nowaczek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam! Chcę kupić HP nx6110, ale mam problem w wyborze modelu :) Zdecydowałem się już na wersję z Celeronem M 360, ale mam pytanie odnośnie systemu operacyjnego. Czy w wersji z Win XP H dostaję płytkę, z której w razie padnięcia systemu mogę go zainstalować na świeżo, czy jest po prostu raz instalowany i do widzenia - później trzeba samemu kombinować? Plusem jest też, że w tej wersji dostaję kartę W-LAN :) Zastanawiałem się też nad takim rozwiązaniem, coby kupić wersję bez systemu, a sam system (WIN XP Prof) z allegro. TU Sprzedają tam systemu z Della, ale moje pytanie: Czy będzie ów system działał na HP? Czytałem gdzieś na tym forum, że do HP działa tylko orginalna karta WiFi, więc może taki prrzekręt zrobili też z systemem? Proszę o poradę! HP zamawiam w poniedziałek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahti Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 moim skromnym zdaniem NIE będzie działał... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzec Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 co nie bedzie dzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowaczek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 co nie bedzie dzialalo 1649428[/snapback] No wlasnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 dostajesz xp home edition /ja mam 1 cd po polsku i 2 cd po angielsku/. Mozesz z tym systemem robic co chcesz /partycje ustawiasz dowolnie/. Na 3 cd dostajesz Recovery disk gdzie znajduja sie wszystkie sterowniki i dodatkowe potrzebne oprogramowanie /jakies service packi i takie tam/. Generalnie wszystko smiga. Ja mam dodatkowo Suse 9,3 prof rownolegle z XP'kiem w razie draki instalujesz od nowa XP /mozesz na nowo ustawiac partycje/ W toshibach system jest na recovery i przy reinstalacji zamazuje sam partycje. W HP masz osobno system a osobno recovery /zdecydowanie wygodniej jezeli grzebiesz w partycjach i pracujesz na 2 systemach/ Roznica miedzy home a prof do domowych "nieprofesjonalnych" zastosowan jest praktycznie niezauwazalna/ różnia sie chyba jakimis sieciowymi narzedziami/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowaczek Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Dzieki za odp, ale mam jeszcze pytanie do Ciebie. Jaki dysk masz w tym modelu nx6110? W temacie z recenzja HP psioczyli troche na tego producenta, bo montowal rozne dyski w tych samych modelach. Co jest u Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...