CriXu Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam Zastanawiam sie nad kupnem urządzenia wielofunkcyjnego lub snakera (jak w tytule) i nie wiem co wybrac... Drukarke mam co prawda nie najgorszą bo HP 5550 i jestem zadowolony, ale nie posiadam skanera i wlasnie przyszlo mi na mysl zeby kupic moze urzadzenie wielof. bo czasem potrzebowalem zrobic czegos ksero... Z tym ze zalerzy mi na przede wszystkim dobrym i szybkim skanerze (nie awaryjnym)... Kiedys mialem skaner Musteka (jakis tam najtanszy) i gdy chcialem zrobic ksero to byla masakra poniewaz biale tlo skanowalo na jakiesz szarawe i pozniej to drukowalo a tekst na czarno (z tym ze to tlo mi nie pasowalo) i teraz napiszcie mi czy ten snaker Canona ladnie ebdzie skanowal (jesli to na kartce jest biale to w razie robienia ksero nie zrobi szarego tylko biale) a jak jest w tym urządzeniu wielofunkcyjnym.... Napiszcie cos bo nie wiem co robic... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanPio Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Skaner i kesro PSC 1315 są zadowalające - kolory wiernie oddane a biel jest bielą a czerń czernią... gorzej z techniką drukowania wielu kartek na tej drukarce... ale o drukarkę nie pytałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Dziekuje za odpowiedz ale prosiłbym o bardziej wyczerpująca wypowiedz :P poniewaz nadal nie wiem co lepiej ORT: wziąć. Wiec skaner nie jest najgorszy w tym HP wiec gdybym ksero robil mialbym biale tlo tak jak na kartce kserowanej, wiec fajnie... ale jak by bylo gdybym mial tego Canona??? A co jest z ta drukarka skoro zaczales pisac to prosze dokoncz bo przeciez takze bede drukowal na niej, nie kupie tego tylko ze wzgledu na skaner... Napiszcie cos wiecej Edytowane 14 Września 2005 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanPio Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Z drukarką jest taki problem iż jak wyrzuca wydrukowaną kartkę to spoczywa ona (w moim modelu) na wałku na którym drukowana jest już nastepna strona. Jednak karetka drukuje już na tej wyrzuconej wczesniej, leży ona lużno więc mechanizm drukarki nie może się jej pozbyć i trzeba po prostu ją ręcznie wyciągnąć. Przy 1-10 kartkach nie ma problemów jednak jak drukujesz ok. 50 to krew może zalaż że zamiast zrobić sobie kawę musisz slęczeć nad nią i wyciągać każda kartkę. Nie wydaje mi sięaby to była wina uszkodzenia mechanizmu bo mechanizm działa poprawnie - jest to baerdziej wada konstrukcyjna... Dzis albo jutro zanoszę ją do serwisu HP (zresztą tak doradzili mi technicy z HP) zobaczymy co poradzą. Jak nic to chyba bedę chciał zwrot kasy. Acha drukarkę mam od 11.2004 i już wtedy domostwo zgłaszało mi takie usterki jednak sam się przekonałem o tym w ten ponedziałek jak miałem wydrukować 76 stron. Porażka na całego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...