bobby_moore Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Kupiłem sobie matę do tańczenia na Play Station 2 , kupiłem także przejsciówke ps2----->USB i podłączyłem ją do kompa. Zainstalowałem sterowniki od przejscówki do obsługi ForceFeedback i wszystko działa pozornie dobrze. Pozornie bo mata nie reaguje na jednoczesne nacisniecia dwóch przeciwstawnych kierunków. Kierunki nieprzeciwstawne np lewo i dół działają dobrze. Gdy podłaczyłem ją do PS2 kolegi to wszystko działało dobrze. Mata jest normalnie wykrywana przez WinXP jako joystick, można go poprawnie skalibrowac w panelu sterowania, ale i tak nie mozne nacisnąć "gór i dół" jednocześnie/ Powiedzcie w czym może tkwić problem. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 cały problem tkwi w przejściówce ps2->usb, bardzo mało przejściówek potrwi obsłużyć funkcję naciskania dwóch przycisków... trzeba było sie wcześniej upewnić czy ta twoja ją posiada :) jedyna pewna przejściówka na mate to ps2->lpt, a najlepiej ją jeszcze zrobić samemu :D przykładowy opis ps. mata rlz! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobby_moore Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 czyli rozumiem że nie ma jakiegos "programowego" obejscia tej sytuacji, np jakies nowe sterowniki itp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 o ile mi wiadomo to nie ma, bo to 'ograniczenie' jest już w samym urządzeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobby_moore Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 dzięki za rade. Już zamówiłem sobie przejściówke na LPT. Ponieważ potrwa to kilka dni to wpadłem na pomysł aby ustawic mate "na skos" i tym sposobem nie skakać na "strzałkach" tylko na klawiszach funkcyjnych. Wbrew pozorom rozwiązanie to bardzo dobrze się spisuje i nie widać żadnej róznicy........ Potrzeba matką wynalazków..... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...