dszywala Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 jak sprawdzic to Tcase? 1686770[/snapback] ehh zobacz 7 post od dołu na poprzedniej stronie <_< :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) :mur: :mur: :mur: ślepy byłem chyba :D thx edit - mój ma Tcase 65 a wcale taki super nie jest(2700MHz @ 1,55V) więc w przypadku winnich to chyba się nie sprawdza do końca... Edytowane 6 Października 2005 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 moj procek jeszcze nei przyjechal :| kurcze, denerwuje sie troche :[ a jak patrze na wyniki OC tych co juz go maja to denerwuje sie jeszcze bardziej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Ludzie kto nie dostał proca walić na moje GG!!! Bo coś długo poczta świruje! Edytowane 6 Października 2005 przez ibizpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniosz Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Jak 0536 okaże się tak słabe, to pier....e i ściągam sobie z US 0528-0530. Tylko nie wiem skad bo narazie w Stanach w sklepach nie znalazlem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 w czechach duzo ludzi ma procki 0532 z Tcase 57, wyniki bez rewelacji, lepsze sztuki 2.8 1.5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Cos w tym musi byc, moj Venice 2,8GHz@1,4V ma 59T. 1686396[/snapback] ja też mam tyle ale nie lata juz tak ladnie jak twój. CPU Information (CPU #1): Standard CPUID: Family: F, Model: F, Stepping: 0 Extended CPUID: Family: F, Model: 2F, Stepping: 0 CPUID String: 20FF0 Processor APIC: 0 Processor: AMD Athlon 64 3000+ (Venice) CPU Speed: 2700.68 (300.08 x 9.0) Revision: DH8-E3 Platform: Socket 939 Startup VCore: 1.400v Maximum Case Temperature = 59C to jest juz przegiecie :-P http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...6&postcount=627 Edytowane 6 Października 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 to jest juz przegiecie :-P 1686982[/snapback] bez przesady ... niezly ale 1m to jeszcze nic (moge poprobowac z jakimi napieciami u mnie poleci ....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 W koncu freezer dotarl, zrobilem plyte na pajaczka, postawilem szybko winde na wolnym dysku, pierwsze testy na plycie DFI Lanparty Nf3 ultra-d bios 06/02/05 ( to chyba stary? ) troche na slepo robilem wszystko bo mam stary ram, musialem go maxymalnie zwolnic, i pierwszy raz do A64 siadlem,na 1T mi sie winda resecila, wiec tak narazie max co osiagnalem to po ustawieniu cpu vid ctrl na 1,55 i volt adjust +0,2V cpuz pokazuje mi 1,568, 9x300, superpi 8mb przechodzi bez problemu, temp max to jak narazie 53 stopnie, jutro wrzuce screeny bo nie mam sieci na tamtym kompie, wiec minimum osiagnalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Posiadacze Winchesterow nie powinni sie dziwic. W koncu sa to procesory wykonane w innym procesie technologicznym - bez SS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 @myrddin669 Masz racje nasze (ibizowe) 0536 Tcase maja 55, sprawdzalem dzis Venice robiacego 2.7 1.6v tez ma 55. Natomiast procek który robil 3GHz Prime stable mial 61 TCase. Jedak ma to wplyw na OC. 1686342[/snapback] Nie do końca moj ma 61 TCase a chula o 0,25 vol. słabiej od Lancera(fakt jeszcze lodu nie wrzucałem do układu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 MaxTcase to jedna sprawa ale wychodzą powoli inne... :( streszczę na szybko do czego dochodzą na XS - kto bedzie chcial to sobie doczyta, moze ktos mnie uzupelni lub poprawi z osob ktore sledza tamten topic ;) generalnie chodzi o znaczenie procka - pierwsze opy144 i 146 mialby oznaczenie cabne0530 - identyczne jak fx'y - po prostu posiadają to samo jądro (znaczy wszystkie mają to samo, ale w tych opteronach jest jadro o parametrach identycznych jak fx57) nowe (0536+) maja oznaczenie CABGE 0536 VPAW i sa prawdopodobnie oparte na rdzeniach, ktore chodzily w sandiego 3700+ i 4000+ i tych gorszych rewizjach konkluzja: amd dobrze wiedzialo, ze pierwsze opterony beda sie swietnie krecic, bo oparli je na rewizji jadra ktora doyslnie robila 2800mhz na 1,35-1,4V (FX57). plotka pojdzie w swiat "TE NOWE OPTERONY SIE ZAJEBISCIE KRECA" bla bla bla bla bla bla - zanim wszyscy dojda co i jak to juz wejda nowe proce (ktorych pierwsze rewizje tez beda sie zajebiscie krecic (moje zdanie) moze wlasnie bledem bylo rzucenie sie od razu na procki bo np. 0540 albo jakies nowsze znowu beda na jakims lepszym rdzeniu (jakosciowo) i znowu beda robic 3ghz generalnie jestem BARDZO zawidziony - mam nadzieje ze trafie na dobra sztuke ( ;) ibiz) chociaz wydaje mi sie ze szanse sa male - dawajcie wyniki oc szybko ale mysle ze wiecej niz 2700 na 1,55V bedzie trudno zrobic... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Nie do końca moj ma 61 TCase a chula o 0,25 vol. słabiej od Lancera(fakt jeszcze lodu nie wrzucałem do układu) 1687029[/snapback] Slabiej czyli ile ? @myrddin669 Mozesz miec racje. W czechach maja głównie 32 i 36 tydzien, moze w boxach siedzi cos lepszego ? W boxach moga byc starsze tygodnie tak jak to ma w przypadku Venice 3000+ BOX mozna jeszze dostac 21 tydzien a w oemie przewaznie 30-33. To sa tylko moje spekulacje w które watpie poniewaz OEMy dystrybutor sciaga na zamówienie a BOXy gdzies zalegaja u dystrybutorów... Edytowane 6 Października 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Póki co i tak mamy temat prawie zakończony - zostały mi 2 proce do dyspozycji a u pepików stan mag zero i ładny napis: "termin dodani neni k dispozici" Ciekawe czemu nie pojawiły się jeszcze 146 ani boxy :( Teraz poluję na x1800XL - zobaczymy najpierw jaka cena będzie jak się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 gdzie tam... temat sie dopiero zacznie jak procki podochodzą i zaczniemy gimnastyke :lol: dawac wyniki !!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Widze ze z tymi opteronami 144 i 146 sytuacja jest nieciekawa albo 0530 albo... czekanie na kolejny cudowny tydzień :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 U mnie nie jest tak zle (chociaz jakos rewelacyjnie tez nie)... Procek idzie stabilnie na 2,9 ale pamieci nie wyrabiaja w dzielinku 1:1 nawet na baaardzo luznych tajmingach, wiec zostalo na 2,85 (316X9) ale juz na 6-4-4-3 1T. Teraz obnizam mu napiecie (aktualnie zjechalem do 1,65V) i testuje w primie. Mysle ze na VCore w granicach 1,6V sie zatrzyma... Acha, niestety na AC wywala sie smallfft jak mam wentyl puszczony na 1000rpm z powodu wysokiej temperatury (56 stp i momentalny crash), wiec robie testy stabilnosci przy wlaczonym "odkurzaczu". Ciagle nie moge zabrac sie i skonczyc tego WC, ale widze ze bedzie to konieczne:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 U mnie nie jest tak zle (chociaz jakos rewelacyjnie tez nie)... Procek idzie stabilnie na 2,9 ale pamieci nie wyrabiaja w dzielinku 1:1 nawet na baaardzo luznych tajmingach, wiec zostalo na 2,85 (316X9) ale juz na 6-4-4-3 1T. Teraz obnizam mu napiecie (aktualnie zjechalem do 1,65V) i testuje w primie. Mysle ze na VCore w granicach 1,6V sie zatrzyma... Acha, niestety na AC wywala sie smallfft jak mam wentyl puszczony na 1000rpm z powodu wysokiej temperatury (56 stp i momentalny crash), wiec robie testy stabilnosci przy wlaczonym "odkurzaczu". Ciagle nie moge zabrac sie i skonczyc tego WC, ale widze ze bedzie to konieczne:/ 1687400[/snapback] Na xs byly procki gdzie na 1.4v gostek mial 3000MHz lub inny na 1.47v , ja mam stabilny na 2900MHz na 1.52v-SP2004 , wiec imho 2850MHz troche słabawo w porównaniu z wynikami z xs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Procek własnie dotarł. Teraz czekam jeszcze na obudowę, płytę, i coolery :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Procek własnie dotarł. Teraz czekam jeszcze na obudowę, płytę, i coolery :D 1687503[/snapback] To czekamy na wyniki, trzeba zrobic jakąś statystykę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Slabiej czyli ile ? @myrddin669 Mozesz miec racje. W czechach maja głównie 32 i 36 tydzien, moze w boxach siedzi cos lepszego ? W boxach moga byc starsze tygodnie tak jak to ma w przypadku Venice 3000+ BOX mozna jeszze dostac 21 tydzien a w oemie przewaznie 30-33. To sa tylko moje spekulacje w które watpie poniewaz OEMy dystrybutor sciaga na zamówienie a BOXy gdzies zalegaja u dystrybutorów... 