FrIkO Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Witam. Posiadam Neo+ oraz komputer w sieci i chcialbym udostepnic mu polaczenie internetowe. Wszystko mam zobione dobrze (dns, brama itd), ale zeby uzytkownik z drugiego kompa mogl sie polaczyc z netem musze wylaczyc firewalla (Zone Alarm), ale nie jest mi to na reke (po wylaczeniu robi sie syf). I czy jest mozliwosc zeby uzytkownik z drugiego kompa byl podlaczony do neta gdy ja mam wlaczonego firewalla? Oczywiscie firewall jest wylaczony na sieci i bez problemu moge sie wymieniac plikami itd, ale jednak net nie dziala. Licze na wasza pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 W bezpłatnej wersji jest to ciężkie. Może pocieszy Cie fakt, że nie musisz wyłączać całkowicie firewalla: wystarczy jak zmienisz w opcjach 'Firewall' Internet security zone na 'medium'. I powinno pojsc. A jak chcesz pełny firewall + routing, to raczej czeka cie coś płatnego... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...