krazik Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Witam serdecznie! Decyduje sie wlasnie na zakup FS V8010 (celeron), aczkolwiek zauwazylem iz Acer sprzedaje ciut wypasniejsze komputery w tym samym przedziale cenowym (circa 3000). Oczywiscie jako zdrowo myslacy czlowiek zakladam z gory, ze kazdy producent/sprzedawca zawsze chce klienta wychedozyc bez masla i nie ma czegos takiego jak "supermaszyna za male pieniadze", wiec mysle iz albo na czyms w Acerach oszczedzono, albo FS zdziera klientow na marce ;) Tak wiec, zadaje Wam - uzytkownicy Acerow i FS-ow - nastepujace pytanie: Jak Wasze notebooki stoja pod wzgledem jakosci wykonania i baterii? Laptopa bede dzwigal ze soba w dziwne miejsca i to dosc czesto, wiec na solidnosci produktu (i dlugowieczosci tegoz) mi zalezy bardziej niz na 300 mhz szybszym procu. FS sa drozsze, ale z zestawienia znalezionego w sieci okazuje sie, ze robia swoje lapki w tych samych fabrykach co IBM/Lenovo, Compaq, Dell czy Toshiba, ergo - sa lepsze jakosciowo. Ale jak to wyglada w praktyce? I pytanie bonusowe: udalo sie komus z Was oddac (zrefundowac) oemowa licencje windowsa, ktora obowiazkowo trzeba kupic z niektorymi lapkami? Sklepikarze nie chca sprzedac "bez", ale co jesli nie spodoba mi sie EULA albo mam juz system operacyjny? Pozdrawiam i dziekuje "z mountaina" za odpowiedz. Edytowane 13 Września 2005 przez krazik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Jeśli chodzi o Acery, to Windows jest dawany do notebooka przez PRODUCENTA, a nie sklepikarza, więc mógłbyś "sprzedać" OS tylko producentowi. Poza tym jest to OEM, a nie BOX i w dodatku zainstalowany (nalepki też są naklejone). A to oznacza, że został już "przywiązany" do sprzętu. Tak samo nie kupisz Acera z np. Win XP 64-bit ZAMIAST standardowo dostarczonego z tym laptopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...