Niemiec Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 do mnie proc nie dojechal, ale licze, ze jutro sie juz zjawi, bo wolne ucieka szybciorkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Taa myślisz że zauważysz jakąś porpawę czy wzrosy wydajności :lol: hehe :D 1683683[/snapback] pomarzyc zawsze można :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 No panowie chwalic sie szybko! Slyszalem z nieoficjalnych zrodel ze te opteronki lubia prad bardzie niz venicy (ale to nic pewnego:>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 A wiecie jaka będzie różnica cenowa między A64 3000+ a 144? 50zł, 60zł? Już dawno bym zakupił jednego od ibiza ale, ze względu na konserwatywność moich rodziców muszę kupić to w sklepie i najlepiej wszystko w jednym -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Podejście drugie: jak narazie tyle mi styknie, zapuszcze prime-a na noc aby zobaczyć czy to full stable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 @ThemOn: Malawo troche:/ 2,4 to sie robi na kazdym Venicie Czy moze ktos odpalic 3dM2k1 na Venice 3000+ i tym Opteronku zeby zobaczyc ile daje te dodatkowe 512kilo L2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Podciagnij troche vcore, masz spory zapas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Podciagnij troche vcore, masz spory zapas ;) 1684019[/snapback] na poprzedniej stronie masz test na 9x300mhz i 1.6v - prime wywalil sie po 1:02 min. jak temp. doszla do 48C, skladam narazie na wode :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Daj mu 1.65 albo 1.7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 oj cieniutko te opterony widze :/ jak zobaczylem wyniki na XS to juz mialem sprzedawac swojego Venice i kupowac dobrze ze sie wstrzymalem... czekam na jakies wyniki na WC moze temp bardziej trzyma opterona albo co?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 nie słabo tylko tragedia jak narazie -przeciez to chodzi jak venice E6 a cena 150zl wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 nie słabo tylko tragedia jak narazie -przeciez to chodzi jak venice E6 a cena 150zl wieksza 1684080[/snapback] 512kB cache musi kosztować ;) @PITer grzeje się to cholerstwo bardziej niż winchester dlatego nie ma sensu go katować tak wysokim vcore, jak go zaleje to wtedy będe męczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) To freezer nie daje mu rady? ;/ Edytowane 5 Października 2005 przez Pwael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Themon - mój też nie wstaje wyżej na takich voltach - podnieś mu chociaż trochę zanim wszyscy tutaj będą krzyczeć że tragedia :) Ja w nocy się trochę pobawiłem moim - już na DFI chociaż jeszcze pamięci nie mam docelowych. Na razie ustawiłem go na 2700 przy 1.53 V i chodzi bez problemu od ok 2 w nocy - superPI liczył kikanaście razy - wszystko OK PITER - co do V możesz mieć rację - przypadkowo odkryłem że mój opteronik wstał na 2840 i jeszcze do tego superpi policzył 2M - ale jak się skapnąłem że ma 1.73 V to odpuściłem katowanie - troszkę dużo... Cholera wie - jak to z tym Vcore - ale codzienna praca na 1.73 V to chyba trochę za dużo - może się wkurzę i zaryzykuję takie zabawy - ale siedzę na AC ( Ninja bez wentyla ) to ryzykowna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Themon - moj tez nie wstaje wyzej na takich voltach - podnies mu chociaz troche zanim wszyscy tutaj beda krzyczec ze tragedia :) Ja w nocy sie troche pobawilem moim - juz na DFI chociaz jeszcze pamieci nie mam docelowych. Na razie ustawilem go na 2700 przy 1.53 V i chodzi bez problemu od ok 2 w nocy - superPI liczyl kikanascie razy - wszystko OK PITER - co do V mozesz miec racje - przypadkowo odkrylem ze moj opteronik wstal na 2840 i jeszcze do tego superpi policzyl 2M - ale jak sie skapnalem ze ma 1.73 V to odpuscilem katowanie - troszke duzo... Cholera wie - jak to z tym Vcore - ale codzienna praca na 1.73 V to chyba troche za duzo - moze sie wkurze i zaryzykuje takie zabawy - ale siedze na AC ( Ninja bez wentyla ) to ryzykowna sprawa. 1684281[/snapback] Pisalem strone wczesniej ze dawalem mu juz 1.6V (a dokladnie 1.45V X 110%) na 2700 i byla [gluteus maximus] ,winda sie uruchomi spi 2m pewnie i by policzyl ale co z tego? - dla mnie stabilnosc to min. 4h prime small fft. Przyczyna mozebyc takze wysoka temperatura ktora na takim ustawieniu podczas prime-a wzrosla do 49C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Oj cienizna, spodziewalem sie lepszych wynikow :-| Cholera wie - jak to z tym Vcore - ale codzienna praca na 1.73 V to chyba trochę za dużo - może się wkurzę i zaryzykuję takie zabawy - ale siedzę na AC ( Ninja bez wentyla ) to ryzykowna sprawa. 1684281[/snapback] Jak na AC to zdecydowanie za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Dałem mu jednak trochę się wykazać, screen w załączniku. Ale Vcore masakra. Próbowałem później 2840 ale już nie był stabilny - zresztą te 2790 też nie do końca - przy liczeniu 16M wywalił się w połowie po przekroczeniu 55 st na rdzeniu Ale to na pasywnym przecież - dołożę trochę wentyli i zobaczymy:) Edytowane 5 Października 2005 przez ibizpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 ibizpl - daj jakiś wentyl na mosfety, bo zaraz ci popłyną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Póki co szkoda [gluteus maximus] zawracać, ale może to tylko jakieś pierwsze felerne sztuki :P Trzeba mieć nadzieje, zobaczymy co pokażą pozostali którzy dostali procka. Jak chociaż jeden wyniczek będzie lepszy na opterku od ibiza, sam go kupię. Póki co Winchester @ 9x307 1,45V i jest git : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Na razie 2770 z wentylem na scythe przy 1.73V superpi 16 M przeszedł 2 x z rzędu - wyżej nie ma sensu go katować - przecież nie dam mu 1.8 V. Trzeba powiedziec przynajmniej z tej naszej serii, że wymiana z dobrego venice i winniego nie ma za bardzo sensu - żeby uzyskać podobny wynik trzeba strasznie "voltować". Jednak jak ktoś ma kupić nowego venice z serii E6 to wybrałbym chyba opterka - mój chodzi spokojnie teraz 2700 przy 1.55 V więc tragedii też nie ma. teraz będę męczył X800GTO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) A u mnie jest tak: http://img137.imageshack.us/my.php?image=o...0spistab0vn.jpg Wynik SuperPI niski bo pamieci puszczone na 320 Mhz w DDR. Na noc pojda SmallFFTs... Od czlowieka od ktorego kupilem dowiedzialem ze one lubia wysoki VCore (pisalem juz o tym wczesniej) - jak widac to chyba jest prawda Edytowane 5 Października 2005 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 a moj jeszcze nie dojechal a wyniki conajwyzej srednie :/ liczylem pocichy na wiecej, duoz wiecej a tu kupa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Od czlowieka od ktorego kupilem dowiedzialem ze one lubia wysoki VCore (pisalem juz o tym wczesniej) - jak widac to chyba jest prawda 1684777[/snapback] Niepowiedziałbym :) Morał jest taki, że trafiliście na słabe sztuki, niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Niepowiedziałbym :) 1684903[/snapback]Świetna sprawa. tylko na moim A8N-E może taki wynik nie pójść. Może pomyślę nad zakupem DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Jednym słowem bez selekcji to rosyjska ruletka (chyba z wieloma pełnymi komorami) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 MARyo a kreciles go clockgenem czy spod biosa? a tak pozatym to sproboj go pomeczyc troche primem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 <<)MARyo(>> przy niespełna 1.4v 3ghz, to jest cos, trafiła ci sie zajebist@ sztuka tylko widac troszke rozrzut w proca, te nie chca na 2.7 przy dosc obwitym vcore, a ten na tkaim 3ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 @ <<)MARyo(>> Podaj serie, i od kogo kupiłeś. I ludziska którzy macie procki podawajcie serie, może to coś tam da ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Niepowiedziałbym :) 1684903[/snapback] ooooooo fuck! Masakra :-P Olsztyn Team szaleje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Jak jutro dojedzie moja mobo nowa to pokatuje opteronka jednego bo leży u mnie na półce jeden :) Mój jest: OSA144DAA5BN CABGE 0536VPAW 1304669I50014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...