Skocz do zawartości
MAKLER3

Co Wybrać W Granichach 1500 - 1600 Zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mama zamiar kupic sobie jakis aparat w granicach 1500 - 1600 zł. Zastanawiam sie nad aparatami CANON a dokladniej nad modelami CANON Power Shot S70, CANON Power Shot S1 IS, CANON Power Shot A-620. Niestesy jestem amatorem i w ogole sie nie znam na aparatach. Co myslicie o tych modelach? Moze wybrac aparat innej firmy? Na co zwracac uwage przy zakupie cyfrowki? Prosze o pomoc i pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A620 ma 7mp a A610 ma 5mp, przy takim samym rozmiarze FIZYCZNYM matrycy, wiec 2mp bierze sie na sile, wiec beda zapewne duzo wieksze szumy niz przy A610, a pozatym chcesz robic odbitki 20x30cm (7mp) nonstop? Z 5mp A610 tez sie da taka odbitke zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat bym wybral sobie Sony F717 bardzi mnie pociaga ;)

Tylko ze nowych juz nie ma :]

A610 jest ciekawym modelem i pewnie jakbym nie potrzebowal duzego zooma to bym go bral :)

Ewentulanie jeszcze Fuji S5500, S1 IS ( bo ma stabilizator ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam wydac 400zlotych wiecej i kupic 300D. Porownywanie jakosci zdjec nie ma sensu nawet. Wszyskie male pstrykacze sa do bani niestety.

1692788[/snapback]

rozbawiłeś mnie :) primo kupi za 2000zł 300D tak ? to kupi samo Body (korpus) a gdzie obiektyw ? z KITem kosztuje minimalnie 2300zł a to już wyższa granica , zresztą świat dSLR jest bardzo kosztowny bo aparat i obiektyw to nie koniec wydatków :] ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja poelcam Fusji S5500 supe ri sprawdzony sprzecik i w sam raz do glebszego zglebiania fotografi :] Ale niestety sprzet nowy ciezko dostac w sklpie a jak juz to sie placi jak za zboze...

Sam teraz chcialem kupic ten model ale z allego nie kupuje itp wiec poczekam na nastepce S5600, co ma wieksza matryce (5mp) i stabilizacje obrazu. A cena o 200zl wieksza od S5600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze dolacze sie do dyskusji...

Rowniez zamierzam kupic aparat w tym przedziale cenowym (nie chcialem new topica zakladac ;)) i obecnie mysle nad Panasonic FZ5.

Za 1500zł go na allegro spokojnie kupie...

Wiecie cos o nim:> Czy moze jednak dozbierac do kobyly FZ20, bo na FZ30 nie stac mnie, czy moze cos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli za taka cene aparat to ja bym brał taki oto : PANASONIC LUMIX FX8 z optyka Leica i optycznym stabilizatorem obrazu, zreszta zapodaje dwa linki z allegro to mozesz looknac na dane techniczne

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=67011258

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=66233972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi