MadMat Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Witam Dysk twardy segate 60gb - na dysku mozna zainstalowac win 98. XP juz nie idzie. Czasami są klopoty przy kopiowaniu. kiedys podobny mialem problem z WD i ktos mi polecil programik który kompletnie wyczyscil ten dysk i pozbawil go bad sektorów. Moze zna ktos cos co moze mi pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Jest takie cos, nazywa sie toto HDD Regenerator KLIK Pomaga, ale jesli te bady to wynik uszkodzen mechanicznych powierzchni dysku to juz nic ich nie naprawi Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 slyszalem kiedys o takim programie co naprawial ten blad - nie naprawial ich fizycznie tylko tak jakby twozyl partycje która zapisywala dane poza tymi sektorami (wyzucal je z uzycia dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 To brzmi zbyt pieknie zeby bylo prawdziwe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 a jednak. Zastanawiam sie nad stwozeniem partycji 3GB jako EXT2 (nie bedzie widziana pod windowsem) i chyba bad sektory nie beda uzywane jesli stwoze reszte w partycji ? nie będe mial klopotów z tym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Hmm, nie musisz tworzyc EXT2, mozesz tych 3 GB wogule nie przydzielic do zadnej partycji i pozostawic nieuzywane. Jesli akurat pozostawisz wolny ten obszar, w ktorym masz bady to problem z glowy. Mimo wszystko nie wiem czy XP sie na tym zainstaluje, bo on jest jakos dziwnie wyczulony na bady. Zeby oglupic XP trzeba by zrobic low level format, albo skorzystac z obcji "reset bad sectors" - czy jakos tak - w Partition Magicu. Tak czy inaczej stawiac system na dysku z badami to nie jest najlepszy pomysl :blink: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Witam Mój seagate 60GB też ma baty... przejechałem go jakimś skanerem... baty były w jednym miejscu więc ominołem ten opszar na dysku, przejechałem dysk hdd regeneratorem i wszystko śmiga :) baty są nadal ale są na wolnej przestrzeni której dysk nieużywa i wszystko śmiga elegandzko :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Instalowales na tym dysku XP? Po tym, jak grzebales w partycjach. Pytam z ciekawosci czy taki numer oglupi XP. TZN czy XP sprawdza nieprzydzielone do partycji obszary dysku przy instalacji. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Witam Mój seagate 60GB też ma baty... przejechałem go jakimś skanerem... baty były w jednym miejscu więc ominołem ten opszar na dysku, przejechałem dysk hdd regeneratorem i wszystko śmiga :) baty są nadal ale są na wolnej przestrzeni której dysk nieużywa i wszystko śmiga elegandzko :) Pozdrawiam 1652611[/snapback] Sluchaj a jakby byly bad sektory np w 4 rooznych miejscach na dysku to jak mozna by bylo je zlokalizowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 najczęściej jak masz program do skanowania dysku to on pokazuje Ci ilość badsektorów a obok nich taki żąd cyferek... niektóre programy do robienia partycji mają możliwość zrobić partycje z dokładnością do danego sektora... czyli bardzo prosto jest ominąć sektory uszkodzone... z tego co mi wiadomo to nawet program do robienia partycji w linuksie mandrake 9,2 ma taką możliwość... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 pusc se gruntownego scandiska spod dosa to Ci pozaznacz wszystkie bady i pokaze gdzie sa. albo uzyj Ranish Partition Manager :D i zrob weryfikacje lub dokladny format, jak sie nadzieje na jakiegos bada to Ci wyswietli ktory to sektor. nie zdziw sie jak przy gruntownym formacie bedzie sie meczyl z tym badem dlugo, ale w koncu go przejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 dzieki za rady ale raczej wybral bym opcje pominiecia tych sektorów przy robieniu partycji tylko jakim programem ? partition magic to obsluguje ? mam jeszcze knoppix'a moze powiecie mi jak na nim zrobic taka partycje z wyrzuceniem badów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 partition magic raczej nie obsługuje, a knoppix jest linuxem działającym bezpośrednio z płyty... ja zrobiłem to w ten sposób że przy instalacji mandrake 9,2 włączyłem zaawansowany podział na partycje i utworzyłem partycje NTFS od pierwszego sprawnego sektora i dysk śmiga :) ale jeżeli baty są mocno porozrzucane to trzeba będzie zrobić kilka partycji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) W gruncie zeczy ja nawet nie wiem gdzie mam te baty bo: scandisk doszedl do okolo50% i musialem kompa wylaczyc. Nie znalazl ani jednego bad'a.Win XP nie chce sie na nim instalowac czyli musi gdzies miec ... . Czy wrazie gdybym znalazl badsektory i zrobil partycje tak aby je pominąc win XP by sie zanistalowal ? czy nadal bylby klopot ? Jakiego programu uzyc do low format'a. I prosil bym o wyslanie na maila mad.mat@poczta.fm hdd-regenerator'a Edytowane 18 Września 2005 przez MadMat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Jakie baty ?? bady. Weź program hdd regenerator i ci wyświetli gdzie masz BADY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 wlasnie przeskanowalem partion magic w poszukiwaniu badsektorów no i nic mi nie znalazlo :/ dominik mozesz wyslac na maila ten program ?mad.mat@Poczta.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Podam Ci link ;] http://nyny.neostrada.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a program do low format w segate? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 http://www.ameriwebs.net/groupworks/index.html tutaj. Ale radzę uważaj low level to ostateczność i trwa długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 i nie zawsze dysk po tym wstaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Sluchajcie pucilem ten hdd regenerator przeszedl caly nie znalazl badsektorów a win XP nadal nie chce sie zainstalowac :/ (formatuje dysk kopiuje pliki systemowe sie resetuje i pisze blad systemu operacjnego lub brak systemu) Edytowane 18 Września 2005 przez MadMat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Może coś nie tak z rmb :>? Może coś nie tak partycją :> (czym zakładałeś partycje :>? ). Oczywiście pamiątki sprawne i etc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 1655437[/snapback] niewidze tam zadnego pliku do pobrania :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 http://www.ameriwebs.net/groupworks/downloads/sgatfmt4.zip Pozatym low level Ci nie da ewidentnie coś nie tak z partycjami. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Może coś nie tak z rmb :>? Może coś nie tak partycją :> (czym zakładałeś partycje :>? ). Oczywiście pamiątki sprawne i etc ?? 1655630[/snapback] robilem plytką startową od win xp potem robilem pod partition magic. zakazdym razem formatowalem na ntfs i fat próbowalem wszystkich sposobów twozylem partycje 2gb - 7gb - 15 gb - 19gb -29gb -57gb kazda w ruznym systemie plików na zadnej nie chcial sie zainstalowac win XP Komp jaknajbardziej sprawny Edytowane 18 Września 2005 przez MadMat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A jedna była aktywna :>? Pamięci w kompie na bank ok ? odkręciłęś kompa na czas instalki :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) yyyy no byla chyba aktywna w sumie musiala byc pamieci na 100% sprawne bo na moim 120gb dziala wszycho ok. To robic low format :?: czy czekac na inne rozwiązanie ? Edytowane 18 Września 2005 przez MadMat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Odkręciłeś kompa na czas instalki ?? Nie rób low levela skoro hdd reg nic nie wykrył. Edytowane 18 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 to co mam zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Załóż partycje od nowa. Weź program wdclear (zeruje zawartość dysku). ODKRĘĆ KOMPA na czas instalki. I powinno pójść. Edytowane 19 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...