Skocz do zawartości
barteks2

Jaka Drukarka Do 180zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam kupić drukarkę do max. 180zł. Przeglądam oferty na Allegro i w tej cenie można znaleźć np. drukarki HP 5L lub Kyocera. Czy warto kupić taką używaną drukarkę? Tonery są także w przystępnych cenach ok. 30-40zł, wiec wydaje mi się to atrakcyjne cenowo. Dodam, że do tej pory miałem Lexmarka 3200, gdzie tusz kosztował ok. 80zł. Nie drukuję dużo (śrenio ryza na rok). Myślałem także o zakupie drukarki atramentowej np. Canon. Tusze do tej drukarki są poniżej 10zł!

Co poradzicie w takiej sytuacji? Atrament czy laser?

Pozdrawiam,

barteks2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak: mogę sie wypowiedziec na temat atramentu bo sam sie dlugo meczylem :) hehe wiec jesli nie ebdziesz lecial na oryginalnych tuszach to canonlub epson (bo tanie sa zamienniki) z tym ze ja i tak wziołbym HP-ka z racji ze bardzo latwo moze ci zaschnac glowic w canonie lub epsonie z racji ze zadko drukujesz i drukarka bedzie do wyrzucenia albo do solidnego udroznienia glowic... a w HP-kach masz glowice drukujaca wbudowana w kardridz z tuszem wiec zawsze w razie zapchania mozesz wymienic kardrige lub sam udroznic w bardzo prostu sposob nie rozkrecajac drukarki jakims nawet tanszym plynem... Co do tuszy to owszem sa drogie oryginalne a zamienikow jest bardzo malo i tez sporo kosztuja ale mozna bardzo tanio kupic zestaw regeneracyjny z bardzo dobrej jakosci tuszami... i w bardzo prosty sposob sam mozesz napelnic wiec zbiornik np. czarnego tuszy do ktorego wchodzi np. 20ml tuszu bedzie cie napelnienie kosztowalo ok 5zł albo i nawet mniej (skad wiem??? bo sam tak robie :))

wiec ja ci mogę polecic:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63657373 - wiec jest dosyc tania bo za 140zł do tego z tuszami dzieki czemu po zuzyciu bedziesz mogl sam sobie napelnic (z tymz e tu masz juz pelny tusz, na ktorym spokojnie wydrukujesz ryze papieru, nie to co w canonach na ktorych ja drukowalem od 120-150 kartek - z tym ze to juz zalezy co bedziesz drukowal)

oraz przykladowo taki zestaw tuszy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62740936 za 20zł ale to jusz mozesz sam przejzec bo moze kolor ci nie potrzebny to mozesz kupic sam czarny jakas butle 500ml ktora staczy n bardzooo dluuuugo....

Wiec wszystko wyniosloby Cie cos okolo 180zł... nie wiem jak tam lasery ale atrament mniej wiecej tak wyglada... Wczesniej jeszcze napisalem ze Canony albo epsony sie zapychaja, wiec wiem to bo mialem najpierw Canona BJC-2000 i niestety zapchala sie a koszt odetkania/ naprawienia glowic byl tak duzy ze kupilem nowa drukarke ktora byl Epson ktora rowniez wysiadla i teraz bardzo dlugo mam juz HP-ka z ktorego jestem niesamowicie zadowolony, z tym ze ja mam wersje HP DJ 5550 w opisie mojego sprzetu (patsz. załącznik) mozesz zobaczyc co to za drukarka...

Pozdrawiam

Szpakos

PS. mozesz nawet znalesc tansze drukarki na allegro z tym ze z gorszymi parametrami druki i bez bajerow ale moze i tak one Ci sie nie przydadza wiec to juz sam musisz zdecydowac i porownac ktory model... moze ktos cos jeszcze napisze co o tym mysli i moze cos mądrzejszego napisze... Pozdro

Edytowane przez Szpakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zgodze sie że epsony się zatykają, mam epsona stylus photo 750 od czasów prehistorycznych i nigdy nie miałem z nim powaażnijszych problemów, no ale faktem jest że ciągnie atrament jak wode....

tu masz coś o 2 nieba lepszego

http://allegro.pl/show_item.php?item=63886486

http://allegro.pl/show_item.php?item=63265686

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi