Skocz do zawartości
GenghisKhan

Klawiatrurka Logitech Ultrax Flat

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych, ktorzy szukaja dobrej plaskiej i eleganckiej klawiatury :) polecam wlasnie to cudenko - dzisiaj nabylem ja w Arescie we Wroclawiu, dalem za nia 99zl

Dołączona grafika

to co moge o niej powiedziec po paru h uzytkowania:P

- bardzo łatwo sie do niej przyzwyczaic

- bardzo przyjemnie sie na niej pisze, zdecydowanie szybciej niz na takiej zwyklej

- bardzo dobrze dobrany skok klawiszy oraz cisza - tak jak w laptopach;]

- sliczny design (kupilem ja aby mi pasowala do czarnego LDC, hehehe oprocz tego kupilem tez glosniczki logitecha x-230 ale o tym pisal juz nie bede;])

- jest naprawde plaska, zajmuje bardzo malo miejsca na biurku, i co bardzo wazne nie slizga sie po nim, jest bardzo stabilna, reka bardzo dobrze na niej lezy, w sam raz dla osob, ktore duzo pisza;]

nom to chyba wszystko

Naprawde szczerze polecam ten produkt - i tu wspomne jeszcze o 3 letniej gwarancji producenta;]

Pozdro;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy chyba doskonale znają tą klawiaturke ;] Jest miodzio, kumplowi taką na 18stke sprawiłem i co u niego jestem, musze sobie poklykać ;] Genghis odniosłem wrażenie, ze niejako sie chcesz pochwalic ;]

edit: widze, ze pietro nizej jest topic o Ultra Flacie, wiec chyba jednak tak :D

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja użytkuję ją od blisko 4 miesięcy i jestem naprawddę zadowolniony :D Podoba mi się w niej wszytstko, a dodatkowym plusem jest to że nie ma przesadzonych klawiszy funkcyjnych

Genghis odniosłem wrażenie, ze niejako sie chcesz pochwalic ;]

Nie obrażaj się ale ja też odniosłem takie wrażenie, jak tak nie jest to zwracam honor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie sie wytarły troche klawisze i kawałek plastiku pod spacja, teraz nie jest srebrny, ale taki wypolerowany szary/jasnoszary/biały. Ogolnie jednak to klawiatura która wytrzymała najdłuzej, i mysle, ze wytrzyma jeszcze drugie tyle. Polecam ją wszystkim. Nie zauwazylem, aby miała "dużo wad :sad: ani "komponentów marnej jakości" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan widzę że jesteś dzisiaj najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi :D a co do klawy po dłuższym jej użytkowaniu nie jest aż taka wspaniała :(

panowie z logitecha strasznie poskąpili na jakości komponentów jakie się w niej znajdują to jej chyba jedyny minus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie spacja nie do konca dziala tak jak powinna.. jak wciskam ja lekko na ktoryms rogu to z reguly nie lapie, a czasem mam tak reke ulozona, ze kciuk mam wlasnie na rogu spacji i potem leci jakis slowotok bez spacji :) Co ciekawe ten "ficzer" "wlacza" sie tylko czasem.. np. dzisiaj praktycznie caly dzien tak mialem i co chwile musialem poprawiac gdzies brakujace spacje, ale juz teraz piszac tego posta jest normalnie.. Moze ta klawa jest rodzaju zenskiego i jakies okresy miewa? :)

Pozatym juz same zalety.. miazdzacy (jak dla mnie) wyglad, wygodna, minimalistyczny zestaw klawisz multimedialnych. U mnie pod spacja nic sie nie wyciera, ale niektore klawisze faktycznie dostaly lekkiego polysku przez ok pol roku jej uzywania, aczkolwiek nie jest to mocno widoczne i nie przeszkadza mi to.

A kupilem ja hurtem z kumplami z grupy, wzielismy 4 sztuki na raz :) Wszyscy jak narazie zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan widzę że jesteś dzisiaj najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi :D a co do klawy po dłuższym jej użytkowaniu nie jest aż taka wspaniała :(

panowie z logitecha strasznie poskąpili na jakości komponentów jakie się w niej znajdują to jej chyba jedyny minus.

1647442[/snapback]

podobno jest gwara 3 letnia wiec zawsze mozna starac sie o wymiane;] chociaz zawsze moga powiedziec ze ja zle uzytkowalem;]

ps. owszem dzisiaj jestem bardzo szczesliwy;] :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz zgine ale co mi tam...:P

http://sklep.benchmark.pl/pelny_14590.html

kupiłem taka, w M1 maltretowałem obydwie, wizualnie prawie to samo, nie wiem jak z ŻYWOTNOŚCIĄ:) i teraz uwaga DUŻO MNIEJSZY SKOK ma ten Media tech:P w moim odczuciu:P ogólnie jestem zadowolony i to za połowe ceny tego Logitecha;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz zgine ale co mi tam...:P

1647579[/snapback]

Kolega ma tradycyjną media tech i strasznie beznadziejna jest. W enter żeby zadziałał trzeba uderzyć naprawdę mocno, a klawa chyba roku nie ma. Ja mam klawiaturę samsunga, którą kupiłem jakieś 6-7 lat temu i wszystko działa do dzisiaj, zmieniłem tylko dla tego, że już nie wygląda ładnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam ta klawiature. Uwazajcie tylko na jekies okruszki, bo jak wpadnie czasami

pod klawisz to sie blokuje.... i mozna stracic zycie :wink:

Mam gdzies od maja i rzeczywiscie, klawisze zaczynaja lekko "blyszczec",

wycieraja sie znaczy.

@genghiskhan

pochwalic sie chciales? a o monitorze tez juz zalozyles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też od około pół roku mam ją i nic się nie wyciera :) nom z okruchami to nieraz jest problem :D jedyna wada jaką zauważyłem to że nieraz tak jak wcześniej pisano spacja nie łapie przy rogach no i klawisz "y" ma inny skok niż pozostałe ale tego prawie się nie czuje :) ocena klawy 9/10 jak dla mnie :) a ktoś ma flata radiowego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam ta klawiature. Uwazajcie tylko na jekies okruszki, bo jak wpadnie czasami

pod klawisz to sie blokuje....  i mozna stracic zycie :wink:

Mam gdzies od maja i rzeczywiscie, klawisze zaczynaja lekko "blyszczec",

wycieraja sie znaczy.

@genghiskhan

pochwalic sie chciales? a o monitorze tez juz zalozyles?

1670438[/snapback]

FOKJU TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją klawiaturke używałęm od 7 lat :P zalewając ją przez ten okres różnego rodzaju płynami od wody mineralnej zaczynając na wodzie ognistej kończąc , jednak w zeszłym tygodniu jej żywo sie skończył :D Nie przetrwała próby z Żywczykiem i czas było zmienić klawiaturke :)

Kupiłem takie coś

dałem za nią całem 13,99 :D

Polecam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba przyznac, klawiaturka malina :-) szukałęm czegoś na giełdzie i natkąłem się na nią, moja troche szawankowała, więc się idealnie złożyło :-)

dobrze wydane pieniądze.

ale z tym wycieraniem to racja :/ tez sie zastnawiałem czy ją reklamować z tego powodu

PS

nigdy wiecej "czegoś" za 13,99 itp ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to troche zasmiecanie topicu, ale napisze jako ze tez po czesci dotyczyc UltraX Flat.

Czy ma ktos porownanie UltraX Flat do Media Keyboard. Bo w tej drugiej podoba mi sie ilosc klawiszy funkcyjnych, tylko czy warto placic cene zblizona do tego pierwszego Logitecha? Bo w sumie zdaza mi sie pracowac na roznych komputerach (wiec i klawiaturach) i wydaje mi sie, ze moglbym sie oduczyc pisac na zwyklej klawiaturze, bo w koncu UltraX Flat ma klawisze raczej laptopowe. Czy zauwazyliscie u siebie cos takiego, ze duzo trudniej pisac na zwyklej klawiaturze?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to troche zasmiecanie topicu, ale napisze jako ze tez po czesci dotyczyc UltraX Flat.

Czy ma ktos porownanie UltraX Flat do 1675547[/snapback]

Ja wole na laptopowej bo ma wieksze klawisze i mniejszy skok co ulatwia pisanie, ale nie narzekam takze na moją a4techniawke bezprzewodowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi