Skocz do zawartości
jalo

Winda

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko jak zmienić seriala w windowsie xp ?

PS.tak zeby nie zakładać nowego tematu ...mam athlona 1800+ i abita nf7-s i mam pytanie czy moj procek obsługuje pamięci w dualu ? i czy można zrobić duala z następujących kosci 256 i 512 ? jesli tak czy nie było by wydajniejsze 256 i 256 zrobiłbym 2x 512 ale nie mam kasy na takie coś wiec prosze doradzcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pierwsze pytanie dostaną Ci się procenty, więc lepiej sam usuń. Jeśli rzeczywiście chcesz wiedzieć to użyj szukajki w dziale windows.

W AXP to płyta a nie CPU odpowiada za duala (dokładnie to NB bo tam jest kontroler pamięci). Da sie zrobić duala z kości 256 i 512 o ile mnie pamięć nie myli (inna sprawa to czy kości nie będą się gryzły w dualu). Na Twoim miejscu sprzedał bym te 256 i kupił 512, jeśli teraz nie masz siana to moze jak dozbierasz.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instrukcja (zakladam ze kupiles oryginalna wersje, chcesz sciagnac SP2 i nie chce ci sie instalowac windowsa ponownie tylko po to zeby zmienic klucz..)

Run regedit and go to:HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\WPAEvents, on the right double click on "oobetimer"and change at least one digit of this value to deactivate windows. 2. Choose run from start menu and type in this command:%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a to get theactivation screen and go to the second option which isactivate by phone. 3. In the new screen choose the option to change productkey, and type in the new product key 4. Close that window, reboot your system and enter thecommand in step 2 for the second time to verify youractivation , you should see "windows is already activated".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usunołbym temat ale nie wiem jak... a co do pamięci to jakie 512(chciałbym żeby mozliwosciami odpowiadaly tym z linku poniżej,nie były z allegro bo różnica jest minimalna 10-20zł a kupując w sklepie mam gwarancje)najlepiej wziąśc tylko do 230zł max... bo wiecej teraz nie mam :? (pamięci mam zamiar podkrecić ale bez przesady 440 mhz mógłbym sie zadowolić heh)

PS. na początku myślałem o tych pamięciach(za tą cena nie ma nic lepszego przynajmniej miom zdaniem) ale stwierdzilem ze nie zaszkodziło by 1024 zamiast 512 heh

Edytowane przez jalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a napweno jest taka roznica duza bo geil podobno ludzie chwala nie wiem jak jest w rzeczywistosci ...no i te geli maja radiatory ...a do tych co ty mi dales pewnie musialbym dokupic... i wtedy to juz jest ...300zł prawie...(ale jesli jest roznica..to moze bym wybulił te 3 stówki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi