Skocz do zawartości
Gość KOzi]K[

Cube Z 5 At?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje taniej i duzej obudowy do mojego komputerka ktory lezy w szafce (1 z podpisu).

Moj plan jest banalny:)

1. Zebrac 5 obudow typu deskop:)

2. Podstawe zrobic z jednej z nich.

3. Z reszty pozdzierac blache(4 boki + 1 "sufit")

4. Powycinac stalowe konstrukcje.

5. Przyspawac te szkelety do podstawy i zrobic szkielet szescianu.

6. Wyciac z jednej z 4 pozostalych podstaw mocowanie na pl glowna i dospawac do szkieletu.

7. Wyciercic otwory w metalowym szkielecie na srobu i zrobic dziurki w blaszce ktora idzie na sciane.

8. poskrecac wsio:)

teraz sie konczy plan:) i zaczyna sie chodzenie po omacku:)

Po:

1. Czy macie lepszy pomysl na mocowanie scian bocznych?

2. Co zrobic dla zasilacza? jakas klatke? (Modecom 400W-tymczasowy)

3. Jak zrobic wlaczniki i wylaczniki:]

4. Miejsce na dyski i czytniki?:]

5. Jesli o czyms zapomnialem to poprosze o poprawke:).Przyjme tez inne pomysly:]

6. Czy to wogole sie oplaca:)(tower compaqa w komisie za 50zl stoi)

p.s

Czy da sie ta blache z obudowy spawac?:].

Dzieki i czekam na podpowiedz:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomina mi to troche mój pomysł na kompa "2 w 1". Tez chciałem z kilku pudeł atx poskładać jedno tak zeby jednoczesnie zainstalować w nim 2 płyty, 2 zasilacze, itp... wszystko razy 2 i ... No właśnie i co z tego ? :D Wielkie paskudne pudło i niepotrzebne wydatki :) Jak masz za duzo kasy to jazda po częsci i składaj! Zamist spawania polecam jednak wszystko skręcać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze to dosyc bzdurny pomysl :/ przeciez 5 desktow to bedzie kolos Oo nie lepiej kupic np jakiegos starego big ( ja dalem 10 zl Xx ) zamontowac jedna plyte na dole druga na gorze ( bo chyba oto chodzi w calej idei ? ) to przeciez nie ejst duzy problem albo jedna na otwieranym boku budy a druga normalnie przeciez w bigu jest mnustwo miejsca nawet na 4 kompy a w te 5 deskotow wcisnol bys na chamca 10 kompow Oo po co ci taki kolos a tak swoja droga ja mam w planach wsadzenie w bude wc z lada 2x mobo jedna z podpisu druga 800 celek na full pasiv i do tego na pieterku rozmontuje wierze i wmontuje tam sam zasilacz to dopiero bedzie mod :P koniec pracy przewidywany na koniec pazdziernika srodek listopada jak wszystko pojdzie zgodnie z planem :P pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi