Cyna58 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Szukam najelepszego narzędzia do modyfikacji biosu mojej płyty Gigabyte Ga-K8VT800? Nie chodzi mi o zmianę loga tylko o np. żebym mógł mieć ręczną regulację mnoznika czy większy zakres zmian fsb i napięcia lub żeby bios miał więcej funkcji "overclockerskich". O coś takiego mi chodzi i czy wogóle jest taki program? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 lol, nie ma takiego narzedzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Podejrzewam, że niektórych rzeczy nie da się zmienić...... Ale niektóre rzeczy da się - wystarczy edytor HEX - tak właśnie się edytuje biosy do mobek - a przynajmniej tak to był zrobiony bios do mojej pierwszej mobo - ECS K7 S5A (aż się łezka w oku kręci). Co prawda pozwalał jedynie na zmianę mnożnika, FSB procka i ramu, ale dobre i to - chociaż miałem procka z zablokowanym mnożnikiem ;( ;( ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Podejrzewam, że niektórych rzeczy nie da się zmienić...... Ale niektóre rzeczy da się - wystarczy edytor HEX - tak właśnie się edytuje biosy do mobek - a przynajmniej tak to był zrobiony bios do mojej pierwszej mobo - ECS K7 S5A (aż się łezka w oku kręci). Co prawda pozwalał jedynie na zmianę mnożnika, FSB procka i ramu, ale dobre i to - chociaż miałem procka z zablokowanym mnożnikiem ;( ;( ;( 1647221[/snapback] Właśnie a jak sprawdzić czy proc ma zablokowany lub odblokowany mnożnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...