sadybiakos Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam wszystkich ! Wczoraj postawiłem system na P4P800 (ICH5R) w raid_0 wszystko przebiegło jak należy dyski ustawioneraid_0 volume_1 i co sie okazało widoczny był tylko jeden dysk w (zarzadzaniu komputerem) drugi w tej samej kolunie jako partycja nieaktywna utworzyłem partycje i wyglada to tak jak by byl jeden dysk podzielony na dwie partycje a widoczny jako dwa dyski "C" i "H" Czy to możliwe czy cos spaprałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Trochę zamotaleś opis i nie wiem o co chodzi. Napisze Ci jak to wygląda u mnie. Po utworzeniu RAID0 widać nie 2 ale jeden dysk o łacznej pojemnośc tych z których został utworzony. U mnie są to dwie 80GB Baracudy 4, a w RAID0 w windzie widać jeden dysk 154GB. Mam nadzieję ze pomogłem wyjaśnić wątpliwości. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Ja wiem jak powinno byc bo poprzednio wlasnie tak mialem 2x120+240 jeden dysk Teraz pomimo tych samych operacji ustawienia w biosie wejscie postem do raid i utworzenia raid_0 Pojawil sie tylko jeden dysk a drugi byl nie aktywny Co ciekawe w zarzadzaniu dyskami dwa dyski sa widoczne jako jeden podzielony na partycje_2 Nie mozna utworzyc z tego jednego dysku Napisze wiecej w apliccation accelerator raid widac utworzony raid_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...