Jabuszko Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam all niedlugo bede modernizowac kompa i zmieniam platforme na a64. W planach mam zmiane procka na a64 3000+ Venice i teraz tak mma do wyboru te plyty a raczej nad nimi sie zastanawiam: - Epox EP-9NPAJ nVidia nForce4 Link - DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Link - .......... To jeden problem a drugi to to jaka grafe o to propozycje: - Radeon X800GT Sapphire 128MB DVI + TV Lite BOX (PCI-E)Link - GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) BOXLink A moze jakas tansza plytke?? :mur: Dzieki za wszelkie odpowiedzi B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Jak będziesz chciał kręcić to mobo DFI a grafa to X800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 DFI i 6600GT X800GT ma Vertex Shader 2.1 i Pixel Shaders 2.0 a 6600GT 3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hooook Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Mam bardzo podobny problem do Jabuszko. waham się między tymi kartami(tyle,że mam płytę Gigabyte K8NF-9 (nForce4 4X)). czy możecie cos więcej na ich temat napisać? (raczej nie będe podkręcał). lepsze 256 bitów i 256 Ram, czy 'Shader'y' 3.0 ?? kiedy zauważy się różnice? tak 'na czuja', wydaje mi się,że Radek będzie chodził szybciej, a GF będzie ładnieszy.., ale to tylko domysły. Edytowane 13 Września 2005 przez hooook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) bierz DFI LanParty UT nF4 Ultra-D polecam sam mam i jest super :D co do karty to 6600GT większe taktowania niż ten radek,szybsze pamięci ddr3,shadery 3.0 :D jedynie X800gt ma plus za 256bit no i napewno da się go podkręcić do gfGT tylko te zwykłe ddr :-P Bierz 6600GT :D :D :D Edytowane 13 Września 2005 przez mendezX700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 znalazlem taki oto TEST dotyczy on radka x700 i Gf 6600 ale ciekawy :> moze macie jakies testy porownawcze radka x800GT i Gf6600GT. A moze jakas tansza plytke ale tez dobra :( mam za malo kasy wiec co radzicie?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOn Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Widziałem testy x700 PRO i GF6600GT i radeon minimalnie odstawał od GF. Pozatym GF6600 gt to "karta do Dooma i testów" takie opinie wystawili je użytkownicy którzy mieli je obie (a byli tacy :D ) ale wybór należy do ciebie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hooook Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 znalazlem taki oto 1647596[/snapback] no to masz test o który prosiłeś :) http://www.nvision.pl/content.php?article.60.1 sam go znalazłem 5 min temu. :) miłej lektury i odpowiednich wniosków. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 http://www.frazpc.pl/artykuly/373/ATI/X800.../6600GT/killer/ "Podsumowanie Pisząc tytuł recenzji, postawiłem po nim znak zapytania. Im więcej testów przeprowadzałem, tym bardziej utwierdzałem się w niepewnym z początku przekonaniu, iż powinienem zastąpić go wykrzyknikiem. Z faktami się nie dyskutuje - nowy Radeon jest szybszy od swojego konkurenta stworzonego przez NVIDIA. Przewaga, choć pozornie niewielka, daje o sobie znać po załączeniu w opcjach gry wygładzania krawędzi. Biorąc pod uwagę, że różnica w cenie pomiędzy X800GT i 6600GT to 1zł (słownie: jeden złoty), wybór zdaje się być oczywisty. Za kwotę oscylującą w okolicach siedmiuset złotych otrzymujemy produkt, pozwalający nam czerpać radość nie tylko z gier popularnych dzisiaj, ale także tych, które ukażą się w przyszłości. W związku z tym, przyznaliśmy karcie Sapphire Radeon X800GT nagrody "Dobra cena" i "Wydajność"." Jak pisałem only X800GT btw. X800GT ma ledwo 25/20(odpowiednio rdzeń/pamięci) mniej mhz od 6600Gt, wersja 256mb ma pamięci Gddr3 pozatym 2 osoby na forum sprzedają zmodowane na 12 potoków te X800GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...