Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

A wiecie jaka będzie różnica cenowa między A64 3000+ a 144? 50zł, 60zł? Już dawno bym zakupił jednego od ibiza ale, ze względu na konserwatywność moich rodziców muszę kupić to w sklepie i najlepiej wszystko w jednym -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie słabo tylko tragedia jak narazie -przeciez to chodzi jak venice E6 a cena 150zl wieksza

1684080[/snapback]

512kB cache musi kosztować ;)

@PITer

grzeje się to cholerstwo bardziej niż winchester dlatego nie ma sensu go katować tak wysokim vcore, jak go zaleje to wtedy będe męczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Themon - mój też nie wstaje wyżej na takich voltach - podnieś mu chociaż trochę zanim wszyscy tutaj będą krzyczeć że tragedia :)

Ja w nocy się trochę pobawiłem moim - już na DFI chociaż jeszcze pamięci nie mam docelowych.

Na razie ustawiłem go na 2700 przy 1.53 V i chodzi bez problemu od ok 2 w nocy - superPI liczył kikanaście razy - wszystko OK

PITER - co do V możesz mieć rację - przypadkowo odkryłem że mój opteronik wstał na 2840 i jeszcze do tego superpi policzył 2M - ale jak się skapnąłem że ma 1.73 V to odpuściłem katowanie - troszkę dużo...

Cholera wie - jak to z tym Vcore - ale codzienna praca na 1.73 V to chyba trochę za dużo - może się wkurzę i zaryzykuję takie zabawy - ale siedzę na AC ( Ninja bez wentyla ) to ryzykowna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Themon - moj tez nie wstaje wyzej na takich voltach - podnies mu chociaz troche zanim wszyscy tutaj beda krzyczec ze tragedia :)

Ja w nocy sie troche pobawilem moim - juz na DFI chociaz jeszcze pamieci nie mam docelowych.

Na razie ustawilem go na 2700 przy 1.53 V i chodzi bez problemu od ok 2 w nocy - superPI liczyl kikanascie razy - wszystko OK

PITER - co do V mozesz miec racje - przypadkowo odkrylem ze moj opteronik wstal na 2840 i jeszcze do tego superpi policzyl 2M - ale jak sie skapnalem ze ma 1.73 V to odpuscilem katowanie - troszke duzo...

Cholera wie - jak to z tym Vcore - ale codzienna praca na 1.73 V to chyba troche za duzo - moze sie wkurze i zaryzykuje takie zabawy - ale siedze na AC ( Ninja bez wentyla ) to ryzykowna sprawa.

1684281[/snapback]

Pisalem strone wczesniej ze dawalem mu juz 1.6V (a dokladnie 1.45V X 110%) na 2700 i byla [gluteus maximus] ,winda sie uruchomi spi 2m pewnie i by policzyl ale co z tego? - dla mnie stabilnosc to min. 4h prime small fft.

Przyczyna mozebyc takze wysoka temperatura ktora na takim ustawieniu podczas prime-a wzrosla do 49C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj cienizna, spodziewalem sie lepszych wynikow :-|

Cholera wie - jak to z tym Vcore - ale codzienna praca na 1.73 V to chyba trochę za dużo - może się wkurzę i zaryzykuję takie zabawy - ale siedzę na AC ( Ninja bez wentyla ) to ryzykowna sprawa.

1684281[/snapback]

Jak na AC to zdecydowanie za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem mu jednak trochę się wykazać, screen w załączniku. Ale Vcore masakra.

Próbowałem później 2840 ale już nie był stabilny - zresztą te 2790 też nie do końca - przy liczeniu 16M wywalił się w połowie po przekroczeniu 55 st na rdzeniu

Ale to na pasywnym przecież - dołożę trochę wentyli i zobaczymy:)

post-15856-1128521326_thumb.jpg

Edytowane przez ibizpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co szkoda [gluteus maximus] zawracać, ale może to tylko jakieś pierwsze felerne sztuki :P

Trzeba mieć nadzieje, zobaczymy co pokażą pozostali którzy dostali procka.

Jak chociaż jeden wyniczek będzie lepszy na opterku od ibiza, sam go kupię.

Póki co Winchester @ 9x307 1,45V i jest git :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie 2770 z wentylem na scythe przy 1.73V superpi 16 M przeszedł 2 x z rzędu - wyżej nie ma sensu go katować - przecież nie dam mu 1.8 V.

Trzeba powiedziec przynajmniej z tej naszej serii, że wymiana z dobrego venice i winniego nie ma za bardzo sensu - żeby uzyskać podobny wynik trzeba strasznie "voltować".

Jednak jak ktoś ma kupić nowego venice z serii E6 to wybrałbym chyba opterka - mój chodzi spokojnie teraz 2700 przy 1.55 V więc tragedii też nie ma.

teraz będę męczył X800GTO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie jest tak:

http://img137.imageshack.us/my.php?image=o...0spistab0vn.jpg

Wynik SuperPI niski bo pamieci puszczone na 320 Mhz w DDR. Na noc pojda SmallFFTs...

Od czlowieka od ktorego kupilem dowiedzialem ze one lubia wysoki VCore (pisalem juz o tym wczesniej) - jak widac to chyba jest prawda

Edytowane przez acd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

<<)MARyo(>> przy niespełna 1.4v 3ghz, to jest cos, trafiła ci sie zajebist@ sztuka

tylko widac troszke rozrzut w proca, te nie chca na 2.7 przy dosc obwitym vcore, a ten na tkaim 3ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi