Gość KOzi]K[ Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Potrzebuje taniej i duzej obudowy do mojego komputerka ktory lezy w szafce (1 z podpisu). Moj plan jest banalny:) 1. Zebrac 5 obudow typu deskop:) 2. Podstawe zrobic z jednej z nich. 3. Z reszty pozdzierac blache(4 boki + 1 "sufit") 4. Powycinac stalowe konstrukcje. 5. Przyspawac te szkelety do podstawy i zrobic szkielet szescianu. 6. Wyciac z jednej z 4 pozostalych podstaw mocowanie na pl glowna i dospawac do szkieletu. 7. Wyciercic otwory w metalowym szkielecie na srobu i zrobic dziurki w blaszce ktora idzie na sciane. 8. poskrecac wsio:) teraz sie konczy plan:) i zaczyna sie chodzenie po omacku:) Po: 1. Czy macie lepszy pomysl na mocowanie scian bocznych? 2. Co zrobic dla zasilacza? jakas klatke? (Modecom 400W-tymczasowy) 3. Jak zrobic wlaczniki i wylaczniki:] 4. Miejsce na dyski i czytniki?:] 5. Jesli o czyms zapomnialem to poprosze o poprawke:).Przyjme tez inne pomysly:] 6. Czy to wogole sie oplaca:)(tower compaqa w komisie za 50zl stoi) p.s Czy da sie ta blache z obudowy spawac?:]. Dzieki i czekam na podpowiedz:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Przypomina mi to troche mój pomysł na kompa "2 w 1". Tez chciałem z kilku pudeł atx poskładać jedno tak zeby jednoczesnie zainstalować w nim 2 płyty, 2 zasilacze, itp... wszystko razy 2 i ... No właśnie i co z tego ? :D Wielkie paskudne pudło i niepotrzebne wydatki :) Jak masz za duzo kasy to jazda po częsci i składaj! Zamist spawania polecam jednak wszystko skręcać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Hmm, ale nie pomylily ci sie dzialy? To sa zasilacze, a nie modyfikacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Temat na prośbę autora został przeniesiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 wydaje mi sie ze to dosyc bzdurny pomysl :/ przeciez 5 desktow to bedzie kolos Oo nie lepiej kupic np jakiegos starego big ( ja dalem 10 zl Xx ) zamontowac jedna plyte na dole druga na gorze ( bo chyba oto chodzi w calej idei ? ) to przeciez nie ejst duzy problem albo jedna na otwieranym boku budy a druga normalnie przeciez w bigu jest mnustwo miejsca nawet na 4 kompy a w te 5 deskotow wcisnol bys na chamca 10 kompow Oo po co ci taki kolos a tak swoja droga ja mam w planach wsadzenie w bude wc z lada 2x mobo jedna z podpisu druga 800 celek na full pasiv i do tego na pieterku rozmontuje wierze i wmontuje tam sam zasilacz to dopiero bedzie mod :P koniec pracy przewidywany na koniec pazdziernika srodek listopada jak wszystko pojdzie zgodnie z planem :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Poszukaj starej obudowy serwerowej, na 100% bedziesz mial tam wystarczajaco miejsca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...