Yearman Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Jak w temacie. Posiadam pewna gre, ktora na nowym sprzecie NEC -(nagrywarkaDVD) nie chce sie odpalac a na laptopie samsung z nagrywarka nie ma najmniejszych problemow. Co moze byc przyczyna ze na PC-cie nie odpala ani autorun ani nie chce kopiowac?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Jak w temacie. Posiadam pewna gre, ktora na nowym sprzecie NEC -(nagrywarkaDVD) nie chce sie odpalac a na laptopie samsung z nagrywarka nie ma najmniejszych problemow. Co moze byc przyczyna ze na PC-cie nie odpala ani autorun ani nie chce kopiowac?? :mur: 1647121[/snapback] Przyczyną może być zabezpieczenie przeciw kopiowaniu (coś jak laserlock). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Nie no chlopie nie zalamuj mnie...kopiowanie to nie jest istota sprawy?? :mur: pŁyta(DVD-R) na jednym napedzie sie odpala a na drugim nie(widac ikone plyty ale nie ma autorun...caly komp sie zamula i nic nie mozna zrobic) Edytowane 13 Września 2005 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 A wgrałeś najnowsze firmware do tego Liteona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 :mur: Jaki Liteon?? Przeciez pisze ze NEC 3450 zreszta.I nie nie wgralem...ale nie wiem czy to moze byc ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Jeśli płyta, która się nie chce uruchomić na NECu była nagrywana na innej nagrywarce (szczególnie na LiteOnie) to niestety taka przypadłość tych napędów (myślę o NEC'ach), że mogą nie czytać dobrze tak wypalonych nośników. Jeżeli oryginalna, tłoczona płyta, to już obstawiałbym uszkodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) No niestety to nie jest ten problem.Plyta chodzi na identycznej nagrywarce.Problem najprawdopodobniej tkwi w Plycie glownej VIA. NIestety dalej jestem w lesie bo mam wszystkie sterowniki i wszystko i dalej nic. Edytowane 25 Września 2005 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Nagrywarki NEC-a tak mają, nie czytają(nagrywają) wszystkich płyt, przeważnie te tanie po 1 zł. Jest to wina nagrywarki. Wszystko zależy od szcześcia na jaki trafisz egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 słaba korekcja błedów moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Nagrywarki NEC-a tak mają, nie czytają(nagrywają) wszystkich płyt, przeważnie te tanie po 1 zł. Jest to wina nagrywarki. Wszystko zależy od szcześcia na jaki trafisz egzemplarz. 1667879[/snapback] Daj spokoj to napewno nie jest to, mam tak samo CDRW nie czyta mio niektorych plyt spotalem sie z tym przy oryginalnych tloczonych plytach, (C&C Red Alert2 i Raillroad Tycoon III) a przy wypalankach nie ma takich problemow. Slaba korekcje, firmware etc. bledow tez mozemy wlorzyc miedzy bajki poniewaz gdy mialem jeden naped plyty te smigaly jak glupie. Wydaje mi sie ze niektore plytki oryginalne tak maja(widocznie jest jakies zabezpieczenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Daj spokoj to napewno nie jest to, mam tak samo CDRW nie czyta mio niektorych plyt spotalem sie z tym przy oryginalnych tloczonych plytach, (C&C Red Alert2 i Raillroad Tycoon III) a przy wypalankach nie ma takich problemow. Slaba korekcje, firmware etc. bledow tez mozemy wlorzyc miedzy bajki poniewaz gdy mialem jeden naped plyty te smigaly jak glupie. Wydaje mi sie ze niektore plytki oryginalne tak maja(widocznie jest jakies zabezpieczenie) 1671007[/snapback] Sorry, ale Ty wiesz co piszesz :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Zaden z was niestety nie ma racji(plyta to DVD-R-nagrana na LG bez zabezpieczen,korekcja to tez nie.Inne napedy tez nie kreca u mnie a na innym sprzecie tak)...Czekam na dalsze sugestie. Edytowane 28 Września 2005 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Twoje słowa "No niestety to nie jest ten problem.Plyta chodzi na identycznej nagrywarce.Problem najprawdopodobniej tkwi w Plycie glownej VIA. NIestety dalej jestem w lesie bo mam wszystkie sterowniki i wszystko i dalej nic." Czyli twoja nagrywara ma słabą korekcje błedów(trafny ekzemplarz), jak na innej chodzi, no i tyle. ----------------------- A tu masz drugą wersje: Tu nie ma na co czekać, masz skopaną płyte i tyle.Nagraj sobie na inną i po problemie, a nie wielkie zamieszanie. Albo zawsze możesz sobie kupić inną nagrywarkę B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Na Nec-ach i LiteOnach czasami tak jest, niestety, nawet jak masz 2 takie same nagrywarki Nec-a czy Liton, anwet z tej samej serii to na jeden pltyki moga dzialac idealnie a na drugiej juz nie. NIestety taka przypadlosc tych napedow, dlatego mam TDK :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Panowie dziekuje za wszystkie pomysly i rady.Ale podlaczalem inna nagrywarke do mojego sprzetu i bylo to samo.Sugerujecie ze mialem pecha 2 razy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 mysle, ze tak ;) . Sprobuj wgrac nowy firmware do swojej nagrywarki. Moj liteon nie kochal plytek esperanzy. Srututut wgralem nowy firmware i juz dziala jak nalezy :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Zrób jak pisze MeHow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Zawsze można się jeszcze pobawić zmieniająć tasme(z 40 na 80 żyłową) albo podłączenie nagrywarki z slave na master, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Jeśli płyta, która się nie chce uruchomić na NECu była nagrywana na innej nagrywarce (szczególnie na LiteOnie) to niestety taka przypadłość tych napędów (myślę o NEC'ach), że mogą nie czytać dobrze tak wypalonych nośników. Jeżeli oryginalna, tłoczona płyta, to już obstawiałbym uszkodzenie. 1648698[/snapback] Nie sądze żeby to była wina NECa.Mam i używam i ne miełem takich problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...