forest kila zbila Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Heja wpadła mi w ręce poburzowa płytka asusa... zdemontowałem wszystk co może się przydać i wtedy przyszedł mi do głowy pomysł :-) Breloczek do kluczy z mostka.. mostek wyglada idealnie i aż się prosi :D przechodzę więc do pytania a raczej do pytań ;-) 1. jak zdemontować żeby nie popsuć? 2. jak nawiercić -||- ? 3. jak się to w praktyce używa ? nie łamie się/rysuje? etc temat z założenia mało poważny ;] ale o rady proszę na poważnie ;] będzie dla potomnych ;] pozdrawiam :] załączam fotki,, może się przydadzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Mostek wylutuj ;] Z tego co wiem to RaVeN uzywa do tego palnika :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 forest też mam asusa s370 na wygrzebanie... so czekamy dwoje na porady jak elegancko zrobić breloczek, ale ja będę miał intela :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 hmm palnika nie mam ;] może być zapalniczka ?? ;] dodam ze ma to być total PRO robota i końcowo produkt o najwyższej jakości B) B) B) co do samego mostka -> chcę sam układ bez tej zielonej podstawki pod nim (wystaje n ~1mm.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 zapalniczka odpada, jak posiadasz kuchenke gazowa to moze byc, tylko uwazaj na elementy plastikowe bo szybko sie zapala i bedzie ladnie walic w calym domu :P no i pcb lubi mocno sie nagrzac, ale mozna sobie z tym poradzic (2 plyty juz tak wykastrowalem) a potem male wiertelko i wyszlifowanie spodu zeby nie bylo zadziorow, ot cala robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ja takie coś robiłem opalarką. Bardzo ładnie schodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 W życiu bym nie włożył do kieszeni czegoś co sie VIA nazywa B) Na koze z nosa coś takiego nawet nie zasługuje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 EE tam przesadzasz ;] miałem 2 płyty na via i nic złego nie powiem,, sięgnij do histori trochę dalej niż czasy nf2 :P co do tematu narzędziowego: może być zapalniczka żarowa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Kolega ma mały palnik ręczny, nada się? forest..myślę że żarnik może nie wytrzymać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 nie lepiej wyciac to najpierw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ja tam mam pentiuma3 na plecaku :D .. musze ejsze napis intel inside domalować i bedzie cacy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaspaccio Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ja proponuję wylutowac to opalarka do farby, taka co sie drzwi i okna opala, płyta sie po tym podniszczy ale mostak zostanie cały. Jak nagrzejesz to podnieć szczypcami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 no właśnie to samo zaproponowałem ale szczypcami nie musi byc. Wystarczy ustawić pod kontem płytke i ją ogrzewać a układ sam spłynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 szukam narzędzi ;] trochę pewnie poczekamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saabotaz Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 co do samego mostka -> chcę sam układ bez tej zielonej podstawki pod nim (wystaje n ~1mm.. 1648582[/snapback] Ta zielona płytka jest integralną częścią scalaka (o ile mi wiadomo). Zamiast bawić się w palniki podgrzej płytę u dołu nad małym palnikiem kuchenki gazowej. Musisz mocno spalić płytkę żeby góra się nagrzała i cyna puściła. Mocne wietrzenie kuchni bardzo zalecane. Pomysł przetestowany wielokrotnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Wyjdz na dwor, wez swieczke i ogrzewaj od dolu ten mostek i w koncu sam odpadnie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 ja mialem taki brelok niestety jego trwalosc byla niska i polamal mi sie wkoncu :) Teraz mam brelokazrobionego z procka 486 z oderwana blaszka zakrywajaca jadro, zas jadro zalane jest przezroczystym distalem. Wyglada nawet niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 juz po ekstrakcji :) świeczka - kupa,, płonący na talerzyku spiryt - już tak,, mostek spłynął po minucie ;) efekty : Moja Via KT333 i kumpla (tsoushi) Intelek Dzieki za wszystkie rady :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 moj ostatni brelok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 jakim wiertlem przewiercacie te chipy/ procki probuje roznymi i zadne nie chce chociaz skrobnac powierzchni bo ciagle zjezdza mi na rozne storny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Weż podgrzej spinacz i zrób punkt w którym chcesz wiercić, potem zacznij wiercić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) podgrzej opalarką płyte główną od spodu w miejscu gdzie jest chipset a układ sam spłynie i nie zostanie uszkodzony wierć ręczną wiertarka ale wkrętarka wystarczy najpierw małym wiertłem a potem coraz większym, używaj małych bardzo małych obrotów nie naciskaj podczas wiercenie pozwol żeby wiertło samo powoli zdrapywało materiał Edytowane 23 Listopada 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Nudzilem się więc wygrzebałem celerona 333mhz na slot 1 :) no i podszedłem do zapalonej kuchenki gazowej... po paru minutach powstalo takie coś: Taka mała wskazówka po odczepieniu sie wlutowanego proca od pcb grzałem go pare razy i wycieralem nierówną cyne od spodu, aby był gładki. Teraz ide zrobić dziurke w rogu i zaczepiam do kluczy. Cała operacja trwała jakieś 15 minut :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 A o to i mój bryloczek zrobiony w 15 min. :) jeszcze porobie pare bo znalazłem 2 stare płytki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wazwa Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Takie rzeczy to podgrzewam małym palnikiem na gaz do zapalniczek, który kupiłem bodajże za 7zeta. No to ja też się pochwale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 cięzko jest zrobić dziurę w krzemie :P mi sie nie udało miałem pare starych inteli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 w ramach ścisłości... obudowy układów scalonych nei są z krysztłu krzemu zrobione... kryształ krzemu w procesorach znajduje się na środku obudowy.. a obudowy są takei wielkie ponieważ wymuszają to wyprowadzenia i sposób montażu układu scalonego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ha a ja mam podobna plytke: ASUS TUSL2-C :wink:. Czy ten bryloczek jeszcze trzyma, czy juz dawno na wysypisku :) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) A ja mam....athlona xp 1.6 ghz tyle że musze dziurke zrobić ale nie chce uszkodzić nóżek :D oj będzie cięzko! Edytowane 30 Listopada 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ja mam starego intela 875 ?? myslicie ze by sie nadawal ?? tylko jak to wylutowac ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...