ferrum Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Kupiłem wentylator Volcano 7+. Podłączyłem zasilanie (w sumie są 3 wtyczki więc: 1 do CPU Fan, 2 do F Fan (czy jakoś tak - od razu obok CPU Fan), a 3 do 4-pinowego (tak jak do dysku). Problem w tym, że po podłączeniu dioda z HDD cały czas się świeci (nawet, gdy dysk nie pracuje, a gdy pracuje, to świeci bardziej) - gdy odłącze zasilanie z wentyla wszystko jest ok, ale sprawdzam max 5s (włącze zasilanie, wszystko ok, wyłączam...) Poza tym system stał się niestabilny. Czy coś robię źle? Proszę o odpowiedź 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrum Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Dzięki za rady :wink: Powodem była nie odpięta taśma z cdroma (odpiąłem kabel zasilający, ale nie odpiąłem taśmy). Nie wiem, czemu się tak dzieje, ale tak jest - gdy nie jest podłączone do napędu zasilanie a jest podłączona taśma, to dioda się tak zachowuje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...