Nightwalker Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam Złożyłem bratowi "sprzęt": AMD K6/2 380MHz jakiś mobo z fsb 100 pamięć 128MB pc133 Hynix (płyta widzi tylko połowe czyli 64MB) Voodoo 3 3000 AGP 16MB (czyli dość dobra karta) win98 SE i jak włączam film nawet w starym divx 3.11 to obraz wyświetla się tak choćby w zwolnionym tempie (ok 15klatek/sek) dźwięk chodzi OK, troche mnie to dziwi bo pamiętam kilka lat temu na celeronie 333MHz na slot1, 64MB ram i tej voodoo divxy 311 chodziły bez najmniejszego problemu, kodek mam ffdshow z 2004 roku i nic więcej, player to mplayer2. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? PS. próbowałem zrobić 640x480x16bit i dalej to samo :( Ps2. niedawno oglądałem xvida na laptopie PII 333MHz, 128MB i grafika trident 2,5MB !!! i nic nie cieło! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 próbowałeś na bsplayer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Ja zainstalowałem Divx 5.2.1, Xvid codec, ffdshow-20041012(nowsze cięły), live update z allplayera, wmp9. player ten: http://xvidsquint.sourceforge.net/ w procesach tylko explorer i player, dysk co chwilę defrgmentowany Diskkeeperem Lite. i da się oglądać. rozdziałka ekranu to 1024x768x16, windows98Se z nieoficjalnym service packiem http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=772&t=35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 zuwaz tez amd k6 to straszna kicha, zostaje ci wylaczenie wszystkich procesow tak jak kolega wyzej sugeruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Zakładam, że zainstalowałeś drivery do wszystkiego. Jeżeli możesz to poeksperymentuj troche. Sprawdz na innej karcie graficznej, dołóż RAMu. Zorientujesz się co nie daje rady. Graficzną daj na 32bity. Inne filmy w mpg i mov zapewne chodzą ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) ten komp to jednak złom, wiec sie nie dziw. Kolezanka ze 3 lata temu miala podobną konfigurację - i nie udało sie zmusic tego kompa do normalnego odtwarzania divx.Wiem , bo wielokrotnie próbowałem różnymi sposobami. Divx bezproblemowo za to chodzi na procu celeron 300Mhz(z cache)-i wzwyż, plus 64 mb ramu. Szkoda ze takigo konfigu nie spróbowałeś. To plus winda 98 lub jeszcze lepiej linux, i filmy smigają. Edytowane 14 Września 2005 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 właśnie ide do niego z dyskiem przenosnym wypelnionym kodekami, playerami i będe końbinował :P sterowniki wszystkie zainstalowane. dzięki za odpowiedzi! pzdr :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Witam Złożyłem bratowi "sprzęt": AMD K6/2 380MHz jakiś mobo z fsb 100 pamięć 128MB pc133 Hynix (płyta widzi tylko połowe czyli 64MB) Voodoo 3 3000 AGP 16MB (czyli dość dobra karta) win98 SE i jak włączam film nawet w starym divx 3.11 to obraz wyświetla się tak choćby w zwolnionym tempie (ok 15klatek/sek) dźwięk chodzi OK, troche mnie to dziwi bo pamiętam kilka lat temu na celeronie 333MHz na slot1, 64MB ram i tej voodoo divxy 311 chodziły bez najmniejszego problemu, kodek mam ffdshow z 2004 roku i nic więcej, player to mplayer2. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? PS. próbowałem zrobić 640x480x16bit i dalej to samo :( Ps2. niedawno oglądałem xvida na laptopie PII 333MHz, 128MB i grafika trident 2,5MB !!! i nic nie cieło! Pozdrawiam 1648204[/snapback] A jaka MoBo?... znajac stare chipsety VIA moga byc potrzebne jakies "chore" latki... (nie 4in1...) Edytowane 14 Września 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 mobo jakaś daewoo na chipsecie VIA, po zainstalowaniu via 4in1 windows zatrzymuje się na ekranie z oknem i nazwą windows 98 i stoi, próbowałem 2 razy na świeżych instalkach windowsa i to samo... Ps. nie byłem u niego jeszcze :P Ps2. jakie chore instalki? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 mobo jakaś daewoo na chipsecie VIA, po zainstalowaniu via 4in1 windows zatrzymuje się na ekranie z oknem i nazwą windows 98 i stoi, próbowałem 2 razy na świeżych instalkach windowsa i to samo... Ps. nie byłem u niego jeszcze :P Ps2. jakie chore instalki? Pozdro 1649031[/snapback] Przerabialem identyczny przypadek, szukaj STARYCH sterow VIA w pojedynczych paczkach dla kazdego sprzetu z osobna (IDE Bus Master/AGP/PCI bridge) dosc latwo to znalesc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ...Lub ściągnąć ze strony producenta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...