maxio999 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Mam taki problem . Do tej pory miałem Neo (ostatnio 1 mbs) i torrent pięknie latał bez problemu . Teraz zmieniłem miejsce zamieszkania i musiałem niestety ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> NET24 . Już sam początek założenia zakrawa o kpinę . Bo ponad miesiąc czasu (!!!) czekałem na założenie telefonu NETII . Ale pominę to . Wiadome że jeżeli biore łącze 1 mbs to nie po to aby mi strony szybko chodziły (bo to powyżej 256 nie ma znaczenia) tylko abym mógł korzystać z takich usług jak TORRENT . I tu się schody pojawiają . Używam Azureusa i maksymalny transfer jaki mi się zdarzył do tej pory na torrencie to około 50-60 kb/s . W Neo standardem było 80+ a często (nawet bardzo) był transfer w okolicach 120 kb/s . Teraz jak mam 40 to się ciesze . Wiem że upload jest mniejszy bo tu jest 160 a tam było 256 ale to nie tłumaczy takiego spadku . Pomijam fakt że NET24 oferuje "aż" 1 mbs maksymalnie (podczas gdy UPC wprowadziło 12 mbs a TPSA już 6 mbs przy umowie na 24 miesiące różnica pomiędzy NET24 1mbs a NEO 6 mbs tylko wynosi jakieś 60 zł !!) . Konfiguracja Azureusa ta sama ,komp ten sam - inne łącze tylko - różnica kolosalna . Może Netia blokuje transfery na torrenta (przez to nie daje limitów) ? Czy ktos z was miał taką sytuację ? Edytowane 15 Września 2005 przez maxio999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Mam net24 (łacze 640) i nie mam zadnych problemów z torrentami. Wiadomo ze wszystko zalezy co ściągam (jak duzo ludzi udostępnia to leci około 75kbps). Moze to jest związane z ilością wychodzących i przychodzących połaczeń? @maxio999 jaki masz ping do wp.pl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxio999 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Transfer ogólnie nie jest zły - ściągając coś z WP mam zwykle koło 100 kb ... tylko torrent mi sie skiepścił ... Np. teraz leci mi transfer około 20-35 kb jestem połączony z 28 seedami i 48 peerami . Natomiast w drugą strone mam od 15-20 kb sec ... Maksymalną liczbe połączeń wychodzących mam 4 (bez ograniczen w downloadzie ani uploadzie ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Jedyne co mi przychodzi do głowy - to to, że masz mniejszą prędkość wysyłania - i dlatego masz mniejszy download. Bo to jedyna rzecz która się zmieniła, z tego co mówisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 A jaki masz ping do WP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Torrently na Net24 dzialaja bez zadnego problemu z pelna predkoscia (120kB/s). Wazne zeby miec otwarty port na firewallu badz przekierowany jesli ktos korzysta z routera i upload nie ustawiony na maksa. Tak samo jak w przypadku neostrady, zapchany upload = kiepski download - rozwiazanie to samo - cfos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...