Skocz do zawartości
piaskoon

Konwerter Pcie -> Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie trochę droga ta karta (27$ albo 22 Euro), ale może z czasem cena spadnie. Współpracuje z następującymi grafikami (tylko NVidia!):

FX5200 Series

MX4000 Series

FX5700LE Series

AGP6200 Series

FX5700 Series

FX5900XT Series

6800 Series

Jeżeli mamy kartę "nie low-profile", trzeba się liczyć z tym, że będziemy musieli sami wykonać mocowanie takiego zestawu.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może czegoś tu nie widzę, ale jak pełnowymiarowy 6800 + ta przejściówka mają się zmieścić na wycięciu dla śledzia z tyłu obudowy...?

1646416[/snapback]

Napisałem, trzeba będzie samemu to umocować :-P Takie małe wyzwanie. Dla większości overclockerów to chyba nie jest problem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dodaja do zestawu odpowiednio spreparowanego śledzia to z instalacją nie powinno być problemu. Byle tylko zmieściło się w zamknietej obudowie.

Cena (ok. 100zł na nasze) nawet ujdzie, ale jak wspomniał sideband powinno to to działać w drugą stronę :D.

Ciekawe, czy poprawili kompatybilność. Widziałem kiedyś testy i było z tym delikatnie mówiąc kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo sie opłaca- jak ma sie tanią płyte jak ja to bardziej sie opłaca za 6-8 miesiecy zmienić ją na coś na pci-e.wyjdzie na pewno wydajniej , prościej i pewnie taniej.

Jedyny sens jak ktoś np ma 6800agp i chce kupić sobie płytke dfi na nf4-wtedy to jeszcze sens jest.Przy taniej grafie i płycie to bez sensu za te pieniadze. Jak by kosztowało 50-60zl i działało równie wydajnie jak bez tej kombinacji to jeszcze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...