bujakasza Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 witam, kupilem niedawno ASUSA A3E(centrino 1.6) jestem bardzo zadowolony, tylko dziwi mnie jedna rzecz... u kolegow jeden ma siemensa drugi hp'ka(podobne procesory, oba centrino) wentylator wlacza sie bardzo rzadko. u mnie chodzi caly czas sprawa wyglada troszke inaczej gdy korzysam z baterii, wtedy wentylator wlacza sie sporadycznie ale i tak czesciej niz w tamtych komputerach jakie jest wyjasnienie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 poszukaj w ustawieniach oprogramowania sluzacego do sterowania wydajnoscia dolaczonego przez producenta.Jesli nie robisz nic powaznego na laptopie to ustaw sobie minimalna predkosc procka i bedzie ci sie soradycznie wentylator wlanczal.Ja bynajmniej tak robie.Ma to tez zalete taka ze jest mniejsze zuzycie energii elektrycznej co przy laptopie wlaczonym po 12 godz dziennie ma znaczenie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Też mam Asusa i u mnie też wiatrak chodzi bardzo często,oczywiście na zasilaniu z gniazdka.Ale nie ma żadnego dołączonego oprogramowania do sterowania wentylem :(.Jest Asus Probe ale w nim nie da się czegoś pozmieniać dotyczącego chłodzenia,podaje tylko temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuz Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Też mam Asusa i u mnie też wiatrak chodzi bardzo często,oczywiście na zasilaniu z gniazdka.Ale nie ma żadnego dołączonego oprogramowania do sterowania wentylem :(.Jest Asus Probe ale w nim nie da się czegoś pozmieniać dotyczącego chłodzenia,podaje tylko temperatury... 1648395[/snapback] Ja mam acera i wystarczy sobie ustawic inny schemat zarzadzania energia w panelu sterowania:P Gdy mam Przenosny/laptop to procek zwalnia dwukrotnie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...