B4rt3z Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Co do tego GF4 MX400 to rzeczywiscie widzialem ze tak bylo wpisane na reklamowce z MediaMarkt. Jestem ciekaw czy to tylko blad w druku czy moze chca ludzic naciagnac na GF4 A co do ludzi kupujacych w marketach to raczej powinno im sie pomoc a nie odwracac od nich. Moze trzeba rozpaczac jakas kampanie uswiadamiajaca bo widocznie nasze rady do nich nie trafiaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ja miałem innego "kumpla" ułoma. Kupił kompa chyba w '99 lub '98 w każdym bądź razie "ERA :) " celka 333 32ram VooDoo 2 16mb(lub 8 nie pamiętam) I ta pała do tej pory jeszcze go nie rozkręcała 8O . Ostatni u niego byłem ze 3 miechy temu to na ścianie wisiała kartka. Cytuje "NIE WŁĄCZAĆ KOMPUTERA 23 DNIA KAŻDEGO M-CA BO SĄ DO SIECI NOWE VIRUSY WPUSZCZANE" :lol: :lol: :lol: a najciekawsze jest to że z prądu go wyłączał bo on nawet modemu nie ma. :? Tak jak mówiłem to był mój kolega. Pozdrawiam Punek P.S. Nie wiem czy on ma tam jaki kolwiek obieg powietrza! Jak on ma więcej pajęczyny niż mniejsca w środku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Temat kompa z marketu był już poruszany.... Niestety w tej kwestii nic się nie zmieniło, ludzie dalej wybierają szajs z marketu, debile. Ja ostatnio też miałem podobny przypadek: jeden koleś chciał jakąś niezłą płytkę pod P4. Poleciłem mu ABIT BD7 II z LAN. Koleś pozedł do sklepu i oczywiście pan sprzedawca mądrzejszy (w mniemaniu kumpla) wcisnął mu jakiegoś syfnego ECSa i dodatkową sieciówkę. Najlepsze jest to że cena wyszła dosc zbliżona do tego ABITa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Owszem NTT z MM to zlomy... ale maja jedna niezaprzeczalna wade sa na tani kredyt bez oprocentowania. Dlatego tez musialem dziewczynie wybrac jakis zestaw z polki MM... najfajniej mi sie rozmwawialo ze "specami dzialu komputerowego"... ja: do tego zestawu przydalo by sie dodatkowe 128 ram, na xp 128 to za malo... spec: niestety nie mozemy dolozyc, ale tu zastosowano najnowsze (PC2100) pamieci ktore sa szybsze dwa razy od tych starszego typu ja: 40giga to dla mojej niuni za duzo 20gb jej styknie z zapasem i bedzie ze 100 pln taniej spec: wie pan ile zajmuja filmy i nowe gry? ja: ona pisze teksty, nie gra i nie bedzie miala internetu ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le jak mozna takich cieci zatrudnic do tego dzialu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ja miałem innego "kumpla" ułoma. Kupił kompa chyba w '99 lub '98 w każdym bądź razie "ERA :) " celka 333 32ram VooDoo 2 16mb(lub 8 nie pamiętam) I ta pała do tej pory jeszcze go nie rozkręcała 8O . Ostatni u niego byłem ze 3 miechy temu to na ścianie wisiała kartka. Cytuje "NIE WŁĄCZAĆ KOMPUTERA 23 DNIA KAŻDEGO M-CA BO SĄ DO SIECI NOWE VIRUSY WPUSZCZANE" :lol: :lol: :lol: a najciekawsze jest to że z prądu go wyłączał bo on nawet modemu nie ma. :? Tak jak mówiłem to był mój kolega. Pozdrawiam Punek P.S. Nie wiem czy on ma tam jaki kolwiek obieg powietrza! Jak on ma więcej pajęczyny niż mniejsca w środku :lol: Fajny znajomy, ladny dekiel z niego :mrgreen: Co do kompow z hipermarketow, to trzeba by debilem zeby tam cos kupic. Bylem wczoraj w Selgrosie w Krakowie, to takie lory z jakiejs wiochy kupowaly komputer. Cytuje "Stasek wez n0o kur... te myszke bo jak my bedziemy ten komputer uruchomiac. Stasek odpowiedzial: A wezze ty sie chlopie lodpierd.... ode mnie, co to kuwa jest mysza? - koniec cytatu Ladne debile - oczywiscie nie uogulniam, ale to jest nagminne. Takim deklom ni powinno sie dawac kalkulatora, a co dopiero kompa :) :twisted: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 tydzien temu kuzynka kupowala kompa spytala sie o rade, powiedzialem tak 1. jakas dobra plyta, kolo 450 zl, nie ecs 2. jakis