Skocz do zawartości
Jabuszko

Jaka Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all niedlugo bede modernizowac kompa i zmieniam platforme na a64. W planach mam zmiane procka na a64 3000+ Venice i teraz tak mma do wyboru te plyty a raczej nad nimi sie zastanawiam:

- Epox EP-9NPAJ nVidia nForce4 Link

- DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Link

- ..........

To jeden problem a drugi to to jaka grafe o to propozycje:

- Radeon X800GT Sapphire 128MB DVI + TV Lite BOX (PCI-E)Link

- GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) BOXLink

A moze jakas tansza plytke?? :mur:

Dzieki za wszelkie odpowiedzi B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo podobny problem do Jabuszko.

waham się między tymi kartami(tyle,że mam płytę Gigabyte K8NF-9 (nForce4 4X)).

czy możecie cos więcej na ich temat napisać? (raczej nie będe podkręcał).

lepsze 256 bitów i 256 Ram, czy 'Shader'y' 3.0 ?? kiedy zauważy się różnice?

tak 'na czuja', wydaje mi się,że Radek będzie chodził szybciej, a GF będzie ładnieszy.., ale to tylko domysły.

Edytowane przez hooook

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz DFI LanParty UT nF4 Ultra-D polecam sam mam i jest super :D co do karty to 6600GT większe taktowania niż ten radek,szybsze pamięci ddr3,shadery 3.0 :D jedynie X800gt ma plus za 256bit no i napewno da się go podkręcić do gfGT tylko te zwykłe ddr :-P Bierz 6600GT :D :D :D

Edytowane przez mendezX700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.frazpc.pl/artykuly/373/ATI/X800.../6600GT/killer/

"Podsumowanie

Pisząc tytuł recenzji, postawiłem po nim znak zapytania. Im więcej testów przeprowadzałem, tym bardziej utwierdzałem się w niepewnym z początku przekonaniu, iż powinienem zastąpić go wykrzyknikiem. Z faktami się nie dyskutuje - nowy Radeon jest szybszy od swojego konkurenta stworzonego przez NVIDIA. Przewaga, choć pozornie niewielka, daje o sobie znać po załączeniu w opcjach gry wygładzania krawędzi. Biorąc pod uwagę, że różnica w cenie pomiędzy X800GT i 6600GT to 1zł (słownie: jeden złoty), wybór zdaje się być oczywisty. Za kwotę oscylującą w okolicach siedmiuset złotych otrzymujemy produkt, pozwalający nam czerpać radość nie tylko z gier popularnych dzisiaj, ale także tych, które ukażą się w przyszłości. W związku z tym, przyznaliśmy karcie Sapphire Radeon X800GT nagrody "Dobra cena" i "Wydajność"."

Jak pisałem only X800GT

btw. X800GT ma ledwo 25/20(odpowiednio rdzeń/pamięci) mniej mhz od 6600Gt, wersja 256mb ma pamięci Gddr3

pozatym 2 osoby na forum sprzedają zmodowane na 12 potoków te X800GT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi