donmarianos Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Witam Kilka dni temu kupiłem GA MAYA Radeon 9000 ; karta jest fajna , wszystko łazi spoko ale jest jeden duzy problem: od pory zamontowania karty komp sie wiesza bardzo czesto - zwłaszcza podczas wychodzenia z gier i przechodzenia z trybu MSDOS do windowsa dziwne.. przeinstalowałem windowsa os nowa , zapodałem różne stery ale to nie pomaga Z początku wydawało mi sie że przez zbyt słaby zasilacz (tylko 250W) ale po odłączeniu wszystkich mozliwych urządzen był ten sam problem:( Moja płyta to MSI KT7 coś tam na VIA KT133A Pomózcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 cze ja obecnie mam tą kartę od kilku tygodni i nie zauwazylem zadnych problemów takich jak u Ciebie 8O.Moze masz jakis starszy model tek karty graficznej, bowiem Gigabyte wydał 2 takie, jedne pracujące z pamięciami 5ns - model(AF64DGE), drugie z 4ns (GV-R9000) ja mam oczywiscie ten drugi ale nie sądze zeby to powodowalo problemy?? Moje Mobo to takze Gigabyte GA-8IEX. Wszystko dziala spox. Moze jednak masz za slaby zasilacz 8O ja mam obecnie 300W. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donmarianos Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Również mam wersje 4ns Słaby zasilacz - też o tym myślałem , ale odłączyłem od kompa wszystko tak że została karta graf :) dysk i ... tyle A jakich sterów używasz? bo ja z płytki dołączonej do karty ; próbowałem sterów ze strony ATI ale one chyba nie supportują jeszcze R9000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Jeżeli twój zasilacz jest kijowy to racze napewno jego wina często się zdarza że zasilacze nie są tak wydajne jak pisze ta twoja 250 może nawet dawać poniżej 200W zmień zasiłke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Obecnie uzywam sterów Ati Catalyst 2.4 najnowsze i najwydajniejsze! Nie instaluj tych z plyty one są stare i malo wydajne!!! Sciagnij sobie te co ja mam. Dodam jeszcze że uzywam winXP. Sciagnąc je mozesz ze strony www.benchmark.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donmarianos Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Kurde no normalnie dół z tym zasilaczem , dodam jeszcze tyle że mi sie walnęło i okazało sie że to jest 230W a nie 250W. Instaląłem te nowe stery 2.4 i jak na razie sie nie przycina , a jak bedzie to chyba przeżuce sie jeszcze na XP. A właśnie do tej pory cały czas jechałem na WIN 98 i jakoś nie mogłem przekonać sie do XP. Przechodząc na niego musze szukać chyba nowych sterów do wszystkiego. Poza tym trzeba pożegnać sie z trybem MSDOS - więc jak grać w DSJ?? :? CZy są jakieś problemy z gierami pod ten sysytem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ja polecalbym Ci winXP, jest to system stabilny,szybszy,bardziej wydajny. Gry prawie wszytkie chodzą!! Wyjątki to Driver, Gta2, GP500 a nawt starsze od tych gier chodzą :D. DSJ chodzi, tylko moze troche ruch myszą szybciej chodzi z tego co zauwazylem :P, tak pozatym wszystkie nowe giery smigaja. MsDosa nie ma ale jest wiersz polecen ( a kto to teraz uzywa :D ). Jak chcesz przejsc do Dosa to mozesz takze utworzyc dyskietke z plikami systemowymi!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ja mam zasilacz 230 - kciałem wymienić ostatnio na 250, ale jak porównałem tabelke na obudowie - okazało się że 230 daje więcej niż 250 ????????????????????????????????????!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka Jeśli masz na nią gwarancje to ją jak najszybciej wymien bo to wadliwa serja najpewniej!!!!!!!!! pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ja polecalbym Ci winXP, jest to system stabilny,szybszy,bardziej wydajny. Gry prawie wszytkie chodzą!! Wyjątki to Driver, Gta2, GP500 a nawt starsze od tych gier chodzą :D. DSJ chodzi, tylko moze troche ruch myszą szybciej chodzi z tego co zauwazylem :P, tak pozatym wszystkie nowe giery smigaja. MsDosa nie ma ale jest wiersz polecen ( a kto to teraz uzywa :D ). Jak chcesz przejsc do Dosa to mozesz takze utworzyc dyskietke z plikami systemowymi!!Driver dziala na Win XP tylko trzeba zainstalowac patcha 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...