XP procek 3. minimalnie 256 ddr i pan w vobisie wyperswadowal jej xp dlateago ze "to sa tansze procesory gorszej jakosci sa z nimi klopoty, przegrzewaja sie, zacinaja komputer" LOOOOLLL dostala celerona 1,8 a w tej cenie mogla miec xp 2.0 to trzeba było się wybrać z kuzynką i zbesztać pajaca za takie głupoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Fajny znajomy, ladny dekiel z niego :mrgreen: Co do kompow z hipermarketow, to trzeba by debilem zeby tam cos kupic. Bylem wczoraj w Selgrosie w Krakowie, to takie lory z jakiejs wiochy kupowaly komputer. Cytuje "Stasek wez n0o kur... te myszke bo jak my bedziemy ten komputer uruchomiac. Stasek odpowiedzial: A wezze ty sie chlopie lodpierd.... ode mnie, co to kuwa jest mysza? - koniec cytatu Ladne debile - oczywiscie nie uogulniam, ale to jest nagminne. Takim deklom ni powinno sie dawac kalkulatora, a co dopiero kompa :) :twisted: :evil: Hehe... mnie podobna sytuacja rozbawiła, nawet 2 razy tylko nie w markecie, ale w lokalnych sklepach :) 1. Sytuacja miała miejsce w lutym 2002. Wchodze do sklepu a tam rodzinka kupuje kompa. Siedzą jak by im ktoś zaraz miał łby poucinać - jeden na drugiego zerka, tacy wszyscy przejęci, że hej... no i coś im tam pani sciemnia (baaaardzo sie znająca na temacie.... czytania cenników chyba) aż w końcu doszło do karty graficznej: jako karte graficzną poleca im nic innego jak rive tnt2 m64, cytuje:"bo to wystarczy". No comment. 2. To już było po fakcie kupienia kompa przez kogoś i klient najwyraźniej przyszedł bo cosik mu sie "zepsuło". Jestem w sklepie, coppershima chciałem kupić - jedyny sklep w mieście który go miał. Pan w tym z sytuacji numer 1 powiedział: "czytałem o tym, ale tego jeszcze w polsce nie ma" ;) - był to koniec śierpnia tego roku. Wchodzi nagle tata z córką. Kompa taszczy w torbie. Zaczyna do gościa z tekstem: "znowu sie windows zepsuł!! Nie uruchamia sie" Sprzedawca: "no to trzeba przeinstalować, ale my nie mamy w tej chwili XP na miejscu" Gość: "panie! weź pan sie zlituj, ja już dosyć na tego kompa wydałem, nie bede więcej płacić!! Zrób pan z tym coś!!" Sprzedawca: "mówie panu, że nie mamy instalki XP" Chwila ciszy. Odzywa sie dziewczyna: "a nie mógł by pan tego jakoś z internetu teraz sciągnąć??". Sprzedawca popatrzył na mnie, ja na niego i wyszedłem, bo nie mogłem już tego słuchać bez głupich min i powstrzymywania śmiechu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ja miałem innego "kumpla" ułoma. Kupił kompa chyba w '99 lub '98 w każdym bądź razie "ERA :) " celka 333 32ram VooDoo 2 16mb(lub 8 nie pamiętam) I ta pała do tej pory jeszcze go nie rozkręcała 8O . Ostatni u niego byłem ze 3 miechy temu to na ścianie wisiała kartka. Cytuje "NIE WŁĄCZAĆ KOMPUTERA 23 DNIA KAŻDEGO M-CA BO SĄ DO SIECI NOWE VIRUSY WPUSZCZANE" :lol: :lol: :lol: a najciekawsze jest to że z prądu go wyłączał bo on nawet modemu nie ma. :? Tak jak mówiłem to był mój kolega. Pozdrawiam Punek P.S. Nie wiem czy on ma tam jaki kolwiek obieg powietrza! Jak on ma więcej pajęczyny niż mniejsca w środku :lol: Fajny znajomy, ladny dekiel z niego :mrgreen: Co do kompow z hipermarketow, to trzeba by debilem zeby tam cos kupic. Bylem wczoraj w Selgrosie w Krakowie, to takie lory z jakiejs wiochy kupowaly komputer. Cytuje "Stasek wez n0o kur... te myszke bo jak my bedziemy ten komputer uruchomiac. Stasek odpowiedzial: A wezze ty sie chlopie lodpierd.... ode mnie, co to kuwa jest mysza? - koniec cytatu Ladne debile - oczywiscie nie uogulniam, ale to jest nagminne. Takim deklom ni powinno sie dawac kalkulatora, a co dopiero kompa :) :twisted: :evil: No tu sie z Toba nie moge zgodzic :( Ja swojego pierwszego 486 SX (kiedy to bylo...) kupilem w MedieM w szkopach... To byly czasy...u Nas nic nie bylo, a za debila sie nie uwarzam :D Wiecie zapewne ze jak laik pojdzie do sklepu to mu wcisna wszystko - najgorsze badziewie musi tez miec swojego nabywce... Za profi to sie nie uwarzam i nie jestem, ale nie wszystko w markietach to gowno...zdarzaja sie wyjatki - MediaMarkt ma naprawde dobre sprzety - jak znajde to dam przyklad...a bede szukal dlugo :) bo nie chodze po takich sklepach. Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 No co co się czepiacie gość zaoszczedził 500 zł :D .A za kilka miesiecy ( albo wcześniej ) bedzie daelikatnie mówiąc zdenerwowany :twisted: że ten gierek nie odpali a inny się zawiesi.Następnym jego krokiem będzie sprzedaż posiadanego cudu techniki za ok 1700 zł i dokładka do następnego kompa 800 zł. Ale nauczy się że na sprzecie nie zaoszczędzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Muj kumpel muwil mi ze jego kolega kupil sobie nowego kompa tzn. starsza mu kupila (gdzies w jakim makro albo realu) za 4000zł!!!!!!!!!! kupila bo spodobala jej sie obudowa:D w srodku co bylo lepiej nie muwic z tego co slyszalem graphic card - 8mb :D:D:D!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ludzie to ja byłem jescze w gorszej sytuacji. Ojciec mi kupił jakieś 4 lata temu kompa na gwiazdkę i gdy go zobaczyłem co ma w srodku to szok. Wszystko zintegrowane ale procesor był bomba pentium 3 450 a reszta to 8mega na karcie graf bez akceleracji i zintegrowana z płytą .Pytałem gdzie kupił no oczywiście na promocji w Carfurze, aha a ramu to cacko miało 32mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 A ja swojego 1ego PC (przedtem Atari:]) zakupiłem w Optimusie :). Coś koło 95 roku 486 dx2 66mhz(spooro mój ojciec za niego wybulił, jeszcze z cd-romkiem 2x był ;]) :). Wepchneli mi jeszcze DOSA i Windowsa 3,11 :] (w gruncie rzeczy to im za to dziękuje, teraz MS przysyła mi przeróżny spam do domu :]) Natomiast drugiego kupiłem już w normalnym slepiku:) Celek 333:) i Viper 550 TNT :). Tutaj już sam wybierałem :). No może prócz karty graf:]. Sprzedawca mi polecił tego Vipera; ja kciałem Voodoo 2 :). I za to moge tylko mu dziekować ;). Szkoda ze tego sklepu juz nie ma ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Mój pierwszy komputer kupił ojciec w na giełdzie ("Kolt Komputer") (październik 1999) za 3700zł. Nie było najgorzej ;) PIII 450MHz 32MB SDR 100MHz (mogli dać 64MB, ale 32 stykało) Seagate 4GB ECS P6 bat a+ (ale shit !!!!) Riva 128 ZX 8MB AGP :- Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem była wymiana karty graf, a nastepnie dokupienie 128MB RAM w efekcie miałem 1500ptk w 3D Marku 2001. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Mój pierwszy komputer kupił ojciec w na giełdzie ("Kolt Komputer") (październik 1999) .......w efekcie miałem 1500ptk w 3D Marku 2001.Jesteś tego pewien? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem była wymiana karty graf, a nastepnie dokupienie 128MB RAM w efekcie miałem 1500ptk w 3D Marku 2001. Tak. Czytaj uważnie i nie rób wycinków z textu. Te 1.5k to po wymianie karty i ramu. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem była wymiana karty graf, a nastepnie dokupienie 128MB RAM w efekcie miałem 1500ptk w 3D Marku 2001. Tak. Czytaj uważnie i nie rób wycinków z textu. Te 1.5k to po wymianie karty i ramu. :lol: Kupiłeś kompa w październiku 1999r i zaraz wymieniłeś ram i grafę (zakładam że do 3 miesięcy). Wtedy jeszcze nie było 3DMarka 2001? Pozdr. Staram się czytać uważnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Owszem NTT z MM to zlomy... ale maja jedna niezaprzeczalna wade sa na tani kredyt bez oprocentowania. Tanie kredyty? Przypadkiem coś w stylu: 10% 1 rata + 10x rat po 10% :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem była wymiana karty graf, a nastepnie dokupienie 128MB RAM w efekcie miałem 1500ptk w 3D