sadybiakos Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Witam wszystkich Jakies 2 tygodnie temu zakupilem GF 6800 gigabyte wszystko na poczatku bylo ok karta dzialala bez zarzutu na winXP Postanowilem postawic swiezy system i wszystko wgrac od poczatku nowe stery 78.01 winXPsp2 itd I teraz jest problem co jakiś czas dzieje sie coś takiego wszystko na pulpicie zostaje zamrozone nic nie mozna zrobic nawet menager zadan sie nie uruchamia,poczym nastepuje wylaczenie i ponowne zalaczenie monitora cos jak przy odswiezaniu obrazu i wszystko wraca do normy. Bardzo prosze zorietowane osoby o opinie co to moze byc i gdzie nalezy upatrywac przyczyny albo co i w jakiej kolejnosci nalezaloby sprawdzic pozdrawiam sadybiakos ze sadyby PS Boje sie ze jest to zwiazane z karta graficzna ! Znalazłem rozwiązanie : sciagnełem z witryny microsoft kompozycje (lato) jest to cały zestaw kursory,tapety,dzwieki-schemat winXP i okazało sie ze wlasnie ta aplikacja tak pogiela mi grafike nawet wchodzac do gry byly arty czego wczesnij nie zaobserwowalem A jak to zrobilem odinstalowalem aplikacje co jednak na poczatek nic nie dalo potem "przelecialem"system ad-aware i po restarcie wrocilo wszystko do normy napisalem to dlatego ze moze ktos bedzie mial podobny problem i ku przestrodze jesli chodzi o programy nawet z tak legalnych witryn jak microsoft Edytowane 13 Września 2005 przez sadybiakos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam to samo - ale karta AGP6600 i nie montowałem kompozycji - u mnie się to dzieje jak chodzę po necie / mignie obraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 To że obraz mignie to małe "piwo" u mnie to wyglądało na "zapaść" karty tym bardziej że probowałem wczesniej odblokować dodatkowe 4 potoki zresztą bez powodzenia a potem chciałem zmodyfikować chłodzenie karty (karta ma pasywne) dokładając z przodu do "budy" dodatkowe wiatraki ktore w rezultacie przyniosły wręcz odwrotny skutek do oczekiwanego (zła cyrkulacja powietrza wewnatrz obudowy) i karta z uprzednio 70/75 C poszła na 80/85 Tak wiec miałem powód przypuszczać że moje działania doprowadziły do przegrzania ! Swoją drogą myśle że najnowsze stery Nvidi nie są jeszcze dopreacowanie pod karty z serii 6 pozdrawiam sadybiakos ze sadyby :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 właśnie włączyłem kompa i na początku miałem dwa zwisy / ekran czarny lampka miga i koniec - musiałem resetować - po chwili się rozgrzała i jest teraz OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) właśnie przeleciałem system "ad-aware" trochę tego było - a mam NAV2005 i sprawdzam mks i pandą online - a jednak jakieś g... się przedostało / zobaczymy czy będzie "migać" - nie chce reinstalować windy ponieważ to jest zmarnowany jeden dzień i dużo roboty Edytowane 13 Września 2005 przez Piotr_Ort Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...