bodajże 1,55v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 @Hanu: Moje OCZ to był jeden wielki wypadek przy pracy nic więcej ;) @Xtreme Addict: No niby tak ale WC na jakim on był testowany jest ze 3x lepsze od mojego i pewnie z 5x droższe sama chłodnica z niego jest z 10x większa od mojej. Po temp widzę że nie mam co liczyć na podobne osiągi ale staram się jak mogę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 @Hanu: Moje OCZ to był jeden wielki wypadek przy pracy nic więcej ;) @Xtreme Addict: No niby tak ale WC na jakim on był testowany jest ze 3x lepsze od mojego i pewnie z 5x droższe sama chłodnica z niego jest z 10x większa od mojej. Po temp widzę że nie mam co liczyć na podobne osiągi ale staram się jak mogę ;) nic nie chce podpowiadać ... ale zimno ostatnio (i później już może nie być przymrozków :D) więc pociśnij troche benchy itd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 10min temu wróciłem do domu ;) Ale skoro nalegasz to się przełamię podniosę napięcie i zobaczę co będzie ;)Mardok ja myśle ze 3200MHz pęknie jak nic :-) , chyba mnie nie rozczarujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 1.440v by CPU-Z 3060MHz Sp2k4: Sandra: 3080MHz Sp2k4: Sandra: To na razie tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 3080MHz To na razie tyle ;) no tak za 2h pokażesz nam 3100 ... na 3200 możemy liczyć nad ranem lub jutro :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 no tak za 2h pokażesz nam 3100 ... na 3200 możemy liczyć nad ranem lub jutro :lol2: Powiem szczerze że ni cholery nie chce mi się patrzeć już na SP2k4 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 @Hanu: Moje OCZ to był jeden wielki wypadek przy pracy nic więcej ;) @Xtreme Addict: No niby tak ale WC na jakim on był testowany jest ze 3x lepsze od mojego i pewnie z 5x droższe sama chłodnica z niego jest z 10x większa od mojej. Po temp widzę że nie mam co liczyć na podobne osiągi ale staram się jak mogę ;) Wiem :D Ta chłodnica to potwór w dodatku pasywny :lol: :D Ale postaraj się. Może zainwestujesz w chillerka do WC? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Wiem :D Ta chłodnica to potwór w dodatku pasywny :lol: :D Ale postaraj się. Może zainwestujesz w chillerka do WC? :-P Coraz częściej nad tym myślę nie dość że tanie w porównaniu do „pełnego” FC to jeszcze optymalne rozwiązanie dla CPU z CB którego na 99% ma mój CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 w 100% cacy pro i wylizany chillerek kosztuje ok. 800 zł... czyli tyle co "tanie" FC, aczkolwiek już bardzo ładne, mocne z dobrych części można dostać za -/+ 500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) I jaką temperaturke cieczy z takim wyniunianym chillerkiem można osiągnąć na "biegu jałowym" ? edit: mardok - przyspiesz troszku tempo ustalania wartości granicznych dla procka :P Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 woda będzie miała ~ 0 stopni, proc w stresie powinien mieć do 25*C [przy ustawieniach ok. 3,2 GHz] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 I jaką temperaturke cieczy z takim wyniunianym chillerkiem można osiągnąć na "biegu jałowym" ? edit: mardok - przyspiesz troszku tempo ustalania wartości granicznych dla procka :P A od kiedy to maraton ? ;) Ale powiem ci że graniczna na co dzień to 3GHz bo powyżej mi nie trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A od kiedy to maraton ? ;) Ale powiem ci że graniczna na co dzień to 3GHz bo powyżej mi nie trzeba ;)na codzień owszem - nie ma sensu katować procka wysokimi temperaturami i napięciem - niech ma też coś od życia Maraton? To są naprawde ostatnie mroźne dni, a jak nie zrobisz jakiegoś konkretnego wyniku w spi... nie podaruje ci tego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) @Mardok Zagadaj do LukeXE. myśle że chętnie zrobi ci jakieś chłodzonko do wody w promocyjnej cenie ;) Ktoś tam chciał porównanie 512kb vs 1mb? >>KLIK<< . tylko sie nie śmiejcie. to było pół roku temu i w sumie mój pierwszy kontakt z A64. Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Na razie skromne 16M z czasem: Powoli zaczynam się jakoś dogadywać z tym CPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam do was takei małe pytanko tylko nie bijcie za to ze nie czytałem tematu bo wiem ze napewno to było i nie mówcie że nie jesteście wrózkami prosze o naprawde średnią ocene po 1 Na jakie oc mge liczyć teraz przy zakupie opterona 144 po 2 Czy te procki sa wogule jeszcze dostepne w jakis sklepach Bardzo prosze o pomoc Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 1)zależy od tygodnia ale na 2.8 ghz możesz liczyć 2) do wyboru masz arche.net.pl , Lancer (allegro) lub mozesz do mnie napisac na gg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) ...Ktoś tam chciał porównanie 512kb vs 1mb? >>KLIK<< . tylko sie nie śmiejcie. to było pół roku temu i w sumie mój pierwszy kontakt z A64.Dzieki za linka,fajny test;wynika z niego,że dla Pi16m przy taktowaniu procków 2475MHz różnica wynosi 8sek,więc całkiem sporo. :lol: Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Chyba, coś nie tak z tym testem SPI. Nie ma bata, by różnica była taka duża. Góra 1-1,5 sek. Miałem oba i spoooro w SPi się bawiłem. W przypadku tego testu 1MB kaszy nie daje tekich wymiernych korzysci jak np. 3DMark2001... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 z testem wsjo ok. robione na świeżym windowsie, identyczne ustawienia. 8 sek i tak mała róznica :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Porównanie SPI16M 512KB vs. 1MB: Venice L2 512KB 3204MHz 10'33.407 SanDiego L2 1MB 3203MHz 10'32.922 I ni cholery 8sec nie chciało wyjść… Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A czy ta mała różnica nie jest może spowodowana tym że na Venice masz pamięci ustawione na 267,1 @ 1,5-2-2-5 TRC=7 ICL=0 a na san diego masz 269,9 MHz 2-2-2-5 TRC=7 a ICL=16 i zupełnie innej wartości na HTT. Zrób moze testy na standardowych ustawieniach i oba podkręć na mnożnikach 9 może to bardzie pokaze co i jak i większa różnica będzie ale mogę się mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) A czy ta mała różnica nie jest może spowodowana tym że na Venice masz pamięci ustawione na 267,1 @ 1,5-2-2-5 TRC=7 ICL=0 a na san diego masz 269,9 MHz 2-2-2-5 TRC=7 a ICL=16 i zupełnie innej wartości na HTT. Zrób moze testy na standardowych ustawieniach i oba podkręć na mnożnikach 9 może to bardzie pokaze co i jak i większa różnica będzie ale mogę się mylić. Ale to i tak nie da 8. Sekund !!!... to subtelna roznica B) A Ze rozne dzielniki... nie po to Mardok sie tak nameczyl z testowaniem roznych :)... zeby teraz kazac mu ustawiac identycznie :) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) @BassMan-SND: ICL nie ma wpływy na wydajność w SPI (przynajmniej w moim wypadku) to już sprawdzałem, zaś co do ustawienia SD jest ono optymalne dla tego procesora i tylko na nim udało mi się uzyskać w mirę fajny czas wynoszący 10:26 a chyba o to chodzi w zawodach SPI16M. Edit: Zapomniałem dodać CL1.5 tylko i wyłącznie ładnie wygląda, jak by ktoś miał co do tego wątpliwości odpowiednie testy przeprowadzałem zarówno w temacie o DFI oraz SPI. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A masz możliwość zrobienia takiego testu np 9x 266 na timmingach 1,5-2-2-5 ICL16?? Tak z ciekawości chaiłbym zobaczyć jak to wyjdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) A masz możliwość zrobienia takiego testu np 9x 266 na timmingach 1,5-2-2-5 ICL16?? Tak z ciekawości chaiłbym zobaczyć jak to wyjdzie?? Przy jakim dzielniku ? Bo jakiego byś nie wybrał mam taką możliwość tylko pamiętaj że to tylko 2x256MB. *Mowa o SD mam nadzieję bo nie chce mi się Venice wkładać. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 @Mardok a jak z dzielnikami na SD?? w temacie pi pisałeś że ciężko o max mhz, nie zrozumiałem do końca, chodzi o pamięć?? :) wiem że w kwestii venice wypowiadałeś się jednoznacznie że dla max pamięci nie ma znaczenia czy na dzielniku czy synchro, ja na 2óch opteronach mam spore problemy z dzielnikami, nie ja jeden to zuważyłem, chociaż może jest to brak skilla albo obeznania z tym prockiem (jądrem). z RP-MAL są fazy, niestety chyba trzeba luźniej ustawiać niż na venice (nigdy nie miałem co prawda :P) napisz jak z pamięciami na twoim SD. wynik ci zablokował procek czy niestabilne memorki na div166?? u mnie na 266-268 leży jakaś magiczna granica, powyżej której pojawia się zupełna niestabilność niezależna raczej od procesora, bo s_pi tak jak mam na screenach liczy się na powiedzmy ok. mem=267, zwiekszenie magistrali o 1mhz powoduje wywalanie sie spi w pierwszym loopie albo nie liczy nawet initiala. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...