Skocz do zawartości
jahu

Temperatura procka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko?

Sisoft Sandra 2001 pokazuje temperature procesora 26,5 st, a w tym samym czasie Asusprobe pokazuje temp 46 st. Dziwi mnie to troche bo temperatura płyty jest w obu programach pokazywana taka sama. Czy moze mi ktos powiedziec jakiej temperaturze mam wierzyc? Mam Tulipana 1200@1500 i Volcano 7 Asus Tusl2-C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mam pytanko? 

Sisoft Sandra 2001 pokazuje temperature procesora 26,5 st, a w tym samym czasie Asusprobe pokazuje temp 46 st. Dziwi mnie to troche bo temperatura płyty jest w obu programach pokazywana taka sama. Czy moze mi ktos powiedziec jakiej temperaturze mam wierzyc? Mam Tulipana 1200@1500 i Volcano 7 Asus Tusl2-C

Raczej 46 st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 98% obstawiam temperaturke 26,5 ... jeszcze z coolerkiem volcano .... nie mozliwe zeby bylo 50 :)

ja mam celka 633@980 na titan (nazwa nizej) i temp podczas pracy to max 38C :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mam pytanko? 

Masz temperature 46st C. Dam sobie celka odebrac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Raczej zaufaj Asusprobe a najlepiej zrób test obciąż procek i zobacz gdzie temp się nie zmienia, jak nie zmienia się w sandrze to raczej pokazuje ona fałszywe dane.

Po co się bawić. Jak już ktos powiedział najlepiej sprawdziź w BIOSie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

na 98% obstawiam temperaturke 26,5 ... jeszcze z coolerkiem volcano .... nie mozliwe zeby bylo 50 :)

ja mam celka 633@980 na titan (nazwa nizej) i temp podczas pracy to max 38C  :D

ales walnol twoj proc wydziela duzo mniej ciepla (W) niz ten jego tulipan. Temp 26c to moglbys miec jedynie na wodnym z dobrym blokiem lub z wc+peltrzak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 1,60A ustawienia domyslne temperatura 32-34C.

Pomiar z plyty Intela dokonuje programik Intel® Active Monitor (dostepny na stronie www.intel.com) ciekawe czy zadziala on z innymi plytami opartymi o chipsety Intela. Sprawdzicie? Bo programik jest znakomity... podaje wszystkie napiecia, temperatury, obroty coolerow itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

P4 1,60A ustawienia domyslne temperatura 32-34C.  

Pomiar z plyty Intela dokonuje programik Intel® Active Monitor (dostepny na stronie www.intel.com) ciekawe czy zadziala on z innymi plytami opartymi o chipsety Intela. Sprawdzicie? Bo programik jest znakomity... podaje wszystkie napiecia, temperatury, obroty coolerow itp.

A niemówiłem, że spox jest ten progs. BTW - masz już płytke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jaką temperaturę podczas normalnej pracy powinien mieć

Athlon XP 1700+?? Mój ma ok 55 przy mormalnej pracy i powużej 60 przy jakiś skomplikowanych zadaniach.

Kolejne pytanie: co jest lepsze 55 stopni i minimalne obciążenie procka, czy cpucool obniżający temp do ok 35 stopni ale za to procek cały czas pokazuje 100% obciążenia. Ja się na tym naprawdę nie znam a tu sami fachowcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Panowie jaką temperaturę podczas normalnej pracy powinien mieć  

Athlon XP 1700+?? Mój ma ok 55 przy mormalnej pracy i powużej 60 przy jakiś skomplikowanych zadaniach.

Kolejne pytanie: co jest lepsze 55 stopni i minimalne obciążenie procka, czy cpucool obniżający temp do ok 35 stopni ale za to procek cały czas pokazuje 100% obciążenia. Ja się na tym naprawdę nie znam a tu sami fachowcy.

masz za wysoka temperature

powody:

- bledny odczyt -sprawdz w biosie

- nie przylegajacy radiator -sprawdz czy radiator jest cieply/goracy najlepiej reka :D

- za slabe chlodzenie jak powyzsze okaza sie bledne pomys o innym radiatoze

"chlodzenie" programikiem jest ok ale tylko wtedy jak nie wkozystujesz procesora np. jak ogladasz to forum czy piszesz cos w notatniku/innym edytorze. Ale jak zaczynasz robic cos sensownego /jakies renderowania - zawodowe skojazenie ewt. najnowsza gra 3d/ to ten programik tylko przeszkadza i nie dziala wogule -nie ma czego wylaczyc w procesoze. Wiec nie tedy droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...