CaLi Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Hi, mam maly problem i nie wiem dokladnie co jest przyczyna czy jakies ustawienia w XP czy moze w biosie czy tak po prostu jest (w co watpie). Wiecej tak mam najszybszy komp na 256Ram no-name (super pi, pcmark, gry itp), jak dorzuce kosc elixira to jest w miare podobnie, ale jak wywale wszystko i wrzuce kosc Kingstona 512 i szybkie timingi to juz odczuwalny spadek a jak wrzuce wszytskie naraz to +6min w superPi ... Moze sie spotkaliscie z takim zjawiskiem ? Pomocy :D Pozdrowaiam CaLi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 co rozumiesz przez odczuwalny spadek? przy płytach z jednokanałowym kontrolerem pamięci dąży się do tego aby kostek było jak najmniej nie dziw sie , bo płyta przestawia się 2T albo jeszcze inaczej, ja nie wiem poszukaj we FAQ chyba wiem że przy 2T spadek wydajności do 30% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Ale zrozum ze jak podmieniam kostke no-name 256ramu na kingstona 512 i dopierdzilal ostre timingi i to jest wolnijeszy komp gdzie teoretycznie powinine byc szybszy i to o duzo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Może kość popsuta ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 a testowales jej wydalnosc ?? sprawdz ja goldmemory moze jest walnieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 @CaLi W podpisie masz 256 DDR 400@436MHz no-name, a ten kingston 512MB z jakim taktowaniem chodzi i z jakimi timingami? Napisz wiecej szczegolow bo na razie to nie wiemy z jakim taktowaniem chodzi osobno no-name i kingston. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 co rozumiesz przez odczuwalny spadek? przy płytach z jednokanałowym kontrolerem pamięci dąży się do tego aby kostek było jak najmniej nie dziw sie , bo płyta przestawia się 2T albo jeszcze inaczej, ja nie wiem poszukaj we FAQ chyba wiem że przy 2T spadek wydajności do 30% 1647609[/snapback] Jakie 30% przy 2T? Raczej 3% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 co rozumiesz przez odczuwalny spadek? przy płytach z jednokanałowym kontrolerem pamięci dąży się do tego aby kostek było jak najmniej nie dziw sie , bo płyta przestawia się 2T albo jeszcze inaczej, ja nie wiem poszukaj we FAQ chyba wiem że przy 2T spadek wydajności do 30% 1647609[/snapback] hmm ;] to wszystko jest zależne od platformy,, na NF2 1T/2T mam różnicę 2-3% i to w super pi które jest chyba najbardziej czółe na timingi,, Cali - sprawdź goldmemory czy kość nie jest walnięta +6 minut to szmat czasu btw.. kurde ciężko taki efekt uzyskać (spowolnić o 6minut, zakładając że nie ruszymy fsb ;)) jak się chce a co dopiero przypadkiem dokładając kostkę ramu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...