_nc_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 witam . Mam okazje kupic fajne 3650 ale z simlockiem na ere za 390 zl. A ja mam karte plusa i pytanie. Czy kodem zdejme z niej simlocka czy musze zrobic to w serwisie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 W serwisie. Do noki z symbianem nie ma generatorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Jak nie ściągnie? Ściągnie bez problemu. Ja ze swojej 6670 i z jednej 7650 ściągłem bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Zadna z nowszym softem nie pojdzie. Podobnie jest z 6630, z ktorej praktycznie nikt (nie tylko w Polsce) nie sciaga simlocka. Wyjatkiem sa tylko piersze wersje ze starym softem, ktore mozna ruszyc po kodach. Najlepszy, najszybszy i najbezpieczniejszy sposob to serwis. I nie radzilbym namietnie probowac. Niektore modele maja dodatkowe blokady (czasami czasowe, czasami nie), ktore utrudniaja zabawe nawet w serwisach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Ze wszystkich nokii ściągniesz oprócz 6630 dct5. Ja ściągałem Nokia Free Unlock Calculator czy coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 www.unlockme.co.uk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) dziękóweczka zavader podaj który konkretnie kalkulator mam zgrac bo na tej stronie jest ich pare. I jeszcze jak byscie mi napisali jak to sie robi ;/ Edytowane 12 Września 2005 przez _nc_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Próbuj kalkulatorem dct4. Pamiętaj ze po ~5 nie udanych próbach wpisania kodu nie da się zdjać simlocka bez kabla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Ze wszystkich nokii ściągniesz oprócz 6630 dct5. Ja ściągałem Nokia Free Unlock Calculator czy coś takiego. 1645515[/snapback] Nie ze wszystkich, to kwestia oprogramowania. Im nowsze tym mniejsze szanse. A 6630 nie jest dct5 (nie ma czegos takieg) tylko BB5 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 3650 to Type 5 (ASIC 5) UEM5 poradzi sobie jakis program do zdejmowania z DCT4 bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no DCT4 ale na stronie tego mnóstwo patrzcie sami click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 uzyj tego: http://viii-lo.krakow.pl/bakx/download/dct4_calc.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roonek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=49601 - to jest kalkulator FreeNokia w najnowszej wersji dzieki ktorej moglem usunac simlocka z noki 6670 (przy 4 probie;) - mialem wlozonego sim'a i wpisalem kod #1 i poszlo :) -mam nadzieje ze sie komus przyda. PS. czy wiecie moze jak jest z gwarancja tel ? czy zdjecie simlocka powoduje wygasniecie gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 PS. czy wiecie moze jak jest z gwarancja tel ? czy zdjecie simlocka powoduje wygasniecie gwarancji ?Oczywiście, że tak! Powinieneś wiedzieć o tym jeszcze przed zdjęciem simlock'a:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) PS. czy wiecie moze jak jest z gwarancja tel ? czy zdjecie simlocka powoduje wygasniecie gwarancji ? Gwarancja od razu jest anulowana i nie ma znaczenia czy simlock zdjecy zostal kodem czy w inny sposob. W praktyce zalezy to od serwisu do ktorego zaniesiesz telefon. Jedni moga ja uznac, inni, zgodnie z regulaminem moga odmowic naprawy gwarancyjnej. Edytowane 5 Lutego 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...