galandilias Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 To moja plyta: http://www.gigabyte.pl/MotherBoard/Product...GA-K8NXP-9.htm# a to jej fotka: http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileLi...k8nxp-9_big.jpg na NB jest maly, glosny, goracy, paskudny radiatorek z coolerkiem... zmienilbym na zalmana, ale sie nie zmiesci <_< /na foto widac ze NB jest pod PCI-E tzn jak wsadze karte to nachodzi na ten lipny coolerek/ szukam czegos malego - cichego - zeby sie tam wcislo - najlepiej jakby ktos na zamowienie heatpipe robil :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 ciężko Ci będzie znaleźć ... u mnie nie wyje ten wiatrak. w ogóle go nie słychać :] na DPS wyje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A czy nie najłatwiej byłoby włożyć tam Zalmana niebieskiego z wyciętymi kilkoma finami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galandilias Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no myslalem o tym - tylko czy wtedy mi rowno temperature odprowadzi z NB taki poobcinany zalman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Hm.. 1. Jak zdejmiesz radiator z wentylem, który masz tam teraz, to zobaczysz, że sam chip nForce4 jest tak mały, że będzie "trafiał" dokładnie na środek Zalmana - tam, gdzie ma on najdłuższe finy (myślę o 47j). 2. Myślę, że gdy będziesz przycinał finy, to nie zaraz przy podstawie, tylko tak wysoko, jak pozwoli Ci na to grafa. 3. Popatrz na płytę Abit AA8X - Tam zastosowano też całkiem "niewymiarowy" radiator i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galandilias Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 hehe - no wiec z optymistycznym nastawieniem biore pilnik w lapki i kalecze zalmana :P dziex za rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...