1687038[/snapback] 2763 na default vcore(bios), a ocb ? mowa o Venice i nie w temacie do konca co prawda Edytowane 7 Października 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) :mur: :mur: :mur: ślepy byłem chyba :D thx edit - mój ma Tcase 65 a wcale taki super nie jest(2700MHz @ 1,55V) więc w przypadku winnich to chyba się nie sprawdza do końca... 1686806[/snapback] Ten program nie dziala z winnimi (winchester to rev. D3) przeczytaj sobie link ponizej: MaxTcase LINK Edytowane 7 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Na xs byly procki gdzie na 1.4v gostek mial 3000MHz lub inny na 1.47v , ja mam stabilny na 2900MHz na 1.52v-SP2004 , wiec imho 2850MHz troche słabawo w porównaniu z wynikami z xs. 1687443[/snapback] Tja a na PIV ktos wyciganal 6Ghz tyle, ze mi wystarczy 2,85 (czy to jest na 1,4 czy na 1,6V to mi to na prawde obojetne) bo lekko liczac zaoszczedzilem 3200zl za Athlona FX-57, a doplacilem do swojego starego Venica 80 zl - wiec bylo warto. Warto dodac ze ja mam tez stabilnie 2,9 ale wtedy musze zmieniac dzielnik pamieci bo juz na 644 jako snie chce chodzic :rolleyes: Edytowane 7 Października 2005 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Tja a na PIV ktos wyciganal 6Ghz i co z tego? Mi wystarczy 2,85 (czy to jest na 1,4V czy na 1,6V to jest mi to na prawde obojetne) bo lekko liczac zaoszczedzilem 3200zl za Athlona FX-57, a doplacilem do swojego starego Venica 80 zl - wiec bylo warto. Warto dodac ze ja mam tez stabilnie 2,9 ale wtedy musze zmieniac dzielnik pamieci bo juz na 644 jakos nie chca chodzic :rolleyes: 1687631[/snapback] Zgadzam sie z toba ale wyobrax sobie sytuacje ze ktos sprzedaje Venice 3000+, ktory chodzi na 2800MHz i kupuje opterona w ciemno i okazuje sie ze chodzi na 2750Mhz bo ktos na XS mial 3000MHz na 1.4v Pamietam sytuacje z Venice , kiedy ludzie sprzedawali Winchestery chodzace na 2800Mhz a nowe szły prawie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 @mieciop: A no to racja. W kwesti oplacalnosci kupowania w ciemno faktycznie masz racje. Ale zauwaz, ze teoretycznie te opterony maja najwieksze predyspozycje do wysokiego podkrecania. Tak czy inaczej nie kupilbym tego proca gdyby to nie byl selekt. A tak zaplacilem 80 zl za dodatkowe 1600 w 3dmarku - czy sie oplacalo? Moim zdaniem tak (mimo iz pewnie tego 3dmarka wiecej na tej konfiguracji nie odpale), ale oczywiscie pewnie sporo ludzie sie z tym nie zgodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 @mieciop: A no to racja. W kwesti oplacalnosci kupowania w ciemno faktycznie masz racje. Ale zauwaz, ze teoretycznie te opterony maja najwieksze predyspozycje do wysokiego podkrecania. Tak czy inaczej nie kupilbym tego proca gdyby to nie byl selekt. A tak zaplacilem 80 zl za dodatkowe 1600 w 3dmarku - czy sie oplacalo? Moim zdaniem tak (mimo iz pewnie tego 3dmarka wiecej na tej konfiguracji nie odpale), ale oczywiscie pewnie sporo ludzie sie z tym nie zgodzi... 1687652[/snapback] Ja sie z toba zgadzam, i tez mam zamówionego Opka, 2.7 w zupelnosci wystarcza, a po co sprzedawac dobrego Venice jak OP 2.7GHz w codziennych aplikacjach moze byc szybszy od venice ze wzgledu na cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ja sie z toba zgadzam, i tez mam zamówionego Opka, 2.7 w zupelnosci wystarcza, a po co sprzedawac dobrego Venice jak OP 2.7GHz w codziennych aplikacjach moze byc szybszy od venice ze wzgledu na cache. 1687677[/snapback] Tylko one cos nawet niespecjalnie 2,7 chca robic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 http://www.oc-wear.de/ opterony 144/146 rozumie i wiem ale 148/150 na s939?? ceny takie sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Tylko one cos nawet niespecjalnie 2,7 chca robic.... 1687706[/snapback] Dalem dzisiaj swojemu 1.65V na 9x300mhz - pociagnal sp2004 przez 19min., sprobuje dzisiaj 1.7V ewentualnie zejde na 299mhz - moze nie lubi okraglych sum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 U mnie to samo, nie rozumiem tylko czemu ustawiam napiecie 1,65 a cpuz pokazuje 1,57 , teraz leci juz ponad 20 minut sp2004 na 9x290, superpi 8m przechodzil na 9x300, sp2004 juz nie, mam kingmaxy maksymalnie obnizone 3-4-4-8, magistrale na 100 mam. one chyba w zaden sposob nie wplywaja na to czy sie sp2004 wykrzacza nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...