Kama Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Mam mały problem . Coraz czesciej resetuje mi sie komp. Moje podejrzenia padaja na mostek południowy, poniewaz jest bardzo cieply. Kiedy klade kolo obudowy wentylator pokojowy to jest ok ! ale kiedy go wyloncze to po jakis 3 minutach reset , napiecie CPU z wlaczonym wiatrakiem wynosi 1,58V a napiecie na lini 12,74 V . CZy to jest dobre napiecie i co byscie poradzili na to zeby Pc sie nie resetowal, napewno jakies dodatkowe chlodzenie. Mam juz wentylator Tracera pod zasilaczem, nie wiem moze jakis radiator ma SB? Prosze o konkretna pomoc. pozdrawiam PS. Mam zasilacz Megabajt 350 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Mam mały problem . Coraz czesciej resetuje mi sie komp. Moje podejrzenia padaja na mostek południowy, poniewaz jest bardzo cieply. Kiedy klade kolo obudowy wentylator pokojowy to jest ok ! ale kiedy go wyloncze to po jakis 3 minutach reset , napiecie CPU z wlaczonym wiatrakiem wynosi 1,58V a napiecie na lini 12,74 V . CZy to jest dobre napiecie i co byscie poradzili na to zeby Pc sie nie resetowal, napewno jakies dodatkowe chlodzenie. Mam juz wentylator Tracera pod zasilaczem, nie wiem moze jakis radiator ma SB? Prosze o konkretna pomoc. pozdrawiam PS. Mam zasilacz Megabajt 350 W 1650426[/snapback] POwiem tak!! WYWAL ten zasilacz!! Oczywiście najlepiej byłoby sprawdzić napięcia miernikiem ale 12,7 to zdecydowanie za dużo!!. a SB nie powienien sprawiać problemów ze stabilnością ale tak dla testu zrób chwilowy owiew na SB i zobacz czy zniknie problem. Najlepiej ustaw tak wentyl 80 żeby dmuchał tylko na SB. Pisze abyś spróbował tym małym wentylkiem, bo może to wina np przegrzewającego się proca......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...