marjuszo Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 piszecie o wygrzewaniu procka z zachowaniem ludzkich temperatur dla niego. ja mam venice E6 a kolega E3 i problem jest taki, że ja mam temp dla PROCESOR i DIODA PROCESORA a kolega tylko PROCESOR. jak wiadomo dioda procka wskazuje zawsze więcej,u mnie średnio 4-10C a to już dużo. czy wniosek z tego jest taki że mam zwracać uwagę w Evereście na temp PROCESOR ? bo przecież jakbym miał E3 to tylko taką temp by mi pokazywało :-| , co z kolei daje inny wniosek, że czy uzytkownicy E3, mając temp 55C powinni wiedziec ze w tym momencie tak naprawde mają nawet ponad 60C ? bo ja już sam nie wiem, ale chyba nie bedę się przejmował temp DIODY........... a wy mierząc temp którą bierzecie pod uwagę? wkońcu teoretycznie temp dopuszczalna to 60C, ale która to temp? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Temp. diody ;). E6 się grzeją bardziej niż E3 i ofkoz mniej kręcą, choć nie zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 @Spylon jestes pewien ze e6 grzeja sie bardziej od e3 ? ;) co do podkrecalnosci to sie zgadzam, ze e3 sie lepiej kreca, ale niestety mj na osiagniecie 2.7GHz potrzebuje 1.475v, przy czym Freezer 64 Pro na 12v nie moze go schlodzic ;) ________________________________________ Ostateczne wyniki wygrzewania: Wczesniej 2.6GHz na 1.475v - teraz 1.4v Wczesniej 2.7GHz na 1.5v - teraz 1.475v Jestem glownie zadowolony z 2.6GHz poniewaz w koncu moge puscic freezerka na 5v i nie martwic sie 'zbytnio' o temperatury :) Wygrzewalem w taki sposob: 1. 2700MHz 1.45v - 6x Stress prime po 0.5h (po 30 minutach sie wywalal ;) ) 2. 800MHz 1.525v - Stress Prime 12h 3. 2700MHz 1.525v - Stress Prime 1h - Freezer na 5v. 4. 2600MHz 1.375 - Stress Prime 2h. Po tych operacjach osiagnalem wyniki, ktore podalem powyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...