Marku 2001. Wymiana karty i pamięci nastąpiła w maju 2000. Potem na tym samym sprzęcie prócz dysku, który kupiłem w lutym 2001 (IBM 46GB 7200rpm 8MB) jechałem do czerwca 2001. Przez lipiec i połowe sierpnia nie miałem wogóle kompa, a teraz mam to co jest w podpisie. Testy 3D Markiem wykonałem już w 2001 roku - 1500ptk, po podkręceniu proca na 504MHz miałem 1800. W 3d marku 2000, 2700 i 3300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Temat kompa z marketu był już poruszany.... Niestety w tej kwestii nic się nie zmieniło, ludzie dalej wybierają szajs z marketu, debile. Ja ostatnio też miałem podobny przypadek: jeden koleś chciał jakąś niezłą płytkę pod P4. Poleciłem mu ABIT BD7 II z LAN. Koleś pozedł do sklepu i oczywiście pan sprzedawca mądrzejszy (w mniemaniu kumpla) wcisnął mu jakiegoś syfnego ECSa i dodatkową sieciówkę. Najlepsze jest to że cena wyszła dosc zbliżona do tego ABITa :Di to sa wlasnie specjalisci. ja takich loodzi do supermarketu nie zatrudnil :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Mój kuzyn a raczej jego matka (moja ciotka) postanowili kupić komputer (był to grudzień 2000r) w Vobise ponieważ szefem tego sklepu był znajomy ciotki. Kupili kompa za ponad 50 baniek a oto wyposarzenie kompa monitor jakaś tam badziewna 17 od niewiadomo czego za 15 baniek 8O Duron 600, s3 savage 16mb, twardy 10Gb od samsunga CD też od samsunga (52x) płyta to jakiś chinatech pod kt133 (bez A) 64mb ram drukarka lexmark z31 (albo32) w sumie jedno co mnie pociesza to to że nie za moją kase był ten komp :D. Później sobie obliczyłem że za tą kase co dali za tego kompa mogli kupić w normalnym (dla ludzi) sklepie komputerowym jakąś pożądną płyte głuwną msi kt133a, 128mb ram oraz jakiegoś Gf sdr durnia by się podkręciło na 900 i był by git a teraz kuzyn wciągle mi się pyta czemu gierki mu wolno chodzą :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 No nie tak źle :). Za tę kwotę kupił cłkiem nizłego kompa :). A już napewno lepszego od mojego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 owszem uwazam ze mozna usmiechnac sie z politowaniem uslyszawszytego typu informacje ale nie nalezy wyzywac tych osob od debili ot poprostu zwykli laicy ktorzy nie maja pojecia o komputerach ... nie istnieja dla nich 3d marki nie istnieje OC ani MODY itp a to ze biora wiecej megahercow ot kolejny objaw nieswiadomosci ... przeciez sa tylko laikami nie wiedza ze wieksze czestotliwosci niekoniecznie wyprzedzaja mniejsze ale z lepsza architektura ot LAICY ale nie debile .... badzmy lagodniejsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Hmm idac twoim tropem nalezaloby przyjac, ze nie ma glupoty na ziemi i debilizmu bo przeciez wszyscy to tylko laicy porzeciez sa tylko nieswiadomi i nie wiedzieli nie? :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 owszem uwazam ze mozna usmiechnac sie z politowaniem uslyszawszytego typu informacje ale nie nalezy wyzywac tych osob od debili ot poprostu zwykli laicy ktorzy nie maja pojecia o komputerach ... nie istnieja dla nich 3d marki nie istnieje OC ani MODY itp a to ze biora wiecej megahercow ot kolejny objaw nieswiadomosci ... przeciez sa tylko laikami nie wiedza ze wieksze czestotliwosci niekoniecznie wyprzedzaja mniejsze ale z lepsza architektura ot LAICY ale nie debile .... badzmy lagodniejsi No to takiemu mozna powiedziec : sluchaj, wyobraz sobie ze ten procesor celeron 2 jest jak 2 litrowy 8-zaworowy silnik, a ten athlon 1,6xp jest jak silnik 1,6 litra, ale na 16 zaworach :D:D:D moze wtedy zrozumie, ze nie wazna jest ilosc Mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 a swoja droga to juz pisalem o podobnej sytuacji... moj kumpel tez kupil kompa w MM. Jak ktos chce to prosze bardzo : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...