KingNothing81 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 po paru dniach zmagan udalo mi sie zmusic sterowniki do obslugi akceleracji 3D... chcialem sie przekonac czy wszystko jest ok glxgears - 3000fps fgl_glxgears - 500fps nie wiem czy w przypadku mojego sprzeu to duzo czy malo (nie jest to rakieta, ale wydaje mi sie za za malo) co prawda w shitowych gierkach dolaczonych do mojej dystrybucji dziala ok, ale przykladowo gdy zaczalem sie bawic projektem http://www.sun.com/software/looking_glass/ to zenada czym testujecie swoje zabwki w roznego rodzaju unixach i jakie osiagacie wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) Wynik jest w sumie dobry jak na sterowniki, ktore stworzylo ATI. Prawda jest jednak taka, ze jesli chcesz sobie pograc czy korzystac z aplikacji OpenGL pod Linuxem to duzo lepszym rozwiazaniem jest zaopatrzenie sie w karte Nvidii. ATI jakos nie jest w stanie zapewnic poprawnej i wydajnej pracy swoich kart na systemach innych niz Windows. Ja na przyklad na sprzecie z podpisu (tym pierszym) mam okolo 2500 punktow w glxgears. Wczesniej, na Radeonie 9000 i fglrx bylo to okolo 1300, a na gatosie (alternatywne sterowniki dla niektorych radeonow) 1400 fps. Wydajnosc w grach byla jednak duzo nizsza na karcie ATI, bez porownania z tym FX5200, ktorego mam wlozonego teraz. Edytowane 12 Września 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Cóż można użyć popularnego Quake 2 lub 3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...