grakoz Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 witam. mam pytanie odnośnie kart PCMCIA z USB do laptopów. otóż posiadam stary laptom (pentium 166Mhz) i chciałbym podłaczyć pod niego drukarkę pod usb. niestety laptop nie podiada gniazda usb. chciałem kupić kartę rozszerzającą ale nie wiem czy będzie ona działała. na na allegro znalazłem kilka (ceny rózne od 50 zł w górę). w opisach niektórych znalazłem taką wzmiankę: 32 bitowe złącze PCMCIA. czy taka karta będzie dziaąłć pod tak starym laptopem. proszę o odpowiedx. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 musisz szukac z 16bitowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grakoz Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 no właśnie też tak myślałem że 16 bitowa. ale na allegro sprzedają tylko typ USB 2 a on raczej nie będzie 16 bitowy. dzięi za pomoc. musze poszukać chyba jakiejś używanej czy coś. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) a jakiej marki dokladnie masz tego laptopa?to jest procek 166 czy juz 166MMX?Czasami udaje sie wspolpraca 32bitowego kontrolera w starszego typu laptopach chociaz przy niektorych urzadzeniach moga pojawic sie problemy w postaci np. zawieszen systemu.Dobrym rozwiazaniem byloby sprawdzenie w jakims sklepie na miejscu. Edytowane 15 Września 2005 przez vitucky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...