Skocz do zawartości
nowaczek

Windows Xp H W Hp Nx6110. Dostaję Płytkę,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę kupić HP nx6110, ale mam problem w wyborze modelu :) Zdecydowałem się już na wersję z Celeronem M 360, ale mam pytanie odnośnie systemu operacyjnego. Czy w wersji z Win XP H dostaję płytkę, z której w razie padnięcia systemu mogę go zainstalować na świeżo, czy jest po prostu raz instalowany i do widzenia - później trzeba samemu kombinować? Plusem jest też, że w tej wersji dostaję kartę W-LAN :)

Zastanawiałem się też nad takim rozwiązaniem, coby kupić wersję bez systemu, a sam system (WIN XP Prof) z allegro. TU Sprzedają tam systemu z Della, ale moje pytanie: Czy będzie ów system działał na HP? Czytałem gdzieś na tym forum, że do HP działa tylko orginalna karta WiFi, więc może taki prrzekręt zrobili też z systemem?

Proszę o poradę!

HP zamawiam w poniedziałek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostajesz xp home edition /ja mam 1 cd po polsku i 2 cd po angielsku/. Mozesz z tym systemem robic co chcesz /partycje ustawiasz dowolnie/.

Na 3 cd dostajesz Recovery disk gdzie znajduja sie wszystkie sterowniki i dodatkowe potrzebne oprogramowanie /jakies service packi i takie tam/.

Generalnie wszystko smiga.

Ja mam dodatkowo Suse 9,3 prof rownolegle z XP'kiem

w razie draki instalujesz od nowa XP /mozesz na nowo ustawiac partycje/

W toshibach system jest na recovery i przy reinstalacji zamazuje sam partycje. W HP masz osobno system a osobno recovery /zdecydowanie wygodniej jezeli grzebiesz w partycjach i pracujesz na 2 systemach/

Roznica miedzy home a prof do domowych "nieprofesjonalnych" zastosowan jest praktycznie niezauwazalna/ różnia sie chyba jakimis sieciowymi narzedziami/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi