mazo Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Witam jestem posiadaczem sprzetu Creative T5900. Moj problem polega na tym, ze mam wszystko podlaczone wedlug polecen z intruckji, a jednak cos jest nie tak. Dokladnie chodzi o to, ze jak to na 5.1 czyli 5 satelit + subwoofer, a dokladniej 1 satelita centralna + 4 satelity pozostale + 1 subwoofer. Przejdzny do rzeczy: wszystko jest wpiete tam gdzie powinno byc, ale satelita centralna nie dziala (slychac szum) ale po zamianie kabli satelity centralnej w miejsce zwyklej to normalnie dziala jak powinna. Nic by nie bylo w tym dziwnego gdybym mial jakas zintegrowana dzwiekowke, ale posiadam SB Live 5.1 Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazo Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Teraz zauwazylem taki motyw, ze jak robie test glosnikow w Creative Surround Mixer to dzialaja wszystkie (po kolei sprawdza kazda satelite). Ale jak slucham muzy czy cokolwiek, to dzialaja mi tylko 4 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Tak ma być. Przecież mp3 masz w postaci stereo a nie 5.1 więc rozdziela ci tylko na 2 strony - lewa-prawa. Włącz sobie np film DVD i ustaw w playerze dźwięk 5.1 i wtedy będzie dźwięk na wszystkich kanałach bo DVD jest do tego przystosowane. Podobnie z grami. Tłumaczenie troche jak "na chłopski rozum" - ale mam nadzieję że skumasz o co mi chodzi. :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sight Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) 1. odinstaluj wszystko co jest związanie z live 2. stery polecam YouP-PAX-VIv2.2.7z http://ordorica.org 3. podczas instalacji zainstaluj sterowniki i Audio Console 4. po restarcie wchodzimy do Audio Console ustawiamy - jezeli bedzie zaznaczona opcja "synchronize with microsoft windows control panel' to ja odznacz. - w decoderach włącz dolby digital EX 5. doinstaluj SurMix2 (na cd z orginalnymi sterami live) - ustaw ile masz głośników, głosnosc, ac3 itd.. Nie zapomnij w grach ustawiać 5.1 w Windows'ie ja tak mam poinstaliwane i w grach np. Dungeon Siege 2, Dungeon Siege i graja wszystkie głosniki z EAX a jezeli muze słuchać to jetaudio Edytowane 16 Września 2005 przez sight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazo Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 chcialbym to sciagnac ale z tego co widze to jest tylko w wersji 2.7 chyba ze juz slepne :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazo Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 zauwazylem tez ze przy sluchaniu mp3 slychac szum. uwidacznia sie bardziej kiedy slucham muzyki glosniej... jak to wyeleminowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...