Muniek Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Witam!! Mam takie pytanie. Czy obecnie ( lato, temp. w pokoju 25 stopni ) temperatura mojego procka w idle - abitowskie 49 stopni nie jest za wysoka?? W stresie maks co zanotowałem to abitowskie 54 stopnie. Na moim biosie ( D26 Taipan CPC ON ) zawyża temp. o jakieś 6 stopni. Moje obecne ustawienia to 10.5x220mhz, pamięci 2.9v, procek 1.825v! Chłodzenie takie jak w sygnaturce puszczone na maksymalne obroty, pasta ARCITIC SILVER 5. Prosze o ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Temperatura jak najbardziej Ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Jeżeli obudowa nie jest wentylowana to temp w normie szczególnie przy wysokim V-core. Jeden wentyl podający powietrze z poza obudowy na cooler CPU może obniżyć temp o 5-7*C. No i przeciąg w budzie nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 W budzie dwa wentyle, jeden wyciągający gorące powietrze, drugi wpuszczający chłodne... Obydwa o obrotach ~ 3000rpm! Mam jeszcze jedno pytanie... Czy jak wsadze termometr pod radiator - z boku socketu, tak, że czujnik wchodzi bez problemu ( miedzy socket i radiator ) i styka się bezpośrednio z radiatorem, to pokaże mi w przybliżeniu odpowiednią temp. proca?? Czy temp radiatora przy jądrze będzie wyższa niż temp. rdzenia?? Dzięki za wszystkie odpowiedzi:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Temperatura radiatora nigdy nie będzie wyższa od temp rdzenia (no chyba że go zapalniczką nagrzejesz:). Może być tylko niższa (jeśłi dobrze wciśniesz czujnik to będzie bardzo zbliżona). Podsumowując: Tak, dobrze umieszczony czujnik wskaże Ci temperaturę CPU (oczywiście temp w samej strukturze krzemowej moze być nieco wyższa ale tego sie już nie przeskoczy). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zest Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 mam podobna i jest ok ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...