Skocz do zawartości
kabull

Chłodzenie w obudowach XT.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak obudowa desktop to prosta sprawa?

Łatwe chódzeni jeśli btower midi czy inna to gorzej. Tam zazwyczaj jest mało miejsca na płyte tzn. że prcekjest zasłonony przez płyte. Ale tp też sie da zmienić.

Pisz dalej.

Sory za składnie ale jestem napierniczony w 3 [gluteus maximus]. L)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO pierwsze zasilacz. Po drugie pamięć i po trxecie płyta. Oile na Epoxie czy Abicie a nawet MSI nie ma o czym mówić. O tyle na Shutel i ESC najpierw sprawdz na innej płycie na ile ci chodzi proc a później inwestuj soprzęt. ;) Bo tal to wzbulisy kupe kasz )ok 500 = ebz ci proc koo 100 MHz szy bciej chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa desktop. Obecnie z zasilaczem od AT 200W. Miejsca na Cooler jest wystarczająco. Czy ilość kabli nie będzie blokowała przepływu powietrza?

zrob sobie wwiew albo lepiej wywiew powietrza bezposrednio nad coolerem p powinno byc dobrze...

szkoda ze nie mam juz mojego desktopa bym sie tez pobawil moj byl z tymi przyciskami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Górna płyta obudowy jest odkręcana. Można dostać takie za 10 zł. w każdym lepszym komisie. Ja tą dostałem ze stacją 5.25 i płytą z procesorem 486DX Intela. Jakby coś to mogę ewentualnie wypełniać formularze. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa desktop. Obecnie z zasilaczem od AT 200W. Miejsca na Cooler jest wystarczająco. Czy ilość kabli nie będzie blokowała przepływu powietrza?

zrob sobie wwiew albo lepiej wywiew powietrza bezposrednio nad coolerem p powinno byc dobrze...

szkoda ze nie mam juz mojego desktopa bym sie tez pobawil moj byl z tymi przyciskami

Zrobiłem wwiew powietrza od spodu obudowy przed płytą i ewentualnie wywiew z boku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrcze...... czy nie lepiej zainwestowac te 90 zeta i kupic jakiegos ATX z zasilka 300W ?? i po problemie :lol:

Z ATX nie ma żadnej frajdy. W XT jeśli coś się nie uda może będą jakieś efekty specjalne :twisted: może nawet małe BUM! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...