LuKaSeKbP Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam problem, którego nie potrafie sam rozwiązać. Chcę zainstalować win xp prof, wkladam cd botowanie z cd-rom'u wszystki ladnie.. kopiuja sie pliki potem reset.. i bach ;) wyskakuje mi tabliczka a w niej "Dynamic Drive Overlay V 9.53 Copyright© Ontrack" i prosi mnie abym mu podał jakaś dyskietke (grzebie w napedzie A: ) Dysk jest na IDE, płyta nie posiada zadnych kontrolerów raid, model Asus A7V8X-X Dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam problem, którego nie potrafie sam rozwiązać. Chcę zainstalować win xp prof, wkladam cd botowanie z cd-rom'u wszystki ladnie.. kopiuja sie pliki potem reset.. i bach ;) wyskakuje mi tabliczka a w niej "Dynamic Drive Overlay V 9.53 Copyright© Ontrack" i prosi mnie abym mu podał jakaś dyskietke (grzebie w napedzie A: ) Dysk jest na IDE, płyta nie posiada zadnych kontrolerów raid, model Asus A7V8X-X Dziekuje za pomoc 1646729[/snapback] Objawy dobrze rozpoznajesz, windows zachowuje sie jakby szukal sterownika do RAIDU lub SATA albo czegos takiego.... pytanie czemu tak robi ? Proponuje CLEAR CMOS , dysk podpiac na Primary Master i probowac jeszcze raz.. najnowszy BIOS do MoBo tez by nie zaszkodzil... Jak to ta http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7v8x-x/overview.htm plyta, to musi isc , nie ma bata :) bez zadnych dodatkowych driverow do IDE. Sam instalator of course bo pozniej to musowo via 4in1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 restartowalem biosa.. i nic :( dysk na master tez nic ;/ no trzeba bedzie przekopac bios.. p.s. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Wbij sobie w google "Dynamic Drive Overlay" i zobacz co to jest, a pozniej się zastanow co to robi na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Wbij sobie w google "Dynamic Drive Overlay" i zobacz co to jest, a pozniej się zastanow co to robi na dysku. 1649161[/snapback] "obsługę dużych dysków przez starsze płyty główne, czyli tzw. DDO (Dynamic Drive Overlay)" Plyta o ktorej mowa do starych sie nie zalicza wiec trzeba zaczac od update biosu Edytowane 14 Września 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 "obsługę dużych dysków przez starsze płyty główne, czyli tzw. DDO (Dynamic Drive Overlay)" Plyta o ktorej mowa do starych sie nie zalicza wiec trzeba zaczac od update biosu 1649184[/snapback] Raczej usunąć DDO z MBR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 czyli wystarczy uruchomic opcje ratowania systemu.. potem nadpisac mbr poleceniem fdisk /mbr ? thx za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...