TomasPL Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam :) Moj problem jest dosc nietypowy, ale mysle ze ktos pomoze mi go rozwiazac. Sprawy wygladaja nastepujaco, mam chwilowo dwa polaczenia z netem, tzn neostrade 640 i 512. Neo 640 - modem SpeedTouch neo 512 - modem Sagem. Zainstalowalem do nich sterowniki oraz skonfigurowalem polaczenie. Teraz mam w systemie dwa polaczenia z netem, jedno domyslne (neo 640) ktore jest wykorzystywane, i drugie (neo 512) ktore jest nie wykorzystywane. Dochodzac do sedna sprawy, chcialem sie dowiedziec sie czy jest jakas metoda (software'owa najlepiej) aby polaczyc te dwie linie z netem w jedna ktora bedzie miala skumulowana przepustownosc. Jezeli da sie zrobic taki trick to swietnie, napiszcie mi jak ... jezeli nie, tez dajcie znac, ze to niemozliwe ;) Z gory dzieki z uswiadomienie mnie, czy to mozliwe czy nie ;) Pozdrawiam Tomas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 hmm czy nie po to jest mostek sieciowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomasPL Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 hmm czy nie po to jest mostek sieciowy? 1648154[/snapback] Moglbys napisac jak to zrobic, jestem ciemny jak tabaka jezeli chodzi o sieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 w polaczeniach sieciowy zaznaczasz jedno i drugie polaczenie, potem prawy przycisk myszy i wybierasz mostek sieciowy, chyba :) nmie pamietam dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomasPL Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Chodzi mi o polaczenie dwoch linii modemowych ... neo 640 + neo 512 na jednym kompie. Jezeli ktos wie jak to zrobic ... to niech napisze ... bylbym wdzieczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam :) Moj problem jest dosc nietypowy, ale mysle ze ktos pomoze mi go rozwiazac. Sprawy wygladaja nastepujaco, mam chwilowo dwa polaczenia z netem, tzn neostrade 640 i 512. Neo 640 - modem SpeedTouch neo 512 - modem Sagem. Zainstalowalem do nich sterowniki oraz skonfigurowalem polaczenie. Teraz mam w systemie dwa polaczenia z netem, jedno domyslne (neo 640) ktore jest wykorzystywane, i drugie (neo 512) ktore jest nie wykorzystywane. Dochodzac do sedna sprawy, chcialem sie dowiedziec sie czy jest jakas metoda (software'owa najlepiej) aby polaczyc te dwie linie z netem w jedna ktora bedzie miala skumulowana przepustownosc. Jezeli da sie zrobic taki trick to swietnie, napiszcie mi jak ... jezeli nie, tez dajcie znac, ze to niemozliwe ;) Z gory dzieki z uswiadomienie mnie, czy to mozliwe czy nie ;) Pozdrawiam Tomas :) 1648150[/snapback] Nie polaczysz dwoch neostrad w jedna lacze "1Mbit.." , mozesz conajwyzej podzielic ruch , jedna neo WWW/GG/etc , a drugie neo p2p... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 a gdyby puscil to na pppoe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomasPL Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) a gdyby puscil to na pppoe? 1649185[/snapback] Moze bardziej zglebisz ten temat Tukamonie, napiszesz o co dokladnie Ci chodzi [?] bo nie mam bladego pojecia szczerze mowiac :) Jezeli nie da sie polaczyc ich w jedna polaczenie, to chociaz napiszcie mi jak podzielic ruch ... neo 640 na p2p ... a neo 512 na www/etc. Chce chociaz zeby oba polaczenia byly wykorzystwywane, bo w tej chwili jedno jest zupelnie bezuzyteczne ;) Dzieki za pomoc :) Pozdro Edytowane 14 Września 2005 przez TomasPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 no wlasnie sam nie wiem czy to jest wykonalne wiec nie bede rozbudzal nadziei :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 takie rzeczy to raczej na linuksie sie robi z tego co sie orientuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomasPL Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) no wlasnie sam nie wiem czy to jest wykonalne wiec nie bede rozbudzal nadziei :) 1649407[/snapback] Zawsze warto sprobowac ... napewno sie UDA ;) Edytowane 14 Września 2005 przez TomasPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...