Saabotaz Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Kupiłem sobie drukarko, skanero, xero. Zainstalowałem drivery ze strony producenta. Ale nie działa mi drukowanie. Działa xerowanie i mam wydruk, więc drukarka drukuje (ale to się odbywa bez udziału kompa), skaner skanuje, mogę wrzucać obrazki na kompa i jest ok, drukowanie z kompa czegokolwiek nie działa :( Wywala błąd że problem przy komunikacji dwukierunkowej i wogóle nie widzi drukakri jako drukarki (skaner widzi). To oznacza że komunikacja jakaś z kompem jest. Walczę z driverami i d*, nadal nie chce drukować. Mam win XP, USB w kompie mi działa (kamerka, skaner i aparat dziaąłją). Miał ktoś z was taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomalix Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Kupiłem sobie drukarko, skanero, xero. Zainstalowałem drivery ze strony producenta. Ale nie działa mi drukowanie. Działa xerowanie i mam wydruk, więc drukarka drukuje (ale to się odbywa bez udziału kompa), skaner skanuje, mogę wrzucać obrazki na kompa i jest ok, drukowanie z kompa czegokolwiek nie działa :( Wywala błąd że problem przy komunikacji dwukierunkowej i wogóle nie widzi drukakri jako drukarki (skaner widzi). To oznacza że komunikacja jakaś z kompem jest. Walczę z driverami i d*, nadal nie chce drukować. Mam win XP, USB w kompie mi działa (kamerka, skaner i aparat dziaąłją). Miał ktoś z was taki problem? 1645607[/snapback] Czy przypadkiem nie miałeś podłączonej drukarki do kompa zanim zaczynałeś instalację sterowników?? Bo jesli tak to zapewne tu tkwi przyczyna. Spróbuj odinstalować całe oprogramowanie, odłączyć drukarke od kompa, a potem instaluj od nowa, ale drukarke podłącz dopiero jak podczas instalacji o nią poprosi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saabotaz Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Ten sposób też próbowałem. Chodzi o to że jak usunę z menedżera sprzetu to co poinstalował to przy podłączeniu drukarki win automatycznie znajduje nowy sprzet i sobie instaluje, problem w tym że umie znaleźć tylko skaner, drukarki jako drukarki nie widzi. Nie moge nawet obejrzeć poziomów atramentu bo twierdzi że drukarka nie włączona, ale jak pisałem skaner działa a idzie po tym samym kablu. Spróbuję zainstalować na Win98 i udostępnić jako drukarka sieciowa, widze że innego wyjścia nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...