Skocz do zawartości
guliwer

Chieftec Ba-02b-b-b Jaki Obieg Powiewtrza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam obudowe

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63664619

chodzi mi o to jak ustawic wentylatory aby zrobic w niej prawidlowy obieg powietrza sa 3 wentyalory na dyski ale one jakby przedmuciach!a powietrze przez dyski i wylatuje z drugiej strony, sa 2 duze wentyle 120mm jak je ustawic maja wyciagac czy wpychac powietrze + 3 wentyle w panelu bocznym jak je wszytskie poustawiuac aby byl prawidlowy obieg powietrza

Edytowane przez guliwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam obudowe

1648160[/snapback]

:blink: a myslalem ze to ja mam duzo wiatrakow :D a swoja droga gdzies widzialem test z ktorego wynikalo iz najlepsze efekty jesli chodzi o wentylacje budy osiaga sie z samym wyciagajacym z tylu albo wyciagajacym z tylu i z gory..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z prawej strony (92mm), wentylatory wciagaja powietrze i przy okazji chłodza dyski

Z lewej (80 lub 92 mm) wkrecone siatke, one maja takze wciagac powietrze beda chłodziły grafike i inne urzdzenie w PCI

Tylne 12 mm wyciagaja powietrze wspomorze je zasilacz bedzie robił to samo

ps. podobnych tematow na forum bylo bardzo wiele trzeba szukac , po drugie trzeba było uwazac na lekcjach fizyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi