Skocz do zawartości
dario128

Fujitsu-siemens

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiałem się nad kupnem fujitsu-siemen'sa amillo pro 7010 z proc. 3.02 Ghz. Koleś w sklepie mi go stanowczo odradził że tą są "egzotyczne notebooki" tak samo wypowwiedział się o acerze 5002 WLMI. Przede wszystkim narzekał na serwis i jakość wykonania. Mówił (zwłaszcza o fujitsu) że bardzo się psują i są z nimi kłopoty. Doradził mi asusa A6U-B029H. Konfiguracja bardzo podobna do acera i cena też podobna. Więc nie wiem czy mam mu uwierzyć czy wziąć fujitsu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się nad kupnem fujitsu-siemen'sa amillo pro 7010 z proc. 3.02 Ghz. Koleś w sklepie mi go stanowczo odradził że tą są "egzotyczne notebooki" tak samo wypowwiedział się o acerze 5002 WLMI. Przede wszystkim narzekał na serwis i jakość wykonania. Mówił (zwłaszcza o fujitsu) że bardzo się psują i są z nimi kłopoty. Doradził mi asusa A6U-B029H. Konfiguracja bardzo podobna do acera i cena też podobna. Więc nie wiem czy mam mu uwierzyć czy wziąć fujitsu?

1645150[/snapback]

Egzotyka na miare drugiego najwiekszego udzialu w polskim rynku. Chyba ten koles nie sprzedaje duzo sprzetu. Ogolnie FS jakoscia nie odbiega od "markowego" sprzetu najwiekszych producentow typu Toshiba, HP itp a tym bardziej nie od Asusa czy Acera. Uzywalem przez dwa lata FS Amilo, raz byl w serwisie jakies pol roku po zakupie bo padl dysk (Toshiba). Od tamtej pory nic mu nie bylo i dalej dzielnie sluzy mojej dziewczynie. Po 1.5 roku dorobil sie jednego badpixela (niewidocznego bo przy gornej krawedzi matrycy i wypalila sie czerwona skladowa).

Po drugie mysle ze notebooki nalezy rozpatrywac w kategorii konkretnego modelu a nie marki wogole. Kazdy producent ma hity i kity w swojej ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie różne żeczy mówią i ja sam niewiem jakim cudem pracują w sklepach

Co do egzotyki: pracowałem na v2020 - design można powiedzieć że trochę konrowersyjny ale co do obsługi i bezawaryjności to nie można nic zarzucić :)

ps. jak kupiłem swojego lapka z podpisu to na koniec sprzedawca powiedział że za taką cenę to nie można się nic specjalnego spodziewać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc o fujitsu mam na mysl dokładnie ten model http://notebook.strefa.pl/main/fujitsu-sie...v7010.php?log=Y

Cena nie jest zbyt wyskoka i części są dość ciekawe, ale troche zostałem zamotany przez tego sprzedawce i zaczełem się zastanawiać nad tym asusem, czytająć Wasze wypowiedzi wychodzi że fujitsu nie jest taki zły. Mam jeszcze na kupno 2 tygodnie i mam nadzieję że na coś się zdecyduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat posiadam FS v7010 tylko, że wersję z celeronem. Ogólnie bardzo dobry lapek. Nic nie trzeszczy trzyma się solidnie. Kupowałem przez internet i trafiłem bez bad pikseli. Ma napis Made in Germany ;)

No to parę moich spostrzeżen

Wiatraki głośne i w większości czasu wieją, ale to kwestia gustu.

Jak touchpad dostanie kurzu to świruje i trzeba dokładnie czyścic, ale i tak używam myszy.

W przeciwieństwie do touchpada klawiatura całkiem całkiem.

Jedna z lepszych moim zdaniem zintegrowanych kart graficznych choc nie posiada Directx9, ale na nowe gry z Directx9 to i tak nie nadają się zintegrowane grafiki. Brak TV-out :(

Bardzo dobra nagrywarka dvd, jestem z niej naprawdę zadowolony.

Dysk zaś jest 4200 obr. Fujitsu i potrafi pochrzęścic.

Bateria trzyma około 1,5-2h, ale rzadko z niej korzystam, więcej mi nie trzeba.

Mimo desktopowego procka wcale się mocno nie grzje, można na kolanach trzymać.

Bogato wyposażony laptop w pudle (duzo softu instrukcji, kabli, itp)

Ogólnie jestem zadowolony, choć dziś za tą cene wybrałbym chyba coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam 2 notebook'ów Fujitsu-Siemens Amilo M1437G oraz Amilo L1300 (żony). Wcześniej przez około pół roku korzystałem z Notebook ACER TravelMate 4601. W porównaniu do Acer'a Fujitsu-Siemens ma zdecydowanie lepszą jakość materiałów z których jest wykonana obudowa. Acer po 3 miesiącach zaczął trzeszczeć szczególnie jak się nagrzał i co najgorsze zaczął ścierać się lakier na krawędziach klapy. Co do design'u 3 notebook'ów - rzecz gustu...o którym się nie dyskutuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na te opinie, to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka i raczej czytać opinie użytkowników niż słuchać plotek... Jak ja kupowałem laptopa, to słyszałem różne rzeczy - konkretnie chciałem najpierw Fujitsu, ale dowiedziałem się, że są kiepsko wykonane, trzeszczą i w ogóle - a znowu wiele ludzi jest z nich zadowolonych.

Cała sprawa polega na tym, że producentom zdarza się czasem wypuścić jakąś szajsowatą serię na rynek, no i potem zaczyna krążyć opinia i jakość tej serii przekłada się na wszystkie produkty tego producenta...

To samo jak kupiłęm HP - zaraz usłyszałem, że chłam, że hp się straszni popsuło i w ogóle - a po moim modelu tego nie widać. tak to się dzieje, ktoś kupił notebooka z kiepskiej serii i teraz mówi, że dany producent jest do niczego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady. Myślę że zdecyduje się na fujitsu, a na sklepowych "expertów" będę ostrożny. Widzę w tym lapotopie tylko jeden mankament mianowicie brak tego tv-outa. Mam nadzieje że 3 Ghz mi to wynagrodzą ;)

1646679[/snapback]

Ja też sporo się zastanawiałem pomiędzy tym notebookiem i pomiedzy toshiba satelitte m40x-184 ale chyba zdecyduje się na fujitsu powiedz dario jaka ofertę cenową znalazłes?

pozdrawiam,

kokel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi