Skocz do zawartości
Drewtech

Z Win98se Na Xp W Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie.

Czy opłaca mi się instalować Win XP na Win 98SE w laptopie i jakie są tego konsekwencje??? Czy muszę formatować dysk??? Niygdy niemiałem doczynienia z laptopami i boję się że coś popsuję... Pozatym Nieformatowałem dysków ze 3, 4 lata (ostatni raz formatowałem dysk chyba 10gb pod pentium III 600mhz) :?

Dysk w laptopie - 20 GB.

Z gry dziękuję za Odpowiedź.

Pozdrawiam.

Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Niygdy niemiałem doczynienia z laptopami i boję się że coś popsuję... Pozatym Nieformatowałem dysków ze 3, 4 lata (ostatni raz formatowałem dysk chyba 10gb pod pentium III 600mhz) :?

(...)

1646745[/snapback]

Na lapku sys instaluje się dokładnie jak na stacjonarnym, co najwyżej może bios się róznić (a on potrzebny może być do zminy kolejności bootowania).

Co do formatowania, to nic nie zmieniło się przez cztery lata, dalej robi sie to tak samo :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie.

Czy opłaca mi się instalować Win XP na Win 98SE w laptopie i jakie są tego konsekwencje??? Czy muszę formatować dysk??? Niygdy niemiałem doczynienia z laptopami i boję się że coś popsuję... Pozatym Nieformatowałem dysków ze 3, 4 lata (ostatni raz formatowałem dysk chyba 10gb pod pentium III 600mhz) :?

Dysk w laptopie - 20 GB.

Z gry dziękuję za Odpowiedź.

Pozdrawiam.

Michał.

1646745[/snapback]

Jak juz to nie robic "nakladki" tylko instalowac na czysty dysk (czyt. musisz formatowac)

Pozatym zalezy jaki jest sprzet (glownie ile ramu) bo procek to juz od 700Mhz styknie..

Konsekwencje ? No takie ze znika wszystko to co bylo do tej pory na dysku.

Z laptopem postepuje sie prawie tak samo jak ze stacjonarnym o ile nie jest jakis strasznie kosmiczny sprzet ;)i o ile ma CD na pokladzie i masz do niego wszystkie sterowniki (ew. znasz dokladny model i potrafisz zassac) to nie widze przeszkod...

Ale po co XP ? Dla bajeru czy dla zwiekszenia 'jakosci' , bo jak to drugie to tylko win2k ;) (tym bardziej ze duzo mniej wymagajacy)

P.S. Dla bajeru to mozna na lapa wylac puszke olejnej , bedzie bajeranckie picasso (joke) :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi