Drewtech Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam. Mam pytanie. Czy opłaca mi się instalować Win XP na Win 98SE w laptopie i jakie są tego konsekwencje??? Czy muszę formatować dysk??? Niygdy niemiałem doczynienia z laptopami i boję się że coś popsuję... Pozatym Nieformatowałem dysków ze 3, 4 lata (ostatni raz formatowałem dysk chyba 10gb pod pentium III 600mhz) :? Dysk w laptopie - 20 GB. Z gry dziękuję za Odpowiedź. Pozdrawiam. Michał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (...) Niygdy niemiałem doczynienia z laptopami i boję się że coś popsuję... Pozatym Nieformatowałem dysków ze 3, 4 lata (ostatni raz formatowałem dysk chyba 10gb pod pentium III 600mhz) :? (...) 1646745[/snapback] Na lapku sys instaluje się dokładnie jak na stacjonarnym, co najwyżej może bios się róznić (a on potrzebny może być do zminy kolejności bootowania). Co do formatowania, to nic nie zmieniło się przez cztery lata, dalej robi sie to tak samo :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam. Mam pytanie. Czy opłaca mi się instalować Win XP na Win 98SE w laptopie i jakie są tego konsekwencje??? Czy muszę formatować dysk??? Niygdy niemiałem doczynienia z laptopami i boję się że coś popsuję... Pozatym Nieformatowałem dysków ze 3, 4 lata (ostatni raz formatowałem dysk chyba 10gb pod pentium III 600mhz) :? Dysk w laptopie - 20 GB. Z gry dziękuję za Odpowiedź. Pozdrawiam. Michał. 1646745[/snapback] Jak juz to nie robic "nakladki" tylko instalowac na czysty dysk (czyt. musisz formatowac) Pozatym zalezy jaki jest sprzet (glownie ile ramu) bo procek to juz od 700Mhz styknie.. Konsekwencje ? No takie ze znika wszystko to co bylo do tej pory na dysku. Z laptopem postepuje sie prawie tak samo jak ze stacjonarnym o ile nie jest jakis strasznie kosmiczny sprzet ;)i o ile ma CD na pokladzie i masz do niego wszystkie sterowniki (ew. znasz dokladny model i potrafisz zassac) to nie widze przeszkod... Ale po co XP ? Dla bajeru czy dla zwiekszenia 'jakosci' , bo jak to drugie to tylko win2k ;) (tym bardziej ze duzo mniej wymagajacy) P.S. Dla bajeru to mozna na lapa wylac puszke olejnej , bedzie bajeranckie picasso (joke) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drewtech Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Dzienx Chlopaki. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...