scrat Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Witam, Stoję przed wyborem płyty głównej pod Semprona 2800+. Generalnie chodzi mi o to czy nowe konstrukcje Socket 754 z nF4 są lepszym wyborem od już sprawdzonych nF3. Co zyskam, a co stracę? Płytki są cenowo zbliżone, więc tutaj problemu raczej nie dostrzegam. Jeśli chodzi o producenta i model płyty, to również czekam na propozycje. Podane w temacie pozycje podałem tylko jako przykładowe. Z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi i przepraszam jeśli zdublowałem temat, jednak bezpośredniej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania nie znalazłem we wcześniej przeczytanych wątkach. Edytowane 13 Września 2005 przez scrat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Jeśli będziesz miał kartę PCI-Express to nie ma się co zastanawiać nad Asusem na nF3. nforce4 ma zasadniczo tylko jedną wadę - grzeje się przez co wymaga lepszego chłodzenia. Ma lepszy kontroler dysków to jego podstawowa zaleta. Zanim kupisz przeczytaj to Szukaj wersji 1.01A - pomimo, iż wielu osobom rewizja 1.01 działą poprawnie to jednak jeszcze większa liczba osób się na nie skarży. Jeśli kupujesz kartę graficzną bierz coś na nF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...