Skocz do zawartości
Yearman

1 Plyta Dwa Napedy Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Posiadam pewna gre, ktora na nowym sprzecie NEC -(nagrywarkaDVD) nie chce sie odpalac a na laptopie samsung z nagrywarka nie ma najmniejszych problemow. Co moze byc przyczyna ze na PC-cie nie odpala ani autorun ani nie chce kopiowac?? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie.

Posiadam pewna gre, ktora na nowym sprzecie NEC -(nagrywarkaDVD) nie chce sie odpalac a na laptopie samsung z nagrywarka nie ma najmniejszych problemow. Co moze byc przyczyna ze na PC-cie nie odpala ani autorun ani nie chce kopiowac?? :mur:

1647121[/snapback]

Przyczyną może być zabezpieczenie przeciw kopiowaniu (coś jak laserlock).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no chlopie nie zalamuj mnie...kopiowanie to nie jest istota sprawy?? :mur: pŁyta(DVD-R) na jednym napedzie sie odpala a na drugim nie(widac ikone plyty ale nie ma autorun...caly komp sie zamula i nic nie mozna zrobic)

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli płyta, która się nie chce uruchomić na NECu była nagrywana na innej nagrywarce (szczególnie na LiteOnie) to niestety taka przypadłość tych napędów (myślę o NEC'ach), że mogą nie czytać dobrze tak wypalonych nośników.

Jeżeli oryginalna, tłoczona płyta, to już obstawiałbym uszkodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety to nie jest ten problem.Plyta chodzi na identycznej nagrywarce.Problem najprawdopodobniej tkwi w Plycie glownej VIA. NIestety dalej jestem w lesie bo mam wszystkie sterowniki i wszystko i dalej nic.

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarki NEC-a tak mają, nie czytają(nagrywają) wszystkich płyt, przeważnie te tanie po 1 zł.

Jest to wina nagrywarki.

Wszystko zależy od szcześcia na jaki trafisz egzemplarz.

1667879[/snapback]

Daj spokoj to napewno nie jest to, mam tak samo CDRW nie czyta mio niektorych plyt spotalem sie z tym przy oryginalnych tloczonych plytach, (C&C Red Alert2 i Raillroad Tycoon III) a przy wypalankach nie ma takich problemow.

Slaba korekcje, firmware etc. bledow tez mozemy wlorzyc miedzy bajki poniewaz gdy mialem jeden naped plyty te smigaly jak glupie.

Wydaje mi sie ze niektore plytki oryginalne tak maja(widocznie jest jakies zabezpieczenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokoj to napewno nie jest to, mam tak samo CDRW nie czyta mio niektorych plyt spotalem sie z tym przy oryginalnych tloczonych plytach, (C&C Red Alert2 i Raillroad Tycoon III) a przy wypalankach nie ma takich problemow.

Slaba korekcje, firmware etc. bledow tez mozemy wlorzyc miedzy bajki poniewaz gdy mialem jeden naped plyty te smigaly jak glupie.

Wydaje mi sie ze niektore plytki oryginalne tak maja(widocznie jest jakies zabezpieczenie)

1671007[/snapback]

Sorry, ale Ty wiesz co piszesz :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje słowa "No niestety to nie jest ten problem.Plyta chodzi na identycznej nagrywarce.Problem najprawdopodobniej tkwi w Plycie glownej VIA. NIestety dalej jestem w lesie bo mam wszystkie sterowniki i wszystko i dalej nic."

Czyli twoja nagrywara ma słabą korekcje błedów(trafny ekzemplarz), jak na innej chodzi, no i tyle.

-----------------------

A tu masz drugą wersje:

Tu nie ma na co czekać, masz skopaną płyte i tyle.Nagraj sobie na inną i po problemie, a nie wielkie zamieszanie. Albo zawsze możesz sobie kupić inną nagrywarkę B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Nec-ach i LiteOnach czasami tak jest, niestety, nawet jak masz 2 takie same nagrywarki Nec-a czy Liton, anwet z tej samej serii to na jeden pltyki moga dzialac idealnie a na drugiej juz nie. NIestety taka przypadlosc tych napedow, dlatego mam TDK :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli płyta, która się nie chce uruchomić na NECu była nagrywana na innej nagrywarce (szczególnie na LiteOnie) to niestety taka przypadłość tych napędów (myślę o NEC'ach), że mogą nie czytać dobrze tak wypalonych nośników.

Jeżeli oryginalna, tłoczona płyta, to już obstawiałbym uszkodzenie.

1648698[/snapback]

Nie sądze żeby to była wina NECa.Mam i używam i ne miełem takich problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi